Aan Humberto Tan

Beste Humberto,

Gisteren had je rapper Boef in je programma. 

Het ventje, dat enige bekendheid kreeg door het schofferen van politieagenten bij een benzinestation en het zwaaien met een stapel bankbiljetten in een veel te dure auto, zou jarenlang ten onrechte een Wajong-uitkering hebben genoten.

Mij leek dat een goede reden het schorremorrie het vuur aan de schenen te leggen. Even weer een keer bewijzen dat je echt wel in staat bent tot een kritisch interview in die verlate Vijf Uur Show van je. Maar ja… wat er niet in zit, kan er ook niet uitkomen, hè?

Niet eens één vraag over waarom zo’n ‘geweldig groot talent’ met ‘zo veel fans’ in hemelsnaam die 70 euro en 10 cent per dag uitkering aanpakte van de staat waar hij zo op spuugt.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel, minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en zelfs ideale schoonzoon Rick Nieman deden gelukkig manmoedige pogingen enig gezond verstand in dat zuigvloggertje te stampen, maar jij…

Ach, fuck it. Laat ook maar.

Het is niet anders.

Je bent een aardige gozer die heel goed in staat is gezellig te babbelen met de sterren. Laat Gordon vertellen dat hij in tegenstelling tot de rest van Nederland wel echt begaan is met bejaarden. Heeft Trijntje Oosterhuis ook niet net een nieuwe cd? Doe anders iets met een boek van Isa Hoes. En laat ‘rapper Boef’ voortaan over aan de interviewers bij wie hij eigenlijk thuis hoort: die van de politie.

Groet,

JanD