Aan Frans Weisglas

koken & tafelen algemeen

Beste heer Weisglas,

Ik wil het even met u hebben over een stuk dat u zaterdag liet plaatsen in het Algemeen Dagblad, de krant waarvan u parttime hoofdredacteur bent.

Tips voor wie niet meedoet aan de ramadan’, luidde de kop.

Eerlijk gezegd wist ik helemaal niet dat de ruim 16 miljoen inwoners van Nederland die niet meedoen aan deze islamitische vastentijd zaten te wachten op instructies. Maar goed, het is ook wel een hoop papier dat elke dag weer gevuld moet worden, nietwaar? Dus alla. Of moet ik, uit respect voor de religie van de vrede, zeggen: Allah?

Wat me echter tegen de inmiddels aardig gebruinde borst stuitte, was uw derde ‘don’t’: een ramadan-challenge weigeren. Als een moslim je vraagt om één dag mee te vasten, moet je dat doen.

Nee, heer Weisglas, wij moeten helemaal niks.

Ik zal niet ontkennen dat een dagje zonder eten, drinken, roken en neuken de oudste voorstelling der wereld goed voor velen van ons is, maar ik weet niet of de bijbehorende bezinning zo’n goed idee is.

Dat pakte namelijk bij Ibrahim El Bakraoui, Najim Laachraoui, Mohamed Abrini, Khalid El Bakraoui, Osama Krayem, Omar Mateen, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, Anis Amri, Khalid Masood, Rakhmat Akilov en Salman Abedi ook niet al te best uit.

Dus misschien kunnen die malle collega-hoofdredacteur van u en u vandaag tijdens het ochtendgebed op de redactie dat advies even intrekken?

En ja, dat kunt u wel. Uw verstand is groter dan uw ego.

Toch?

Groet,

JanD

PS. En voorts ben ik van mening dat we de kelen en de rest goed moeten blijven smeren, heer Weisglas.

Bulk Alert

8 thoughts on “Aan Frans Weisglas

 1. Mmmm, ik zit heerlijk te ontbijten. Verder moet iedereen doen wat haar of zij goed dunkt. Maar, mij er absoluut niet mee lastig vallen.

 2. Helaas Jan maak je een denkfout; Frans Weisglas zijn verstand is 1 neuron waarvan het neuroglia verteerd is. In gewoon Hollands: een verstandeloos varken en zakkenvuller met commissariaten/toezichthouderschappen die hij invult met gebakken lucht!!

 3. Ik voel, nu dit gelezen, de neiging om juist vlak voor de een of andere moskee een gigantisch groot lunchfeest te houden. Raar hè⁉️‼️

 4. Ik ben solidair met de ex-moslims die (noodgedwongen in het geheim, want op afvalligheid staat officieel de doodstraf) hun anti-humane en anti-westerse religie de rug hebben toegekeerd, en die dus NIET vasten. Dat die groep zich, in tegenstelling tot de orthodoxe moslims, niet vrij kan uitspreken in ons “vrije” land lijkt zogenaamde liberalen als Weisglas niet te deren. Weisglas moet maar eens uitleggen waarom het in zijn kringen al vijftig jaar bon ton is om je vrolijk te maken over het christendom en christenen, terwijl anno 2017 elk grapje over moslims of de islam wordt veroordeeld als “islamofobie” of zelfs racisme. Een volk dat voor korannen zwicht…

 5. Begrip voor elkaar?? Dit las ik elders op het intrrnet:
  “I am truly perplexed that so many of my friends are against another mosque being built in Toronto.
  I think it should be the goal of every Canadian to be tolerant regardless of their religious beliefs. Thus
  the mosque should be allowed, in an effort to promote tolerance.”
  “That is why I also propose that two nightclubs be opened next door to the mosque; thereby promoting tolerance from within the mosque. We could call one of the clubs, which would be gay, “The Turban Cowboy,” and the other, a topless bar, would be called “You Mecca Me Hot.”

  “Next door should be a butcher shop that specializes in pork, and adjacent to that an open-pit barbecue pork restaurant, called “Iraq of Ribs.”
  “Across the street there could be a lingerie store called “Victoria Keeps Nothing Secret,” with sexy mannequins in the window modeling the goods”, and on the other side a liquor store called “Morehammered.”

  “All of this would encourage Muslims to demonstrate the tolerance they demand of us.”

 6. Ach, Frans Weisglas… Ja, ook een Rotterdammertje…Maar….
  Beetje aan de kant gezet: Paste niet echt bij de ultrarechtse brallers In 070 kunnen zij hem niet gebruiken ..Maar moet toch de kost verdienen, dus vandaar zijn onnozele stukkies… Zeg Frans : ! Misschien een goed idee voor je: In 2018 worden in 010 gemeenteraadsverkiezingen gehouden : Misschien een idee om de VVD in de wonderschone stad aan de Maas nieuw leven in te blazen :
  Je weet wel: …..blabla bla: Handen uit de mouwen…. overhemden met opgestroopte mouwen…. Ondernemingsgeest…blablabla… restaurantjes… aan de wonderschone Maas…. uitzicht vanuit je prima van-alle-gemakken-voorziene loft aan de Maas… De Markthal ! De Hof bogen ! Voor degenen die willen genieten van alles-wat-de Maasstad -te bieden heeft ?
  Blabla bla…. Vriendjes in de Gemeenteraad ? Bij alle snelle jongens en meiden in 010 ?
  Of…..Toch af geserveerd ? Dag Frans ! Met excuses voor mijn scherpe toon.Maar ja… 010.. geen blad voor de mond…Zelfs geen muntblaadje voor de thee Witte de Withstraat…..

 7. En tenslotte, Fransje -van -de-Bergselaan, U weet wel zo’n witte Enclave waar de gestudeerden wonen … Heb ik nog een idee voor u : In de Rotterdamse wijk Ommoord is een moslimenclave in de Bloemenbuurt. De Paardenbloem. Nou is een paard halal, maar soit…. Daar is zondagavond een rapper vermoord die aan de Iftar zat… lekker met een BBQ, met ongetwijfeld Halal spiesjes…. Rapper Huppelepup 010…
  Beste Frans, als je zo begaan bent met vastende Moslims… Koop of huur een huis in de Bloembuurt in Ommoord… Eenvoudig : Postcode 3068… Dan ben je goed bezig en hoef je niet te ouwehoeren in de pers….
  Met een vriendelijke groet aan alle Rotterdamse Moslims die van dit soort praktijken ook niets moeten hebben : (Oud) collega’s , buren, alle hartstikke aardige agenten in 010 met een Moslimachtergrond…..
  Sterkte met de Ramadan . ( Jullie weten … geloof = macht uitoefenen….)

Comments are closed.