Aan het kabinet

Dames, heren,

Er zijn weleens van die dagen waarop ik me afvraag wat ik zou doen als ik persoonlijk slachtoffer zou zijn van jullie beleid.

Gisteren was zo’n dag.

Je zou maar jaren op de wachtlijst staan voor je eerste huisje en geen steek verder komen omdat alleen de aanvoer van Bente Beckers Bootdiensten (en echte vluchtelingen) groter is dan het aanbod aan beschikbare woningen.

En dan zie je in Trouw dat de CDA-minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en IJdeltuiterij zijn tijd verdoet met het poseren als visionair voor de camera van topfotograaf Werry Crone, die echt geen genoegen neemt met een snel kiekje.

En dat hij uitgebreid de tijd neemt voor een interview over zijn grote, maar nu al onhaalbare ambities voor alle 86.000 Trouw lezende bejaarden, waarvan het merendeel nog maar één keer verhuist; naar een kist.

Terwijl die lul-de-behanger alleen maar moet zorgen dat ze gaan bouwen, bouwen en bouwen.

Ik woon mooi, mijn kinderen hebben een (huur)huis, dus wij zijn persoonlijk niet het slachtoffer van die omhooggevallen schoolmeester.

Maar anders zou ik, terwijl ik van nature een vredelievend mens ben, hem toch liefst op zijn zelfingenomen bek timmeren.

En je zou maar een Toeslagenschandaal-slachtoffer zijn, met je bruine huid, en je kind is van je afgepakt.

En dan zie je in de Tweede Kamer dat de partij die daarvoor hoofdverantwoordelijk is een smerig trucje met een maidenspeech uithaalt, zodat andere partijen de VVD-Kamerfractie niet ter verantwoording kunnen roepen voor het wegkijken in verleden, heden en ongetwijfeld toekomst.

Een dikkere middelvinger richting de Toeslagenschandaal-slachtoffers op de publieke tribune was niet denkbaar.

Zij hielden het netjes, want ze verlieten in stilte de publieke tribune.

Wat ik gedaan had als een van míjn kinderen door die misdadige kongsi van Belastingdienst, Jeugdzorg en rechterlijke macht van me gestolen was?

Ik zou, terwijl ik dus van nature echt een vredelievend mens ben, niet voor mezelf instaan.

Geweld helpt niet, maar het lucht wel op.

En toen moest D66-minister Frank Weerwind nog komen…

Als die zak hooi míjn door de Staat gejatte kind in een betoog dat louter gebakken lucht bevatte ‘casuïstiek’ zou noemen?

Die zou pas echt mazzel hebben dat ik van nature een vredelievend mens ben.

Voor ik gekke dingen zou doen, zou ik het weer zielig vinden voor alle kinderen die hij (Pechtold-style) de afgelopen jaren bij al die vrouwen heeft verwekt dat hun vader iets werd aangedaan.

Maar ik denk wel: godskolere, wat hebben we in dit land toch dómme kiezers (en thuisblijvers), dat ze dit gewetenloze gajes keer op keer aan de macht helpen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor het toestel van jullie geheime appjes.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door donaties via Backme. Waarvoor dank!

8 thoughts on “Aan het kabinet

 1. Tja, ik heb me er al lang bij neergelegd. De meerderheid van de Nederlanders blijft braaf partijkartel stemmen, ongeacht wat. Kennelijk vinden ze het wel prima zo. En ik vind het ook apart dat ondanks dat niemand het openlijk toegeeft, 1 op de 5 Nederlanders VVD blijft stemmen. Je komt meer mensen tegen die openlijk toegeven Baudet te stemmen dan op Rutte. Hoe apart is dat?

  Toegegeven, het helpt niet dat El Blondo geobsedeerd is door de Islam en El Grande Baudet het de msm wel heel erg makkelijk maakt omdat hij geen filter lijkt te kennen op zijn rare gedachten. En de SP wordt al jaren doodgezwegen door de msm en heeft zelf de afslag naar alternatieve media en sociale media gemist. Het Pim Fortuyn vorming gat heeft wat Volkert van der Graaf heeft achtergelaten is nooit echt goed gevuld. De msm en het partijkartel had ook een schijthekel aan Pim, maar die was slim genoeg in niet in Islamofobie of absurde gedachtenkronkels te verzanden.

  Kijk om je heen mensen en besef dat 1 op de 5 mensen die je ziet Rutte heeft gestemd, 1 op de 6 Kaag en dat je dankzij hun geen leuke dingen meer zal hebben.

