Aan Insayno

Beste Darryl,

Ik zit vanavond in het programma Hollandse Zaken met onder anderen Abulkasim Al-Jaberi.

Onder de Facebook-post waarin hij dat aankondigt, staat een reactie van jou. Niet onder je artiestennaam Insayno, maar onder je eigen naam Darry Danchelo Osenga. Je schrijft: “Kutzooi had hier zo graag LIVE bij willen zijn zodat ik hem na afloop een paar tikken op zijn smoel kon geven”.

Ben jij wel helemaal lekker joh?

Een beetje googelen leerde me van niet. Had je nou de Holocaust ontkend? Waren de aanslagen door soldaten van de religie van de vrede in Brussel nou een verzinsel van Westerse media? Of een zionistisch complot? Hoor je bij die mafklappers die Sinterklaas-intochten verpesten door met Black Panther-petjes te protesteren, alsof jullie Malcolm X Huey P. Newton en Bobby Seale zelf zijn?

Hahahahahahaha!

Toen ik je op Twitter aansprak op die ‘tikken op mijn smoel’, bleek je trouwens ook maar gewoon een aandoenlijke knul. “Wij rappers gebruiken beeldspraak en metaforen Jan. Nooit van een ‘punchline’ gehoord? Succes morgen.” Dus het was alleen maar stoere praat.

Mooi zo.

Even wat anders. Die Abulkasim noemt mij in zijn Facebook-bericht Jan ‘de racist’ Dijkgraaf. Wat vind jij, moet ik die gast desondanks uit beleefdheid een hand geven? Zelf dacht ik aan slechts één vinger. Of was dat ook maar een beeldspraak of metafoor van die vogel?

Groet,

JanD

PS. Heb jij mijn laatste Blendle-stukkie al gelezen? Of is je uitkering op?