Aan Hugo de Jonge

Meneer De Jonge,

Wat heeft u tegen Marokkanen en Turken?

Is uw vrouw Mireille een keer afgezet door zo’n snor op de Fatih Markt in Istanbul?

Hebben ze uw zoon Ismael een keertje met een groepje op staan wachten toen hij met zijn nieuwe scooter bij school aan kwam om ‘m in elkaar te slaan?

Sissen de Rotterdamse bontkraagjes al hinderlijk naar uw pas 13-jarige dochter Sarah?

Of bent u gewoon een racist?

Ik vraag dat, omdat u blijkbaar van plan bent om vanaf volgende week officieel tweederangs burgers te gaan maken van ongevaccineerden.

En we weten allemaal dat de overgrote meerderheid van de ongevaccineerden in Nederland de allochtonen in de armere stadswijken zijn.

Procentueel leggen de ongevaccineerde moslims het misschien af tegen orthodoxe christenen in Staphorst of op Urk, maar in absolute aantallen al vanaf het begin van de corona-pandemie absoluut niet.

Dat verzwijgen de politiek correcte media en politici doorgaans, maar IC-medewerkers die je vraagt naar de etnische achtergrond van hun corona-patiënten kunnen het állemaal beamen.

En alle Turken en Marokkanen die tot nu toe weigerden om zich te laten vaccineren, gaat u vanaf volgende week dus allemaal keihard straffen.

Als ze “dat prikkie” niet nemen, worden ze officieel tweederangs burgers.

De komende dagen nog even alle potentiële maatregelen via de Wouter de Winthers van deze wereld in de week leggen om te kijken welke het volk wel zal accepteren en welke niet.

En dan dinsdag 2 november definitief de oorlog verklaren aan de prikweigerende Marokkaanse en Turkse medemensen, die sinds de jaren ’60 zo’n belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bloei van dit land.

Zo wordt 2 november wéér een bijzondere dag.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Misschien snapt u de hint.

3 thoughts on “Aan Hugo de Jonge

 1. Ik ben voor vrijheid dus als mensen ervoor kiezen zich niet te vaccineren dan is dat lekker hun keuze.
  Maar met keuzes komen ook verantwoordelijkheden, zoals de (mogelijke) gevolgen voor anderen als gevolg van de gemaakte keuzes. Bijvoorbeeld de kans om anderen te besmetten. Dit kunnen andere ongevaccineerden zijn die daarvoor kiezen, maar ook onvrijwillig ongevaccineerden, en zelfs gevaccineerden. Deze laatste twee groepen kiezen niet voor het hogere risico dat zij lopen door anderen.
  Dat betekend dat deze ongevaccineerden in bepaalde gevallen geweerd mogen worden door gevaccineerden want dat is ook een vrije keuze. Zoals door werkgevers, winkels/HORECA en entertainment. Die moeten dat allemaal lekker zelf kiezen maar bijvoorbeeld werknemers mogen van hun werkgever een veilige werkomgeving eisen. Daar horen ongevaccineerden uiteraard niet bij.

  Vrijheid maar ook Darwin!

 2. Helaas is dit – in tegenstelling tot veel van de “briefjes” – meten met 2 maten.
  Er is al jaren een discussie over het stoppen van het benoemen van “Turken” of Marokkanen” en het accepteren dat deze mensen gewoon ge-integreerde Nederlanders zijn.
  Dan kun je nu niet ineens dezelfde benoemingen van stal halen als je de “zielige slachtoffer” rol wenst te gebruiken.
  Gelijke monniken – gelijke kappen .
  Nederlanders die zich niet wensen te vaccineren – eigen keus – prima – maar dan ook zelf de consequenties accepeteren zonder ineens een valse status of slachtoffer positie te claimen.

Comments are closed.