Aan Herman Pleij

Beste meneer Pleij,

Wat heb ik gisteren genoten van uw optreden bij Jinek naar aanleiding van die onderwijskliklijnen.

Wat een afgang. Wat een prachtig bewijs dat de ‘gevestigde orde’ heel slecht kan omgaan met een tegengeluid. Heerlijk!

Dat telkenmale hinderlijk onderbreken van uw ‘opponent’.

Dat misplaatste lachje.

Dat opzichtig ‘nee’ schudden.

Die stemverheffingen.

Die uitspraken van u tegen een oud-collega, die 34 jaar voor de klas heeft gestaan.

“Dit is allemaal hear-say.”

“Dit heeft geen zin hoor, om zo te discussiëren.”

“Ik vind dat je echt op een hele verkeerde weg zit, hoor.”

“Jouw manier van redeneren vind ik buitengewoon irritant.”

“Mag ik je eens wijzen op didactiek.”

“Ach, jongen.”

“Ah joh, kom op.”

“Arme leerlingen.”

Ik vond het van zo weinig respect getuigen voor de keurige oud-docent tegenover u, Harm Beertema.

En weet u wat het meest stuitende was?

U keek ‘m ook nog niet aan als u tegen ‘m sprak.

Bah.

Groet,

JanD

15 thoughts on “Aan Herman Pleij

 1. Ik zet al 2 jaar lang JINEK, PAUW, MATHIJS uit als de verrekijker aanstaat.
  Het is niet om aan te zien maar vooral om aan te horen. Weg met de NPO!
  Ook dat mens van PLAG op radio 1 is schokkend. Zet hem direct uit.

 2. Het Linkse instituut (onderwijs, politiek, MSM) wordt met de dag banger dat ze na vele decennia keihard door de mand gaan vallen. En terecht dat ze bang zijn, de realistische geest is uit de fles!

 3. Het interessante is, dat deze voormalig hoogleraar zelf de onjuistheid van zijn stelling (“er is tolerante ruimte voor andersdenkenden”) bevestigt. Door zijn manier van reageren op hoge toon idd.

  (ik weet nog niet of PVV-manier wel de juiste is?!?!)

 4. Wat een demasqué. Of moet je bijna zeggen deconfiture? hoeveel zijn er de afgelopen maand al door de mand gevallen? Exposed? Frits Wester, Prem wisten we al, die leraar van de UU, die ”paf”-mevrouw uit Nijmegen, deze Herman, Nausicaa Marbe, Beatrice de Graaf, Frans Timmermans, Jesse Klaver/GL, Anti-Israel-activisten keren rabbijn Jacobs rug toe, Annemarie Jorritsma, VVD, die mevrouw tegen die israëlische wijn. En maar ‘deugen’ en maar ‘deugen’. Gerust een kwart van de bevolking veroordelen. lekker ‘inkloesif ‘ hoor! A-sociaal (letterlijk). En ze leren er niks van… want…. daardoor stijgt rechts alleen maar verder. Want het wordt duidelijker en duidelijker hoe erg het met links is gesteld. Incl cda/vvd…

 5. “Waarom ga je niet in debat?”, vraagt Herman Pleij aan een leerling wiens leraar over zijn cijfers gaat; die mogelijk de macht heeft om de gewenste carrièremogelijkheden van deze leerling te maken of te breken. De leraar die beoordelingen van proefwerken en straks het schriftelijk eindexamen afneemt en daarbij met de interpretatie van een antwoord de toekomst van deze leerling kan maken of breken door het dubbeltje de ene danwel de andere kant te laten vallen. De leraar die de leerling kan stimuleren tijdens de les of kan juist frustreren in zijn ontwikkeling. De leraar die de leerling zich veilig en gewaardeerd op shcool kan doen voelen zodat die leerling zijn eigen mening kan vormen, verschillende standpunten leert inzien en verdedigen, en ook de vrijheid ervaart om van mening te veranderen, of de leraar die de leerling zich in een Marxistische doctrine doet voelen opgroeien waarin de leerling leert dat het uiten van afwijkende meningen wordt afgestraft en langdurige en grote consequenties kan hebben.

