Aan het kabinet

Wonen algemeen

Beste leden van het kabinet,

Mag ik jullie ook eens een keer een compliment geven?

Heel soms wint het gezond verstand het namelijk wél bij jullie.

Heel soms zijn jullie niet gevoelig voor emotionele jankverhalen.

Heel soms kunnen deugdrammers nog zo hard tegen jullie schreeuwen, maar buigen jullie niet.

En met jullie bedoel ik dan ook nog iemand van D66.

Een vrouw.

Stientje van Veldhoven.

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

Zij staat pal voor mensen zoals ik.

Telkens als ik de komende jaren in de winter in onze woonkeuken zit, zal ik denken aan Stientje van Veldhoven. Telkens als ik de komende jaren in de winter in onze woonkamer zit, zal ik denken aan Stientje van Veldhoven. Telkens als ik de komende jaren in de winter in ons binnenkort te bouwen nieuwe kantoor zit, zal ik denken aan Stientje van Veldhoven.

Want Stientje van Veldhoven gaat mij het genot van mijn nu twee, straks drie houtkachels niet afpakken.

Het is in het licht van alles wat jullie de huidige en toekomstige generaties aandoen een klein druppeltje op een heel grote gloeiende plaat, maar soms zoek ik gewoon naar wat lichtpuntjes.

En dat is gelukt.

Stientje van Veldhoven.

Ik zal haar nooit vergeten!

Groet,

JanD

PS. Me nieuwe nieuwsbrief is uit. Lezen!

2 thoughts on “Aan het kabinet

  1. Vroeger als kind liep ik door de straten van Amsterdam. Iedereen had een kolenkachel.Niemand klaagde. Nu heb je linkse idioten en die willen van houtkachels af. Vanaf nu verbrand ik alles wat ik kan vinden in mijn houtkachel. Plastic vooral!!Vuile linkse idioten.

  2. Ik woon al jaren in Zweden en stook inmiddels door gezondheidsomstandigheden, mijn rug wil niet meer al dat hout dragen, electrisch. Nu ja, een luchtwarmtepomp doet het werk. Maar ik vraag me af waarom mensen klagen over houtgeur. Want dat is het in veel gevallen. Vroeger zeiden we nog dat de geur van dat houtvuur zo gezellig was en deed denken aan vroeger toen iedereen nog hout stookte. En nu zouden we er ziek van worden? Nee, maak met mij de kachel niet aan. Die mensen zijn gek. Natuurlijk zijn er altijd wel wat mensen overgevoelig of allergisch, maar daarvoor hoeven we geen algeheel stookverbod op te leggen aan de hele wereld. Soms mogen we ook van hen verwachten zich aan te passen. En niet alleen de grote massa. Dus mensen denk even aan vroeger of vraag het je opa en oma. Die houtkachel is niet zo erg. Alleen wel even nadenken voor je hem gebruikt. Niet doen bij smog. Dan heb je vast wel alternatieven.

Comments are closed.