Aan Henk Otten

Vrienden.

Beste meneer Otten,

Als mijn zes jaar jongere zusje en ik vroeger ruzie hadden, zei mijn moeder op een gegeven moment: “Jij bent de oudste, dan moet jij maar de wijste zijn hè?”

Ik weet niet waarom ik daaraan moest denken toen ik u gisteren samen met Jeroen de Vries en die juffrouw van D66 hoorde roddelen over Thierry Baudet.

Roddelen, ja.

Als je iemand beschuldigt van racisme, overstijgt dat het roddelen niet, als je sterkste voorbeeld is dat-ie dezelfde boeken heeft gelezen als Adolf Hitler. Ik heb ook weleens een opstel van Sylvana Simons doorgeploegd, maar daarmee heb ik nog niet zelf een hekel aan blanke mannen.

En dat Forum voor Democratie sektarische trekjes heeft en Baudet alleen ja-knikkers om zich heen verzamelt, is uit uw mond een grappig verwijt. Ik ken diverse mensen die bij Forum buiten de deur zijn gehouden louter en alleen omdat ú ze niet pruimde en er was maar één man die de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten-verkiezingen samenstelde: u. En toen er mensen die al aan boord waren geëlimineerd moesten worden, deed het héle bestuur dat, ook u.

Het allerzwakste van uw verhaal, en dat van Jeroen de Vries, is wel dat jullie meer dan twee jaar de belangrijkste slippendragers van Thierry Baudet waren – en nu pas de ‘racist’ en de ‘sekteleider’ in hem ontdekken.

Al die tijd zaten Jeroen de Vries en u bijna dagelijks met Thierry Baudet in de Jaguar van de zaak.

Al die tijd vulde u uw zakken, want u ontving hetzelfde salaris als een Tweede Kamerlid én ‘vergat’ blijkbaar af en toe/elke keer wat contante betalingen op partijbijeenkomsten in de partijkas te stoppen.

Back to school NL

Als je ruim twee jaar nodig hebt om te ontdekken dat Thierry Baudet narcistische trekjes heeft, mankeert er echt wat aan je onderscheidend vermogen. Als je ruim twee jaar nodig hebt om er achter te komen dat Forum voor Democratie inderdaad vooral om Thierry Baudet draait, en dat-ie fans heeft die qua leidersadoratie niet onder doen voor de Jessetiers van GroenLinks, dan heb je heel slecht opgelet.

En waar eindigt dit?

U roept: ”racist!” Baudet roept: “Fraudeur!” U roept: “Smaad!”

Twee kijvende marktwijven.

Twee grote ego’s.

En de winnaars heten Geert Wilders en Mark Rutte.

Want het enige dat u echt bereikt, is dat FvD-stemmers die aan het twijfelen slaan, hun heil weer elders gaan zoeken.

Vast niet bij twee verraders die pas na ruim twee jaar hun gouden kooi verlaten en een juffrouw die nog maar net haar D66-lidmaatschap heeft opgezegd.

Groet,

JanD

UPDATE Nóg zo’n NSB’er die pas ging klagen toen-ie geen geld meer verdiende aan Baudet, de weggestuurde partijkantoor-medewerker Robert Baljeu (inmiddels ‘Ottiaan’).

PS. Zien we u binnenkort nog bij Jinek? Van haar is bekend dat ze ‘Twamp’ en Baudet niet heel erg pruimt. Ik mocht haar gisteren even bewieroken bij Veronica Inside.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

 

9 thoughts on “Aan Henk Otten

 1. Mooi stuk met sterke punten.

  Feit is alleen dat wij aan de buitenkant niet het totaalplaatje hebben noch alle feiten en aanleidingen of diepere motieven. Voorkomen moet worden deze publiekelijke rechtzaak zonder grondig onderzoek het doel te laten worden. De tijd zal het leren. Of zelfs niet eens.

  Voor beide stromingen is er ruimte. Otten met een partij van wat de VVD allang had moeten zijn. Baudet met zijn identitair-culturele nadruk.

