Aan ‘Honorary Companion’ Rutte

De Buklaaf.
Kinderboekenweek 2019

Meneer Rutte,

Wakker worden!

Ik snap dat u eigenlijk liefst de hele dag de medaille zou poetsen die u woensdag kreeg wegens uw benoeming tot ‘Honorary Companion in the Order of Australia’.

Het is nogal wat om geprezen te worden voor ‘voortreffelijk en voorbeeldig leiderschap’ na de aanslag op de MH17. U en ik weten wel dat er nog een smetje in de vorm van een hele grote onderste steen op ontdekking ligt te wachten, maar zolang het CDA in de coalitie zit, blijft het schepje van Pieter Omtzigt onberoerd in een garage in Enschede staan. Dat heeft u zo geregeld met Sybrand Buma en de NRC.

Maar goed, terzake.

Dictator Erdogan eist dat de EU zijn grote smoel houdt over de komende genocide op de Koerden (en het herhuisvesten van miljoenen in Turkije verblijvende vluchtelingen) in Noord-Syrië. En als de EU zijn grote smoel niet houdt, dan stuurt dictator Erdogan 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen (en duizenden IS-terroristen) richting de EU-landen.

Dictator Erdogan is niet van het poldermodel.

Dus ik heb even een gek ideetje.

Wat Erdogan ook roept, waar Erdogan ook mee dreigt, hoeveel geld Erdogan ook wil om zijn dreigement niet ten uitvoer te brengen, ‘Europa’ (lees: de EU) zegt: “Nee”. En tegelijkertijd zorgt ‘Europa’ dat de grens tussen Turkije en ‘Europa’ hermetisch wordt afgesloten. Te land, ter zee en in de lucht.

Behalve natuurlijk voor uitgaand verkeer.

Al die Turken in de diaspora die dictator Erdogan bij verkiezingen in het zadel houden, de Nederturken voorop, legt ‘Europa’ geen strobreed in de weg om hun Grote Leider van iets dichterbij te gaan bewonderen. Desnoods betalen jullie hun ticket, mits enkele reis.

Ik hoor u denken: en wat nu als ons bevriende staatshoofd vervolgens alle all-inclusive vakantiegangers de rekening laat betalen en ze geen terugreisvisum geeft?

Nou, niks.

Die voeren altijd als argument om de economie van de dictatuur te steunen aan dat het een prachtig, goedkoop land is en dat de mensen er echt enorm aardig zijn.

Daar mogen ze dan een tijdje langer van genieten.

En als ze even twitteren dat dictator Erdogan een dictator is, is er vast wel een klikturk die wil zorgen dat dat langere verblijf gratis wordt.

Staatshotel De Kerker heeft nog kamers vrij.

Ik zie het weer te simpel hè, meneer Rutte?

‘We’ moeten hier vanwege de geopolitieke belangen samen uit komen hè, de dictator en jullie?

Dat pakte immers bij de Turkije-deal in 2016 ook zo geweldig uit 😉

Groet,

JanD

PS. Durft u de Armeense genocide inmiddels ‘de Armeense genocide’ te noemen? Of is het nog altijd ‘de Armeense kwestie’?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

