Aan het Openbaar Ministerie

Mobile & Tablets

Dames en heren,

Een vrouw bedreigt op 7 oktober 2017 Geert Wilders (PVV) met de dood.

En wat doet u?

U besluit bijna twee jaar later om haar niet te vervolgen.

Ik citeer letterlijk: “Er is een betere oplossing dan straf. Ik vind dat de verdachte anders moet worden bestraft dan met een boete, werkstraf of gevangenisstraf. De verdachte hoeft niet voor de rechter te komen. Maar ik heb wel een proeftijd met de verdachte afgesproken. Dit betekent dat zij 1 jaar niets mag doen wat strafbaar is.”

Wie Mark Rutte (VVD) bedreigt, krijgt veertig uur werkstraf.

Wie Alexander Pechtold (D66) bedreigt, krijgt vier weken gevangenisstraf.

Wie Lodewijk Asscher (PvdA) bedreigt, krijgt dertig uur werkstraf.

Wie Femke Halsema (GroenLinks) bedreigt, krijgt zeventien dagen celstraf en tachtig uur werkstraf.

Wie Sylvana Simons (BIJ1) bedreigt, krijgt veertig uur taakstraf.

Wie Tunahan Kuzu (DENK) bedreigt, krijgt zestig uur taakstraf.

Enzovoort, enzovoort, enzovoort.

En wat doet u met iemand die Geert Wilders (geen VVD, geen D66, geen PvdA, geen GroenLinks, geen BIJ1 en geen DENK) bedreigt?

Een foei-gesprek!

Heb je dan als dienstdoende Officier van Justitie (juist als CDA-minister Grapperhaus de straffen voor bedreiging wil verzwáren) een gaatje in je hoofd of heb je dan geen gaatje in je hoofd?

Spoiler: ja, dan heb je een gaatje in je hoofd.

Wat echt lachwekkend is, is trouwens de toon waarop u Wilders aanspreekt in de brief waarin u meldt dat de vrouw die hem bedreigde er met een foei-gesprek van afkwam.

Ik weet wel dat het een standaardbriefje is.

Maar: “U krijgt deze brief omdat u slachtoffer bent van een misdrijf, ongeluk of andere gebeurtenis. De politie heeft de zaak onderzocht en een rapport geschreven. Dit heet een proces-verbaal…”?

Serieus?

Is het écht nodig om iemand wiens veiligheids- en rechtvaardigheidsgevoel weer eens een knauw krijgt ook nog te behandelen als een volstrekte debíel?

Jullie moeten je doodschamen.

Groet,

JanD

UPDATE Oeps, de SP vergeten! Wie Rebekka Timmer (inmiddels van de SP overgestapt naar Sylvana’s racistische koekwauzenclub) beledigt, krijgt 500 euro boete en een week voorwaardelijke gevangenisstraf.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

UPDATE 2 RTL Nieuws komt met nieuw bewijs van beïnvloeding OM door de VVD-top tijdens Rutte 2.

9 thoughts on “Aan het Openbaar Ministerie

 1. De rechtspraak in Nederland is totaal de weg kwijt. Rechtspraak wordt geleid door politieke voorkeur. Treurig, schandalig en wat mij betreft de vraag: “Wilt u meer of minder van deze rechters?
  Mijn antwoord is: Minder, minder, minder.

 2. Zo is Nederland in verval geraakt door onbekwame overheid die niet tegen links in durft te gaan..criminaliteit en drugs tieren welig, kortom gewoon corrupte overheid die voor zichzelf heel goed zorgt , de burger alles opdringt en monddood maakt. De mensen die het goed voor hebben met bevolking worden gedemoniseerd en genegeerd in ons narcolandje…en ook ‘ leve de migratie met de testosteronbommen.’

 3. pffffff
  mafkees
  …..
  “Dit betekent dat zij 1 jaar niets mag doen wat strafbaar is.”
  …..
  Dat mag sowieso niemand.
  En na één jaar dus wel!!!

 4. Zij zal nog een beloning hebben gekregen zo gaat dat op justitie meten met vele maten en dat noemen wij klasse justitie ze zijn doods bang voor Geert daarom help Geert bij de volgende verkiezingen om deze met een duidelijke overwinning te vieren en deze rechter te vervangen en ook het openbare ministerie voor onze veiligheid.

 5. Ik roep al jaren dat nederland verworden is tot een bananenrepubliek, helaas wij zijn verworden tot een corrupte, door en door rotte bananenrepubliek

 6. Om kotsmisselijk van te worden. Wij volgen dagelijks de berichtgeving over Hongkong. Hoe dit in enkele maanden tijd alle nog resterende vrijheid verliest. In Nederland gaat het precies hetzelfde. Nederland was al nooit een volwaardige democratie, maar Rutte c.s. en het volstrekt losgezongen ambtenarenapparaat maken de vrijheid hier tot een farce.

 7. Het is echt schandalig hoe ze met Geert Wilders om gegaan word. En echt corrupt.. Dit is echt gevaarlijk in deze maatschappij. Je zult er mee behept zijn. Er moet vrijspraak komen voor Wilders. Wij wonen in een verstand Nederland is Nederland niet meer. Wij moeten met gemak allemaal Moslim worden die kant gaat het op. Maar ik doe dat nooit. Ik ben R.k en dat blijf ik ook.

 8. Ik kan het in Nederland allemaal niet meer volgen. Ik weet wel dat er veel mus is en met maten gemeten is.
  Te gek voor woorden. Weer goed geschreven Jan.

 9. Groot Respect Jan, dat je ook even opkomt voor het Barbertje van de natie. Je hebt er bewezen schijt aan wat correct Nederland van je denkt. Hulde, alweer. En je hoeft je gelijk hier ook niet te bewijzen, je laat de feiten voor zich spreken. Journalism as it was (a long time ago) supposed to be. En Wilders is gewoon een politicus met evenveel recht van spreken als elke willekeurige leugenaar (zoals onze MP) die dat baantje heeft.

Comments are closed.