Aan Hugo de J.

Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Meneer De J.,

Menig nabestaande van de coronadoden in de verpleeghuizen die u op uw geweten heeft door dat mondkapjesverbod, zal morgen het debat dat u heeft met de Tweede Kamer met meer dan gewone interesse volgen.

Dat komt dan omdat ze de Nederlandse media nog geloven.

NRC Handelsblad schrijft vandaag: “Twee jaar lang overleefde Hugo de Jonge als coronaminister moeizame Kamerdebatten over achterblijvende testcapaciteit of te traag opgestarte vaccinatiecampagnes. Maar juist nu hij als minister voor Volkshuisvesting politiek niet meer verantwoordelijk is voor de coronabestrijding komt hij op dat dossier steeds verder in de politieke problemen.”

Trouw: “Het wordt een spannende week voor voormalig coronaminister Hugo de Jonge. De CDA-minister moet donderdag zijn reputatie komen verdedigen in de Tweede Kamer. Hij zal dan alsnog zelf vragen beantwoorden over zijn bemoeienis met de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Inzet is vooral de vraag of hij de Tweede Kamer goed genoeg heeft geïnformeerd. Dat maakt de zaak meteen politiek gevoelig. De problemen beginnen zich langzamerhand op te stapelen voor De Jonge, vooral nu zich alweer een nieuwe kwestie heeft aangediend. De minister blijkt jarenlang zijn privémail gebruikt te hebben voor zijn werk. Dat wordt om veiligheidsredenen ten strengste ontraden aan bewindspersonen.”

De Telegraaf: “De coalitiepartijen vinden dat hij tijdens het debat zijn eigen boontjes moet doppen. Zowel VVD, D66 als CU denken dat De Jonge donderdag, wanneer de Kamer over de kwestie debatteert, met een goed verhaal moet komen en deemoed zal laten moeten zien. ‘En laat dat laatste nou niet per se zijn sterkste kant zijn’, klinkt het scherp.”

Het Algemeen Dagblad: “Het lijkt erop dat de coalitiepartijen De Jonge niet naar huis willen sturen. Al krijgen debatten in de Kamer soms hun geheel eigen dynamiek, waardoor uren na de start de boel er plots ineens compleet anders voor kan staan. En De Jonge is – anders dan bijvoorbeeld premier Mark Rutte – niet bekend om zijn grote talent om sorry te zeggen en met mea culpa’s te strooien. Zoals een Haagse bron het verwoordt: ‘De grootste vijand van De Jonge is niet de Kamer, maar zijn eigen karakter’.”

Het lijken wel voorbeschouwingen van voetbalwedstrijden.

Alleen staat in dit geval de uitkomst van tevoren vast.

Het wordt minimaal 77-73 voor u.

Hoe stuitend arrogant u zich morgen ook gedraagt in de Tweede Kamer, de VVD, D66, uw eigen CDA en de meloenenslikkers van de Christenunie zullen met hun 77 zetels zorgen dat moties van wantrouwen of afkeuring die tegen u worden ingediend het niet zullen halen.

Ook al heeft u glashard gelogen over het feit dat u van uw partijgenoot Sywert van Lienden en die twee andere plaatboefjes hoogstpersoonlijk miljonairs heeft gemaakt.

Ook al heeft u door het gebruik van uw privémail de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) willen omzeilen.

Daarom kunnen die nabestaanden van de coronadoden uit de verpleeghuizen morgen dat debat maar beter aan zich voorbij laten gaan.

Het wordt alleen maar de zoveelste klap in hun gezicht.

Met dank aan de ‘nieuwe bestuurscultuur’.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Wat u geeft, krijgt u terug.

PS 2. Me nieuwe Nieuwsbrief al gelezen?

PS 3. En dan maakten de Nare Jongens ook nog eens een hele Hugo Special!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste donaties via Backme en incidentele donaties via Bunq. Waarvoor dank!

4 thoughts on “Aan Hugo de J.

  1. Hugo de Jonge kan vervangen worden door een zelfde puppet. Het is net alsof De Jonge een probleem is, ondertussen zitten we in een enorme inflatie. In Zwitserland 2%, in Nederland 12%. Dat komt omdat Rutte en zijn puppets het liefst gaan naar een communistische (technocratische EU). ECB heeft de crisis van 2008 nooit opgelost, ondertussen loopt de inflatie op. Inflatie is een verkapte vorm van belasting hebben = diefstal. Nu kan ECB niks meer, het is kiezen uit twee kwaden. Stop dit destructieve kabinet van het Schwab kabinet. Ze maken het hele land en de mensen erin kapot. Rutte liegt al jaren, en de mensen denken zelf niet na, en pikken zijn gedrag (nadelig voor elke Nederlander en ondernemer). Uiteindelijk krijgt een land de regering die zij verdient. Putin heeft nu zijn Roebel aan de goudstandaard gekoppeld, dat gaat heel veel betekenen in de wereld. Wij hebben onze Euro gekoppeld aan lucht. Dan vind ik de goudstandaard toch een betere keuze.

  2. Ik zou persoonlijk meer verbaast zijn als Clowntje Clusterf*** wel de laan zou worden uitgestuurd. In coalitie politiek vliegt een politicus er alleen uit als hij of zij het er zo bont hebben uitgemaakt dat zelfs de eigen partij zoiets heeft als ‘gast, dit kun je niet maken, hou de eer aan jezelf!’. Het schandaal is echter nog niet van die aard dat de samenleving er van in opstand komt. Als het nou nog om die duizenden onnodige corona doden ging, maar wat monddoekjes en privé email? Plus mensen worden afgeleid met de oorlog in de Oekraïne en inflatie, dus Clowntje Clusterf*** is nu niet echt een issue. Dus kan het CDA ermee wegkomen om hem te handhaven en de rest van de coalitie kneut legt zich er bij neer. Tenslotte zit het CDA toch al in het verdomhoekje, dus Hugo of geen Hugo maakt voor hun nu toch niks meer uit.

  3. Vergeet Hugo, vergeet Engel en vergeet Dikkeboom. Marina Meeuwisse is met grootste afstand de nationale koekwaus van het jaar. Die mafklapper en haatoma heeft een bizarre 24/7 obsessie met Baudet. 456 tweets en ‘onderzoeken’ per dag over Baudet. Vandaag een nieuwe krankzinnige tweet; Baudet wil samen met Wilders, Orban en Putin Nederland binnenvallen.. Dan ben je rijp voor gedwongen paaz opname. ‘Dr.’ Marina heeft een eenmalig optreden gehad bij TPO. Whitewashing van de aanslag op Charlie Hebdo in 2015. Meteen ook einde TPO carriere. Met Meeuwisse vergeleken zijn zelfs Aalberts en Bellemakers extreemrechts.

  4. Tja, Jan, ik denk dat je gelijk hebt.

    Maar waar ik wel van ontplofte was zijn opmerking aangaande het gebruik van privé-e-mail: “de e-mail op het departement is nogal beveiligd, en dat zit een beetje in de weg.”

    En deze man is dan minister? Dan heb je het toch gewoon niet begrepen? Ik zal wel te dom zijn om het te snappen.

Comments are closed.