Aan Ismail Ilgun

Beste Ismail,

Ben je al benaderd om voor PowNed te komen werken?

Ik las in een column van de oprichtster van die omroep, Marianne Zwagerman, dat jij op YouTube inmiddels meer abonnees hebt dan PowNed en dat je vlogs wel twintig keer beter worden bekeken.

Ze hebben je nodig, knul.

Als je daar dan toch rond loopt, kun je meteen aan Rutger Castricum vragen hoe hij dat in zijn succesjaren als zuigvlogger deed. Ik bedoel: je kunt veel van de beste man zeggen, maar hij had vroeger wel het lef om een minister te slopen, de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis binnen te stappen en zelfs om aan te bellen bij een Nederlands kampioen gewichtheffen – al liep dat laatste niet helemaal goed af.

Da’s andere koek dan jouw gezuig bij die de-escalerende watjes van de Zaanse politie met hun ge-‘boks’, bij een vrouwelijk gemeenteraadslid van nog geen 60 kilo en bij een dikkige gewone man op een fiets.

Ik weet alleen niet of ze bij PowNed genoeg budget hebben om alle ‘broeders’ die je nodig hebt om je kunstje te doen ook op de loonlijst te zetten. Want da’s nog een verschil met je zwaarlijvige voorganger van PowNed: die had geen groep fanboys nodig om zijn ding te doen, alleen een cameraman.

Nou, succes. En doe Dominique de groeten.

Groet,

JanD

UPDATE Correctie. Het raadslid weegt maar 45 kilo. Nog laffer.