Aan Henk Otten

Bol.com Algemeen

Beste meneer Otten,

Ik moest lachen.

Het Staatsomroep-programma Buitenhof kondigt het voor vandaag groot aan: u zit er.

“In de Eerste Kamer heeft Minister Kaag nog geen meerderheid voor CETA. Onder andere de partij van Henk Otten zou het kabinet in de senaat uit de brand kunnen helpen, maar wat wil hij daarvoor terug?”, staat in de aankondiging.

Ze gaan er bij Buitenhof kennelijk vanuit dat u geen principes heeft.

Dat u bent vergeten dat u uw zetel in de Eerste Kamer te danken hebt aan een verkiezingsprogramma waarin stond dat internationale handelsverdragen moeten worden heroverwogen, dat over CETA een referendum moet worden gehouden en dat soevereiniteit moet worden teruggehaald in plaats van overgedragen.

Dat u eventueel bereid bent om de reputatie van VVD-premier Mark Rutte in Brussel te redden.

Dat uw stem vóór CETA te koop is.

LOL.

Alsof u een harde plasser krijgt van een paar optredens bij de Staatsomroep.

Alsof zoiets belangrijks als de overdracht van onze soevereiniteit aan Brussel te koop is voor de belofte van een paar nader te bepalen aalmoezen voor de Fractie-Otten (of één van uw BV’s of bevriende relaties).

Alsof principes handelswaar zijn.

Alsof een kopje koffie met een kaakje bij Mark Rutte uw ijdelheid zodanig zou kunnen strelen dat u bereid bent om minister (en toekomstig D66-lijsttrekker) Sigrid al-Qaq een kontje te geven bij de verdere uitbouw van het Groot Europeesche Rijk.

U?

U bent toch geen verrader?

Toch?

Of denkt u: ach, de kiezer heeft zo’n slecht geheugen, die is in maart 2021 al láng weer vergeten dat ik ze genaaid heb? En rekent u er op dat Thierry Baudet tegen die tijd vast wel weer een domme tweet stuurt die twijfelaars bij hem wegjagen?

Ik zou er niet om durven wedden.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Studentenleven