  Diegenen die beweren dat het onderwijs niet totaal verlinkst is begeven zich buiten de realiteit en plaatsen zichzelf buiten elke reële discussie vanwege het ontkennen van onweerlegbare feiten welke notabene openbaar verkrijgbaar zijn. Herman Pleij is daar één van en niet voor niets is hij buitengewoon hoogleraar op één van de meest zieke linkse bubble-universiteit van Nederland, de UvA, waar wetenschap deels ondergeschikt is aan politiek correct denken in dienst van de utopie van de socialistische samenleving. Verschillen tussen mensen worden weg geredeneerd door simpelweg het ontkennen hiervan, alsware gelijkheid een axioma. Kortom, een Universiteit waar wetenschap en onderwijs niet meer het doel is, maar een politiek middel.

  Het communiceren met in zichzelf gekeerde lopende clichés als Herman Pleij heeft geen zin als het doel het uitwisselen van zichtspunten voor waarheidsvinding en ontwikkeling is. Het beste kan men deze mensen ontmaskeren door initiatieven zoals het Meldpunt Linkse Indoctrinatie in het Onderwijs. Of een uitzending zoals gisteravond bij Eva Jinek, op televee. Gewoon het licht laten schijnen in die duisternis zodat de kakkerlakken snel weer een steen moeten zoeken om onder te kruipen. Hun natuurlijke omgeving.

  Herman Pleij ergerde zich enorm aan de manier van redeneren van de opposant. Dat mag.
  Tegelijkertijd is het niet onaannemelijk dat een aanzienlijk deel van Nederland zich zwaar heeft geërgerd aan de in zichzelf gekeerde dogmatisch redenerende badinerende rotkop van Herman Pleij. Probleem is alleen dat hij zelf niet in staat is dit in te zien.

 6. Goed gezegd Jan, wat een Engnek die Pleij! Met recht de blanke Prem ! En Jinek, die niets deed om het te stoppen.Ja, je zal maar een voorstander zijn van de Linkse Cultuur ! En wat bleef zijn “tegenstander” beschaafd !

 7. Als er geen 200 hoogleraren hadden gereageerd en Pleij ook niet, dan had je kunnen denken: Het valt wel mee met de indoctrinatie. Want dat niet zo is, dan voel je je niet aangesproken. Met dit soort reacties bevestig je dus dat het wel zo is. Je ziet de angst bij dit soort figuren. Het zal toch niet zo zijn, dat de Nederlandse bevolking wakker wordt? Het zal toch niet zo zijn dat we nu worden ontmaskerd? En dat we ons moeten aanpassen?

  Pleij gaf ook nog aan dat hij een groot voorstander was van getrapte verkiezingen. Dat het klootjesvolk rechtstreeks vertegenwoordigers kiest, dat moest verboden worden. Laat dat nu gewoon over aan “ons soort mensen” . Academisch gevormd en zonder enig gezon verstand…..

 8. Vond Herman Pley altijd al een engerd maar nu helemaal. Wat valt me tegenwoordig al die mensen die genoemd worden mij zeer tegen en vallen echt allemaal door de mand. We worden hier echt omgeturned en brainstormen kan je tege4nwoordig wel laten want je krijgt gewoon geen gelijk terwijl we het wel hebben. Het donderd en rommelt in de media wereld. Ik had altijd een hoge pet van Jinek op maar dit doet de deur dicht. En nu de volgende week DWDD niet meer is. en M (argriet) weer begint hoef ik niet meer zo nodig naar het (nieuws) te kijken.

 9. Met dat luie oog van meneer Pley, Jan, is het nog knap lastig om iemand aan te kijken….

 10. Dit had ik vrijdagavond op Facebook gezet.

  Zit net naar Jinek te kijken, wat een schreeuwerig zooitje.
  Helaas heeft deze dame het niet helemaal in de hand! De grootste schreeuwer ene Herman Pleij, had door zijn geschreeuw constant het woord, maar iets zinnigs kwam helaas niet uit deze linkse adhd schreeuwer! Dus mevrouw Jinek geef iedereen spreektijd! En vooralsnog vind ik een meldpunt een goede zaak want daar hoef je niet te schreeuwen om je standpunt kenbaar te maken! Een tip maak van Uw schreeuw programma weer een praat programma, zoals het nu gaat is het niet te volgen!

Comments are closed.