Aan Hugo de J.

Films en seriesFilms en series

Meneer De Jonge,

“Dit kost levens.”

Aldus huisarts Bart Bruin uit Streefkerk in ‘Nieuwsuur’.

Hij was de zoveelste gisteren die constateerde dat u wéér aan het falen bent met het coronabeleid.

Nu door de 4,5 miljoen vaccins die Nederland op voorraad heeft niet onmiddellijk als ‘boosterprik’ in armen van ouderen, zorgmedewerkers, kwetsbare groepen, Janssen-geprikten en 61- tot 65-jarigen die het inferieure Astra Zeneca-vaccin hebben gekregen te spuiten.

Alle landen in de wereld zijn in juli, toen duidelijk werd dat die ‘boosterprik’ veel ellende kon voorkomen, de vaccinaties gaan voorbereiden.

U niet.

U wachtte op het advies van de Gezondheidsraad, dat u pas op 15 oktober aanvroeg.

En nu wacht u, begreep ik, weer op het RIVM, dat moet gaan adviseren over de volgorde van prikken.

En gaat het hele prikcircus pas vanaf medio december (!) van start.

“Dat gaat levens kosten.”

En daar bent u dus persoonlijk verantwoordelijk voor.

Wéér te laat.

Sint 2021Sint 2021

Wéér ging de vakantie met Mireille en de kids voor.

Ondertussen wél een grote smoel hebben over Oostenrijk, dat denkt zelf te mogen bepalen welke buitenlanders het toelaat.

Waar háált u de gore moed vandaan?

En weet u wat ik het meest bizarre vind?

Dat die vier lijsttrekkers van VVD, D66, CDA en Christenunie u als beloning voor uw letterlijk levensgevaarlijk gebleken beleid een plekkie in Rutte 4 gaan geven.

Moordenaars horen in de cel, niet in de Trêveszaal.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Kan nog net voor de persconferentie van vrijdag.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.

7 thoughts on “Aan Hugo de J.

 1. Zwaar over de top en kwalijk tendentieus Jan, AstraZeneca waarmee tientallen miljoenen mensen zijn ingeënt is geen inferieur vaccin. Zulke kreten dragen er alleen toe bij dan onzekerheden te versterken bij mensen die toch al wankel in de schoenen staan.

 2. Het is begrijpelijk. In Duitsland is nr.3 gecanceld, daar waar aangevangen, omdat de bijwerkingen abnormaal hoog zijn. Ook private klinieken zijn inmiddels gestopt omdat, anders dan in NL, de arts zelf voorlichting moet geven en bang zijn geworden voor claims. Atleten vallen inmiddels bij bosjes om.

  Hugo is dom, maar niet gek. Hij weet het en wacht even op de anderen.

  Weet overigens dat het mandaat, de tijdelijke toelating van het goddelijke vaccin, per einde van het jaar verloopt en er geen nieuwe tijdelijke-toelating-aanvraag is gedaan.

  Het vermoeden: Er moet chaos uitbreken om een, aangepast op de D-variant vaccin, in allerijl op de markt te krijgen. Deze chaos komt eraan , het mediale circus sorteert reeds voor.

  Brief van Jan is scherp. Helaas heeft de C19 gekte ook dit kanaal aangetast en ik wacht nog steeds op de bevestiging van mijn opzegging.

 3. Pardon?
  Hugo voert slechts orders uit.
  Er zijn toch teveel zieke bejaarden op deze wereld?

 4. Jammer,normaal kan ik de briefjes van Jan op waarde schatten,maar deze niet. Als je alle aanbevolen prikken neemt ( ook die er onvermijdelijk nog aan gaan komen) zie je er straks uit als een depressief speldenkussen. We hadden ons als volk nooit moeten begeven op het slipperige vlak van onvoldoende onderzochte vaccins.

 5. Martin, wat een onzinnige opmerking “wankel in de schoenen staan”. Staat iedereen, die vastbesloten is de prik niet te nemen en daarmee aantoont jouw mening niet te delen, daarom wankel in de schoenen? Ben jij van de gedachtenpolitie?

 6. Nee Stefan, iemand die vastbesloten is staat niet wankel in de schoenen.. gaat mijn opmerking ook niet over..
  ‘Gedachtepolitie’ doet wel vermoeden dat u niet al te stevig in uw schoenen staat..

 7. Het is nu officieel op de Nederlandse tv, kranten, deskundigen, duiders en media. Iemand die om wat voor reden dan ook niet gevaccineerd is, is vanaf dit moment een paria, een minderwaardig soort, een tweederangs burger, een kwaadaarig gezwel, onkruid, parasiet en vijfde colonne. Specifiek gericht aan Limburgers, Urk, Staphorst, Biblebelt en stedelijke schotelwijken. Oke, dat laatste is een grapje natuurlijk want het is wel de media. Dus Marcel van Roosmalen, in de pen en doe je werk. Voor meer info kun je Maarten van Rossem, Frans Bromet, Philippe Geubels of Nico Dijkshoorn bellen. Als je mijn berichtje niet goed snapt of kunt plaatsten; luister naar Robbie Williams met het nummer Tripping en google de lyrics.

Comments are closed.