Aan het Nederlandse volk

KlussenKlussen

Beste mensen,

Een welbekend rechtsbeginsel in Nederland luidt: een ieder wordt geacht de wet te kennen.

Laten we het in dat kader eens hebben over de ‘Wet verplaatsing bevolking’ van 10 juli 1952.

Deze bijna 70 jaar oude wet was al lang niet meer in werking, maar wordt as we speak weer tot leven gewekt.

De Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb), die onder voorzitterschap staat van VVD-minister Dilan ‘keihardaanpakkendattuig’ Yesilgöz, heeft afgelopen woensdag besloten dat dat nodig is.

En de ministerraad is daar afgelopen vrijdag mee akkoord gegaan.

Op dit moment wordt met spoed het rituele dansje met de Raad van State gedaan.

En de Tweede Kamer kan theoretisch nog roet in het eten gooien.

Maar we weten wel beter.

Zie: Gert-Jan Segers.

De ‘Wet verplaatsing bevolking’ geldt weer.

Wat dat betekent?

Dat betekent dat de Commissarissen van de koning en de burgemeesters vanaf afgelopen vrijdag het recht hebben om “de verplaatsing van de bevolking gelasten”.

Hoe dat er concreet uit gaat zien?

Op een dag kan een geluidswagen door jullie wijk rijden die meldt dat jullie huis en haard moeten verlaten en jullie kunnen door de politie of het leger ook daadwerkelijk gedwongen worden om huis en haard te verlaten.

Daarbij vergeleken was die ‘avondklok’, die ze er ruim een jaar geleden via de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg) doorheen rommelden, kinderspel.

Oh ja, willen jullie nog weten waarom de leden van het VVD/D66/CDA/Christenunie-kabinet de mogelijkheid willen hebben om jullie op transport te zetten?

Ze kunnen de toestroom van vluchtelingen uit Oekraïne en asielzoekers uit de ‘Bente Becker Express’ niet meer aan.

Dus ze hebben misschien jullie huis nodig.

En deze noodwet uit 1952 reanimeren is de kortste klap.

Want onteigening gaat ze te langzaam.

Zo.

Dan weten jullie weer waarop jullie gestemd hebben vorig jaar.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Om te voorkomen dat jullie dit gajes nog eens aan een meerderheid helpen.

UPDATE Ik kreeg de vraag: “Waar moeten wij dan heen?” Daarvoor houden ze artikel 7 van die ‘Wet verplaatsing bevolking’ achter de hand. Lees nou gewoon zelf die wet!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste donaties via Backme en incidentele donaties via Bunq. Waarvoor dank!

4 thoughts on “Aan het Nederlandse volk

  1. Wederom blijkt in een goede communistische traditie dat de naam van je partij of staat in de praktijk het tegenovergestelde betekent. Dus de Vrijheid en Democratie in de naam van de VVD staan eigenlijk voor het tegenovergestelde. En dat Volksvereninging ook trouwens.

  2. In 2017 was er een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, beter bekend als de Sleepwet. Met een opkomst van 51,5% en 6,7 miljoen stemmen redelijk succesvol. 46,53% stemden voor de sleepwet en 49,44% tegen de sleepwet. Het kabinet had al vooraf aangekondigd een “nee” naast zich neer te leggen. Er kwamen alleen wat vage beloften en zogenaamde ‘waarborgen’. (medisch geheim? haha) Lang verhaal kort; deze week werd stilletjes en bijna weggemoffeld bekend dat de AIVD en MIVD “tijdelijk” bulkinterceptie mogen doorvoeren en data doorspitten. Ook het hacken en meekijken op internet hoort hierbij. Want oorlog en Rusland enzo. Zo is de sleepwet weer helemaal terug van nooit weggeweest. Wie dat allemaal gaat controlen op ontoelaatbare praktijken? Wij van WC eend natuurlijk.. Waar eerst corona een prima instrument was, is dat nu Oekraine. Pakt allen uw George Orwell maar weer uit de kast. Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij en onwetendheid is kracht.

  3. Ik herinner me een tv-programma van tientallen jaren geleden waarin een jongeman werd geïnterviewd. Mogelijk was hij dakloos, dat weet ik niet zeker meer. Hij bracht zijn dagen door in de openbare bibliotheek om het wetboek te bestuderen. “Want”, zo sprak hij, “eenieder wordt geacht de wet te kennen”. En daar was weinig tegen in te brengen.

Comments are closed.