8 thoughts on “Aan ‘Honorary Companion’ Rutte

 1. Op een cynische manier blijkt uit dit alles het cynische gelijk van Trump..Decennia lang bekritiseren Europese intellectuelen, de USA om haar “eternal wars”, gedreven door militair-industrieel-security comples, met politieke links (vb. Dick Cheney/Securicor).
  Nu is er een president die nuchter aan deze geldverslindende voorlogsmachinerie een einde wil maken en daden stelt terzake. (overigens, ik vraag mij al langer af of als impeachment niet slaagt, hem het lot van JFK bespaard kan blijven, ook zo’n president die Deep State de middelvinger gaf) Nu is het weer niet goed.
  Tweede gelijk van Trump. De NAVO en EU misbruiken de USA als sulletje van de klas door in Syrië Europese belangen te handhaven. En nu zegt Trump terecht: bekijk het, regel zelf je zaakjes. En nu gaat de spraakmakende, zg. weldenkende meute los op Trump. Waarom hebben EU en NAVO Erdogan nooit aangepakt. Door formeel stopzetten van toelatingsbesprekingen en fondsen. Door Turkije uit NAVO te zetten. Waarom Turkije deal en zo toen al schaakmat gezet door Erdogan. Waarom deze islamfascist en engerd van kaliber Milosovitz met open ogen als legitiem partner behandeld? Waarom lui rekenen op USA voor afdekken eigen puinzooi?
  Eerst Erdogan financieren om eigen failliete grensbeschermingsprobleem af te dekken, USA militair boontjes laten opknappen en nu huilie huilie wat erg allemaal. Zoals volkomen duidelijk is dat Trump gelijk had met zijn vuist op tafel tegen NAVO over financiële bijdragen. En gelijk met zijn “nu is het welletjes” tegen Chinese handelsmuren. En de kleuterklas weet het altijd weer beter. Hoe moeilijk eens in de spiegel te kijken en eigen falen onder ogen te zien. Iedereen in al die Nederlandse en Brusselse zaaltjes is weer “geschokt” en “boos”. Jullie stonden erbij en keken ernaar. Alle landenleiders individueel (Merkel, Rutte, Macron etc.) zijn niet helder opgestaan tegen Erdogan. Pappen, nathouden, zich laten chanteren door een islamfascist in eigen politieke onmacht. Ondertussen: islamfascistische aanslagen telkens weer. Messentrekker Frankrijk, vrachtwagengek Duitsland recent weer. Dit zijn geen “incidenten” stelletje politieke randdebielen. En hahaha Rutte houdt het boeltje knap bij elkaar hoor “hoi hoi” en tralala. De EU leidt tot onze ondergang in chaos, geweld, strategisch gekleuter, babbeldebabbeldebabbel.
  Wat een “toestand in wereld” (met rollende r, weet u nog?)

 2. Helemaal mee eens, Jan. Echter wel nog eraan toevoegen, dat de ” would be” dictator, de crimineel don trump, in deze de grootste schoft is!! Ook en juist in internationale politiek, is loyaliteit belangrijk, wezenlijk. Zelfs voor een grootmacht als de USA onmisbaar! Ook voor ons in Europa is het van wezenlijk belang, dat de USA een betrouwbare- en consistente macht is. De Koerden worden wederom verraden! Tragisch!!

 3. Voor elke doorgelaten of gestuurde Syriër stuurt de EU 1 Turkse familie terug zonder behoud van uitkeringen e.d.
  De brug over de Bosporus moet worden geblokkeerd daar helpen de inwoners van Istanboel wel bij.
  Alle tegoeden van Turkije worden bevroren evenals de persoonlijke tegoeden van de Turkse Elite.
  Het lidmaatschap van EU wordt absoluut niet verleend voor de komende 50 jaar.
  De Turkse bevolking zal dan zelf wel e rekening sturen naar Ankara, Erdogan en zijn trawanten.

 4. Ja een medaille voor die onderste steen wat een ongelooflijke klootzak die Rutte viezerik huigelaar.
  Nu de steen echt boven water halen maar dat betwijfel ik echt gaat niet gebeuren.

 5. Jan, je begint een oude zeur te worden.

  Zal wel niet gepubliceerd worden. Dat heet censuur Jan.

 6. Beste Jan, je hebt helemaal gelijk laat al die achterlijke Erdogann vereerders lekker opzouten naar dat pleuris land, dit soort heeft weinig tot niets bijgedragen aan de samenleving en veel geld gekost aan uitkeringen en kriminaliteit dus het is een zegen voor ons als ze hier oprotten dan komt er ook nog eens voldoende woonruimte vrij en is goed voor het mllieu (co2).

Comments are closed.