 2. Ik denk niet dat ik me in zou kunnen houden als ik die omhooggevallen schoolmeester op de korrel krijg! Een flink pak slaag zou het minste zijn, opgeblazen hufter

 3. Jan, uit het hart gegrepen. Kan niet vaak genoeg gezegd worden. Snap eigenlijk niet dat er nog geen grote volksopstand is geweest.

 4. Elk begin heeft zijn einde en elk einde heeft zijn begin. Dit kabinet is gekozen door blinde lemmingen en door laffe luie thuisblijvers. Daarom weer terug naar de stemplicht. Verplicht stemmen voor je land. Zeer zeker ook bij de Europese verkiezingen. De vorige keer was ronduit genant met fatso Timmermans als grote winnaar. Enfin, de Moffen van wc eend hebben een enquete onder sympathisanten gehouden. Moffen zijn normaal niet zo van het oorlog voeren en landen binnenvallen. (..) Maar liefst 55% heeft er een Derde Wereldoorlog voor over voor de ‘overwinning’ van Oekraine. Vraag me dan alleen af; welke ‘overwinning’? Kan zo’n gepensioneerde generaal dat eens duiden misschien? Et tu Wopke?

 5. Ik kende mevrouw Kaag niet. Ik vond dat ze leuk overkwam in het verkiezingsfilmpje. Zelfverzekerd, maar leuk. En de slogans. “Nieuw leiderschap”, “niemand laten vallen”. Het sprak me best aan. Niet dat ik op D66 gestemd heb (wel PvdD). Wat zou ik me ge****d voelen als ik dat wel had gedaan. Wouter Koolmees die zonder blikken of blozen verklaart dat er mensen buiten de boot zullen vallen maar dat voor die mensen verder niets gedaan wordt (coronasteun?).

  Dat de VVD gisteren deze smerige truc heeft uitgehaald: dat ze dat nog dúrven. Was er niemand die zei: jongens, dat kunnen we niet maken. Al was het maar voor hun reputatie.

  Rutte zei een keer: “Ik heb gisteren gesproken met een van de slachtoffers,” (toeslagenaffaire) EN TOEN NOEMDE HIJ EEN NAAM – ik meen Cherie of Sheryl. Het was zo’n raar moment. Zo onecht. Hij wilde ongetwijfeld betrokkenheid suggereren (ja hoor, ik ken de slachtoffers bij voornaam!). Beeldvorming. En zo zo zo zo zo doorzichtig. Sindsdien zie ik zijn narcistische trekken. En zijn agenda. “Nederland staat schouder aan schouder met Oekraine.” Nederland betekent voor hem niet: de inwoners van Nederland. Hij bedoelt: mevrouw Kaag en ik en een paar anderen.

  Rob de Louw: laat die grote volksopstand maar komen. Ik doe mee.

 6. Ook wel bekend in de psychologie als de STER reclame cognitieve dissonantie of het vals dilemma. Volgens de dagelijkse stortvloed reclames op tv bestaat Nederland inmiddels uit 60% gekleurde mensen. (in werkelijkheid 15%) Waar de gekleurde mens m/v/x vooral in een positief en gelukkig plus gezond leven wordt neergezet, komt de witte man er minder fraai vanaf. Die wordt steevast neergezet als een onnozele simpele ziel die continue domme fouten en keuzes maakt, en steeds wordt gecorrigeerd door zijn denkbeeldige zelfbewuste (witte) vrouw en zelfs kinderen. De gekleurde succesvolle man echter maakt een sterke indruk met veel persoonlijkheid en charisma, steevast vergezeld door een aantrekkelijke jonge witte vrouw. Witte 50+ mannen zijn niet meer relevant of worden weggezet als seniele kneuzen die zich bedienen van een stoellift of scootmobiel of zich druk maken om een alarmsysteem. Bij Alfred International zijn ze multimiljonair geworden met deze vorm van misleiding. Het NFS principe; Nudge Fudge Sludge.

 7. Aan iedereen hierboven en aan het kabinet. Niet getreurd beste mensen, in het jaar 2050 maakt de Europese Unie de dienst uit en is Nederland een soort van semi-autonome deelstaat met regionaal parlement. Uiteraard is en blijft de EU gedomineerd door Duitsland en Frankrijk. Beide landen leveren nu al 175 van de 705 kamerleden in Brussel. Alle hoge posten en sleutelposities zijn al in Duitse en Franse handen. Nu houdt men zich vooral nog bezig met stoere praat, zelfoverschatting, de geschiedenis herschrijven en autofellatio. In het jaar 2075 komt een andere Europese natte droom uit; de islam zal dan de grootste en dominantste religie in Europa zijn. De helft van de bevolking zal dan van niet-Westerse afkomst zijn. Hoe het jaar 2100 zal uitzien? Tja..

Comments are closed.