Aan Huub Bellemakers

Vaderdag 2019

Hoi Huub!

Toen gisteren Hans Laroes, de oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal die in de nadagen van zijn carrière bij KRONCRV ‘Brandpunt’ nog even om zeep hielp, weer eens wat karmapuntjes wilde scoren bij linksige meisjes door over mijn ‘Briefjes van Jan’ te beginnen, greep jij je kans ook meteen weer.

Het zijn de smerigste soort haatstukjes die er zijn”, schreef je.

Op momenten dat ik zie dat jij aansluiting probeert te zoeken bij grote denkers als Laroes, of racisten als Nadia Bouras, schiet ik altijd in de ‘ach, gossie’-stand.

Daar heb je Huubje weer…

Huubje van GroenLinks.

Huubje van Jesse Klaver, de Zihni-backstabber.

Huubje van Wijnand Duijvendak, de Rara-terrorist.

Huubje van Farah Karimi, de kindermisbruikwegkijker.

Huubje van Liesbeth van Tongeren, de aanrandersapologete.

Huubje van Paul Rosenmöller, de massamoordenaaraanhanger.

Maar voor ik ook maar overweeg om voor een een ‘smerig haatstukje’ Blendle aan te slingeren om eens even goed uit te zoeken waarom jij karakterologisch zo goed past bij die club van moreel gehandicapte verhevenvoelers, zie ik in gedachten de blik van mijn jongste zoon Bob al voor me.

“Niet naar beneden trappen, ouwe.”

En gelijk heeft-ie.

Dus ik wens jou het dubbele van wat je mij wenst, kerel!

Plus een fijne dag.

Groet,

JanD

PS. Ik was eerlijk gezegd ook te druk met belangrijker zaken gisteren: de Leeuwinnen!

6 thoughts on “Aan Huub Bellemakers

 1. Twitter is zo verschrikkelijk vermoeiend dommig. Ik heb n.a.v. dit briefje van Jan met tegenzin eens wat gelinkt naar tweets van Hans Laroes. Ook Chris A. komt voorbij in een rare reactie op stuk van Jan Roos. Zijn dit volwassen mannen met een “carrière”, die ik geacht word te respecteren? Die Laroes met al zijn seikerige niet-inhoudelijke puberale nikserige tekstjes? Eigenlijk schrik van het niveau van alles wat ik nu zie. Dit is dus zelfbenoemd “spraakmakend Nederland” die de hele dag als de eerste de beste Jan Droeftoeter loze meninkjes en oppervlakkige afzeikoordeeltjes naar en over elkaar zitten te typen. Laroes, de grote journalist en omroepbobo? Eigenlijk is zijn twittergedrag ook heel eerlijk: je ziet direct het schrikbarend lage niveau, het gebrek aan klasse en karakter.
  En Chris A.: zelden word ik zo vreselijk moe van het luisteren en kijken naar iemand. Hij praat alsof elke zin die hij uitspreekt hem zo vreselijk opwind, de wereld vergaat oh mama mia…Het luistert als krijt over stoeptegels. Hij blaast en piept gefrustreerd elke zin eruit. Hij roept bij mij op “ach jochie rustig maar, het komt goed. Papa haalt zo een ijsje”. Hans Laroes nog even, de man die in Mediaforum op radio 1 ooit nog even zijn gram haalde op Marianne Zwagerman, zo kinderachtig over iemand heenwalsen in plaats van normaal debatterend. Bah…

 2. De beschuldigingen over Jan zijn werkelijk volledig debiel en op niks gebaseerd. Je kan hem vast van veel dingen beschuldigen, maar niet van haatzaaien, racisme of andere zaken waar hij zo vaak van wordt beschuldigd. Overigens is Jan overwegend links ook nog!

  Soms staan er wel stevige commentaren bij zijn stukjes, maar die schrijft Jan dus niet maar hij is van het (geheel) vrije woordt omdat dat uitwisseling van inzichten en standpunten bevordert om zo (hopelijk) verder te komen. Iets dat die linkse policor fascistjes niet aandurven want stel je voor dat iemand een idee oppert dat wel eens tegen de gangbare dogma’s in zou kunnen gaan!

  Dat is eigenlijk het schokkende, dat die linkse lui niet eens het verschil zien tussen wat Jan schrijft en de commentaren eronder die niet de zijne zijn. Het geeft ook een inzicht in het emotionele groepsgedrag van die gekkies die ondertussen een vergelijkbare hysterie hebben bereikt als de rode gardisten tijdens de culturele revolutie. Alleen hebben de huidige gekkies zich tegenwoordig overwegend als groen vermomd.

  Destijds kostte de door Mao ingezette zuiveringen van de culturele revolutie bijna 8 miljoen levens, na de vernietigende Grote Sprong Voorwaarts die bijna 45 miljoen levens heeft gekost. Die communisten die nog steeds door stromingen binnen GroenLinks en de SP worden bewonderd zijn ondertussen getransformeerd tot een partijdictatuur waar een meningpolitie via een sociaal krediet registratie systeem bijhoudt wie erbij mag horen of wie moet worden gediscrimineerd om onwelgevallige meningen. Niet geheel toevallig ook het soort systeem waar onze linkse partijen heen willen en waar onze lesbische freak Karin Ollongren met de reptielen ogen al een eerste aanzet toe heeft gezet. Zij vindt vast ook dat ik zoiets niet mag schrijven wat maar weer eens het belang onderstreept om dit juist zoveel mogelijk te doen om te voorkomen dat de nieuwste generaties sneeuwvlokjes nog vroeger in een burn-out terecht komen omdat kwetsen hen zo vreemd is geworden dat als zij uit de bubble moeten stappen en in de realiteit van de wereld terechtkomen, zij zich opeens realiseren dat zij dan pas geboren worden.

  Een beetje zoals het laken optillen na de gender operatie.

  Altijd lachen! 😅😂🤣

 3. Hahaha, je linkt iemand 5x aan termen met daarin de woorden terrorist, aanrander, massamoordenaar en nog wat meer.

  Daarna zeg dat je ‘niet naar beneden trapt’

  Ik zou ook kunnen zeggen dat ik niet vind dat jij een racistische, haatdragende, zielige mislukkeling bent met je gele hesjes, dat ik je helemaal niet zie als een xenofobe nazi zie.

  Maar of ik nu zeg dat ik het wel vind of niet vind, de toonzetting is er. De trap naar beneden al gemaakt.

  Wanneer je zegt niet naar beneden te trappen en je schrift zo’n bericht, dan ben je niet congruent en zo onbetrouwbaar als een valse hond.

 4. @Flip de Meijer, Jan heeft uw reactie geplaatst, iets wat ik uiterst coulant van hem vind, persoonlijk zou ik dergelijke reacties niet geplaatst hebben, er worden namelijk verwijzingen door u gedaan, die zelfs een valse hond niet eens zou maken.

Comments are closed.