Aan Hugo de J.

Kerst 2021Kerst 2021

Meneer De Jonge,

Zo.

Gaat u er toch uit met een klapper!

Begin 2020 ruimde u duizenden bejaarden door zorgmedewerkers te verbieden hen met mondkapjes te verzorgen.

Ze kregen ook opééns allemaal een ‘spontaan’ telefoontje van hun huisarts, die ze uitlegde dat het misschien niet verstandig zou zijn om in geval van corona een bed in het ziekenhuis te gaan bezetten, want zo’n IC-verblijf was ook geen pretje.

Als ze dan thuis of in het verzorgingshuis inderdaad corona kregen, mocht de familie er niet bij. Zelfs niet om afscheid te nemen. Daardoor werd de familie niet geconfronteerd met de eenzame doodsstrijd van vader of moeder en opa of oma.

En nu flikt u het wéér!

Nu maakt u zó laat bekend dat de basisscholen vanaf maandag al verplicht dicht gaan, dat ouders die niet thuis kunnen werken (ja, die bestaan nog, ouwe pennenlikker) in de shit zitten.

Die komen niet in aanmerking voor de noodopvang.

Die hebben al hun vrije dagen al opgenomen.

Die hebben geen werkgever (of spaarrekening) die onbetaald verlof mogelijk maken.

Die zijn wellicht alleenstaand.

Dus wat doen die?

Die brengen hun kinderen volgende week naar opa en/of oma (uit onderzoek van ‘Hart van Nederland’ blijkt: dit gaat 27 procent inderdaad doen).

Ongevaccineerde kinderen.

Naar opa’s en oma’s die door uw weer véél te trage start nog geen ‘boosterprik’ hebben gehad.

Dus uitgerekend de groep waarin het virus zich momenteel het snelst verspreidt en die zelf de minste klachten heeft, wordt door de verantwoordelijke minister op de meest kwetsbare groep afgestuurd.

Omdat de ouders echt niet anders kunnen…

Zelfs een debiel snapt: dit gaat doden opleveren. Zijn het niet de opa’s en oma’s zelf die corona oplopen, dan zijn het wel de mensen wier ziekenhuisbedden de opa’s en oma’s zullen innemen.

In maart 2020 gebruikte u onbeschermde zorgmedewerkers als dodelijke virusverspreiders.

In december 2021 gebruikt u onbeschermde basisschoolkinderen als dodelijke virusverspreiders.

Weet u wat mij wóedend maakt?

Dat er geen agent is die u van uw bed komt lichten.

Ik heb begrepen dat u in een volgend kabinet, als een soort bonusmiddelvinger van Mark Rutte en Wopke Hoekstra richting de bevolking, wél terugkeert als minister op een andere post.

Als die klus erop zit en een desastreus verkiezingsresultaat dat CDA van u in de oppositie dwingt, zullen in het bedrijfsleven vele deuren voor u open gaan bij organisaties die schatplichtig aan u zijn.

Ik kan me zomaar voorstellen dat de uitvaartbranche u als dank voor bewezen diensten wel als lobbyist wil hebben.

Daar vinden ze u een móórdvent.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Met de complimenten van Mark Rutte, als dank voor uw katvangerschap.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Alle donaties in december (waarvoor dank!), gaan naar mevrouw Dijkgraaf. Die in januari ook. En die in februari…

4 thoughts on “Aan Hugo de J.

  1. Alleen in de politiek en de hogere echelons van het bedrijfsleven kun je falen en daarvoor niet alleen niet gestraft worden, maar zelfs beloond worden. Je misdragingen zullen met de mantel der liefde toegedekt worden en topbaan op topbaan zal je deel zijn.

    Tenzij je iets doet wat zelfs door de topheren en vrouwen niet meer toegedekt kan worden, en dan (pas) zullen ze je laten vallen als een baksteen om hun eigen hachje te redden. Hetzij van buitenaf, zoals echte onderzoeksjournalisten of een buitenstaander als Omzigt, of van binnenuit door een mes in de rug van een ambitieuze ondergeschikte die op je functie azen. Zoals gebeurde in de staat New York waar voormalig gouverneur Cuomo een mes in de rug kreeg van de vrouw die hem nu vervangt. Persoonlijk hoop ik op een mes in de rug, figuurlijk dan, niet echt, zo ben ik niet. Ten val gebracht worden door een ambitieuze ondergeschikte lijkt mij goddelijke gerechtigheid. Natuurlijk nog beter is in de boeien voor de rechter wegens massamoord, maar het is Nederland, dat zal nooit gebeuren. Voorgedrukte aangiftes liggen alleen klaar voor mensen van buiten het kartel.

  2. Ondanks dat ze bij de slijmerige nos al 34 keer zijn klaargekomen, staat Nederland aan de vooravond van een uitgesproken links duo kabinet Kaag/Rutte, subtiel en minder subtiel bijgestuurd door Brussel en Berlijn. Alles maar dan ook alles wat in de jaren 70 en 80 is bereikt met individuele vrijheid, ontzuiling, welvaart, rechten voor arbeiders, groeiende middenklasse en een maatschappij waar niemand echt de baas is, wordt nu vervangen door massa immigratie, censuur, klimaatterreur, zware belastingen, sociale controle, een kruistocht tegen rechts, slachtofferschap, weg met ons, drammen, deugen, verklikkers, eenzijdige media, jojo corona beleid, nog meer Europa en totale polarisatie. Veel plezier boomers en generatie X. Wat je zegt, dit is allang mijn land niet meer. Dat is ergens gesneuveld rond 1997.

  3. De NOS heeft weer een blik acteurs/’gewone’ Nederlanders op straat en in de provincie gevonden die het nieuwe regeerakkoord helemaal fantastisch en super positief vinden. Totaal kritiekloos en hooguit de kleine onvermijdelijke ja, maar.. Mijn Top 3 van bloeddrukverhogers van de dag in willekeurige volgorde; Kaag, die milieutrut van urgenda en NOS topjournalist Edwin van den Berg.(Oke, eigenlijk Kaag op 1,2 en 3)

Comments are closed.