Aan Henry Keizer

 

Beste meneer Keizer,

Vanavond komt de VVD-top voor de tweede keer in crisisberaad bijeen.

Het onderwerp: u.

Niet zozeer uw zakelijke gedoetje – want ze liggen bij de VVD niet wakker van een zichzelf verrijkende handige donder meer of minder. Nee, het gaat over ‘de beeldvorming’.

Dat u Follow The Money buiten de deur hield bij die persconferentie. Dat deskundigen maar blijven roepen dat met zo’n andere VVD-mastodont als Loek Hermans in de ledenraad (en diezelfde Hermans en VVD-senator Anne Wil Duthler in de Raad van Commissarissen) de schijn van vriendjes die elkaar de bal toespelen wordt eh… bevestigd. Dat media die de VVD-top wel serieus nemen opeens bij Follow The Money op de bagagedrager zijn gesprongen – en er niet meer af gaan. Dat er straks een VVD-congres komt waarbij u als voorzitter moet worden herkozen, terwijl de integriteitscommissie van de VVD nog met een onderzoek naar u bezig is. Dat zo’n onderzoek er natuurlijk niet (om dat te voorkomen) in tweeënhalve week doorheen gejast kan worden. Dat uitstel van uw herverkiezingen ook nogal wrijven in de vlek is. Dat de gemeenteraadsverkiezingen begin volgend jaar op de agenda staan.

Het is die ‘beeldvorming’ (anderen zouden het ‘een opsomming van feiten’ noemen) die er voor zorgt dat Mark Rutte en Halbe Zijlstra vanavond wederom om tafel gaan met -om even wat andere integere VVD’ers te noemen- onder meer Senaatsfractievoorzitter Annemarie Jorritsma en EP-fractieleider Hans van Baalen om te kijken of een witwasoperatie nog mogelijk is.

Mag ik eerlijk zijn?

Ik vind het reuze vermakelijk om u te zien bungelen.

En maak een diepe buiging voor Follow The Money, dat heeft bewezen dat de tijd dat de VVD zaakjes via De Telegraaf kon regelen definitief ten einde is.

Groet,

JanD

UPDATE “Het heeft er alle schijn van dat het hier gaat om serieuze strafbare feiten“. Zoals Tofik Dibi zou zeggen: “BAM!”
Elektronica deals

4 thoughts on “Aan Henry Keizer

 1. Keurig briefje, het zou deze integere VVD-er sieren eens aan zelf-crematie te denken.
  Los daarvan is er in mijn ogen duidelijk sprake van belangenverstrengeling; een partij die de oudjes in de steek laat en een partijlid die er aan verdiend om ze in de oven te duwen.

 2. Wordt tijd dat justitie eens wat aan deze criminele organisatie, die de VVD onderhand is , gaat doen.
  Zijn we gelijk voor een paar jaar van dat tuig van de richel af.

  Art 140 strafrecht:
  Deelneming aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van misdrijven, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  Ten aanzien van de oprichters, leiders of bestuurders kunnen de gevangenisstraffen met een derde worden verhoogd.

 3. toen ik de naam Loek Hermans zag werd ik gelijk onpasselijk, deze topgraaier en grossier in commissariaten waar hij niks van bakt, die zijn functie moest neerleggen wegens nalatigheid in een van die commissariaten is nu kennelijk weer aan een baantje geholpen waarvan hij er al zoveel heeft. die man mist werkelijk alle schaamte.

Comments are closed.