Aan Ingrid van Engelshoven

Games

Beste mevrouw Van Engelshoven,

Oh ja, u hadden we ook nog.

Minister van (onder meer) ‘emancipatiezaken’ namens D66.

Vandaag probeert u even de schijnwerpers te pakken met een oproep aan speelgoedfabrikanten om ‘rolbevestigend speelgoed in hun collectie onder de loep te nemen’.

U babbelt daarmee in de geest van de Fransen.

In Frankrijk mogen speelgoedwinkels vanaf 2020 geen aparte jongens- en meisjesafdelingen meer hebben. Dus de roze klappertjespistolen voor de meisjes komen gewoon bij de Super Soakers voor de jongens te liggen en de Transformers Bumblebee en de Stinger Battle voor de jongens tussen de Barbie en die homo voor de meisjes.

Winkelpersoneel mag aan klanten die een cadeautje voor een kind zoeken en bij God niet weten wat ze moeten kopen, ook niet meer vragen op het voor een jongen of een meisje is.

En die kant wilt u dus ook op?

Speelgoed

In de Normalemensenwereld zeggen we dan: voor welk probleem is dit de oplossing?

Nou, op die vraag heeft u dus ook een antwoord.

Ik citeer uw partijkrant: “Volgens de minister komen vrouwen door genderstereotypen ongewild vast te zitten in parttime banen en kunnen ze zich niet meer persoonlijk en professioneel ontwikkelen. En kunnen ze zelfs, door financiële afhankelijkheid, niet meer weg uit hun relatie als ze dat willen.”

Moet u zelf niet ook een beetje lachen als u dat soort onzin verkondigt?

Veel vrouwen vinden een parttime baantje wel best. Hebben ze ook nog tijd om gezellie dingetjes te doen met de dinnetjes. En voor een cursus mindfulness.

Andere vrouwen ‘kiezen er zelf voor’ om vanwege hun geloof het slaafje van hun man te zijn.

Daar gaat geen Maxi Toys of Intertoys íets aan veranderen.

Groet,

JanD

UPDATE Uw kinderen kunnen opgelucht ademhalen:

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

Bol 10-Daagse

10 thoughts on “Aan Ingrid van Engelshoven

 1. Daar gaan we weer. Een vrouw met een ministerspost waar zij enorm veel belangrijke en nuttige zaken had kunnen regelen maakt zich weer eens belachelijk met idiote plannetjes over hoe mensen volgens haar horen te leven en te kijken naar biologisch volstrekt duidelijke zaken.
  Het is juist dít soort vrouwen die de emancipatie van vrouwen tegenwerkt door nooit normaal te kunnen doen en functioneren. Het beeld van de buitenwereld wordt weer eens bevestigd dat een vrouw op zo’n post slechts schade toebrengt en niet iets substantieels toevoegt. Zolang wij vrouwen dit soort idioten het beeld van ons laten blijven bevestigen zullen wij nooit gelijkwaardig worden gezien en behandeld. Hou toch godverdomme eens op met dat gender gelul! Wij bepalen zelf wel hoe wij onze kinderen opvoeden en wat wij wel en niet in het leven willen doen, debiele d66 kut!

 2. Ik verlang zo naar de nieuwe samenleving, ik kan niet wachten (ook gezien leeftijd), dat ik besloten heb gezonder te leven. Ik wil het meemaken! Ik ben de verbazing voorbij en dat heeft mijn geest verruimd. Ik kom op gedachten die veel verder gaan dan wat onze vriendin overneemt van anderen (dit is geen kritiek hoor, Ingrid, ik wil je slechts uitdagen om verder te zoeken in je breintje. Daar zit nog zoveel meer, denk ik. Ik krijg wel een naar gevoel bij jouw naam, mijn schoonzus heet ook zo, maar ik noem haar tyfushoer) en met haar een hele schare intelligentsia. Daar wil ik nu bijhoren. Bij de nieuwe mens. Ik wil em worden!
  Dus toen dacht ik: als we zo’n moeite hebben met het onderscheid tussen meisjes en jongens, waarom dan niet de ultieme stap. Genetische manipulatie! De echte nieuwe mens, niet een misvormde. Dat mens heeft maar 1 geslacht(sdeel), de kul of zoals je wil de lut. Ik vind kul mooier, sluit beter aan bij het idee. Ik ben al bezig met het ontwerp. Gaat er mooi en aantrekkelijk uitzien. En als we toch bezig zijn met manipulatie (ik zie hier voor jou een mooie rol, ty..Ingrid), zou ik voor het uiterlijk van de nieuwe mens kiezen voor het jouwe. Jij hebt alle kenmerken van man en vrouw ineen. Ik neem tenminste aan dat je een KUT hebt.
  Nou, lieve schat, ik hoop dat ik hiermee je reputatie een positieve boost heb gegeven. En trek je niks aan van Jan, want dat is een man. Need i say more.
  Ik hoor van je als je nog meer wilt weten van filosoferen. Take care.

 3. Onbegrijpelijk dat dit mens betaald wordt om zulke onzin te raaskallen.
  Zou de aanschrijf titel van mensen ook nog eens kunnen veranderen zoals mijnheer of mevrouw jongen /meisje oom/tante vader/moeder opa/oma? En dan hebben we nog een paspoort probleem daar staat ook het geslacht in vermeld. Zullen we alles dan vervangen door het woord MENS dat is tenminste gender neutraal. Als cora nu niets meer te doe heeft kan ze beginnen met het genderneutraal aanpakken van bijvoorbeeld vrouwenbesnijdenis wat ook zeker niet genderneutraal is . Maar dat zal wel teveel moeite kosten, dus dat zal geen optie zijn.

 4. wat heeft dit poppenplan in G…naam met emancipatie te maken? Ik heb al veel onzin gehoord, maar dit spant de kroon. U mag zich naast Greta scharen die ook al zulk zotte ideeën heeft.

 5. Dit vreselijk verknipte D’666 kopstuk, is een broomstick waard, een bezem waarmee ze kan opvliegen, laat dan een kleiduiven schietvereniging haar uit de lucht knallen, aan dit dwaze huppelkutje gaat werkelijk niets verloren als ze uit de lucht gehaald wordt.

 6. Volgens mij slaan we helemaal door, en wordt het ook nog geaccepteerd , hoe lang gaat dit nog goed in Nederland

Comments are closed.