  Als beiden succesvol zijn dan hoeven zij elkaar niet te bijten en kan dit op termijn zelfs de VVD opslokken.

  Nu nog even splitsen dus bijten; dat hoort erbij. Beiden doen verstandig een snelle en schone scheiding zonder teveel vuil na te streven.

  Doe dat!

 2. De splitsing is een feit. Daarom doen Otten en Baudet er in beider belang verstandig aan om af te spreken dit zo snel en frictieloos te laten verlopen: realpolitik!
  Niemand anders dan de politieke richtingen-opponenten hebben immers baat bij een vuil oorlog onderling.

  Kijken of Baudet en Otten échte politici zijn.

 3. De gunfactor voor Otten cs is erg laag, ik verwacht dus dat hij en de zijnen moeten kruipen en bedelen om aandacht, zelfs bij de de anti-Baudet media.

 4. Wat Otten en zijn kompanen hebben gedaan is een judasstreek. Hij kende Baudet als geen ander en bleef toch. Hij heeft de mensen die met hem meegaan zelf gerecruteerd. Dit was van Otten een vooraf opgesteld plan. Als dit geen judasstreek was, dan had hij z’n zetel wel ingeleverd!!

 5. Fijn dat ik hierover weer even mijn verhaal kan doen bij briefje van Jan!
  Zal Henk Otten ooit een deuk in een pakje boter gaan slaan, ik dacht van niet want dit heerschap surfde mee op de golf die Baudet teweeg bracht.
  Heeft Henk Otten iets geleerd van zijn handelen binnen FvD, daar lijkt het niet bepaald op en er verjongend en verfrissend zijn zijn ideeën nu ook bepaald niet, helaas voor hem is Thierry allergisch voor kartelpolitici, wie zit er nu te wachten op een VVD light.
  Dezelfde streken in een nieuw jasje, zal daar massaal op gestemd gaan worden?

 6. De Hr. Otten moet eens ophouden met zijn kinderachtige gedrag. En over jaknikkers gesproken, ze zitten nu al naast hem. Bah.. Wat zielig.

 7. Iedereen, ook Jan, zet Baudet en Otten neer als kijvende marktwijven.
  – Baudet is inderdaad een narcist maar dat is een eigenschap van alle publieke leiders. Ga ze zelf maar eens na.
  – Baudet voor racist uitmaken is puur schelden.
  – Baudet als een sekteleider neerzetten zegt ook niets, dat is juist precies het kenmerk van de kartelpartijen die hij bestrijdt (partijdiscipline in stemgedrag).
  – Maar als de malversaties kloppen die Baudet publiek heeft gemaakt, dan IS Otten inderdaad een ordinaire fraudeur. Dat is dan een vaststelling, geen belediging.
  En fraudeurs zijn er bij de heersende politici al veel teveel. Dan mag van mij Otten gauw vergeten worden, nadat hij alleen maar bekend is geworden doordat er zoveel op Baudet is gestemd.
  Verder, inderdaad, both of you, stop wining, get real & go on with your lives.

 8. Dit is echt Nederland op zijn smalst, wat een Klote regering hebben wij onder Rutte 1,2 en 3…het wordt echt tijd voor een opstand…..

 9. Fijn dat ik ook kan reageren want die Otten komt me de keel uit.
  Gek is dat ik vanaf het begin toen Fvd een feit werd die Otteb er niet bij vond passen.
  Ik heb een paar bijeenkomsten en de jaarverslagen bijgewoond en iedere keer weer dat gevoel over Otten. Ik kon hem niet plaatsen in de partij. Maar wie ben ik ? Ik vond hem een buitenstaander. En kijk wat er nu is gebeurd.
  Ik lijk Jomanda wel pfff. Otten moet maar snel opr…… Het wordt nooit wat met die man. Echt een oplichter wanneer je je eigen partij kapot wil maken wanneer je je zin niet krijgt.

Comments are closed.