Aan Henk Krol

Sale (NL)

Beste Henk,

Gisteren werd in de Tweede Kamer gestemd over een motie van PVV-Kamerlid Fleur Agema waarmee in één klap tien procent van de wachtlijst voor plekken in verpleeghuizen zou verdwijnen.

Agema riep namelijk de regering op om 1200 plekken in het nieuwe asielzoekerscentrum in Gilze en 650 plekken in het nieuwe asielzoekerscentrum in Maastricht niet te gebruiken voor al dan niet kansloze asielzoekers, maar voor onze eigen hulpbehoevende ouderen in de laatste fase van hun leven.

Die mensen die dit land na de oorlog hebben opgebouwd enzo.

Dat PVV en FvD voor die motie stemden, is logisch. Die kiezen als de euro maar één keer kan worden uitgegeven liever voor eigen bejaarden, dan voor vreemde gelukszoekers.

Dat jouw 50PLUS tégen stemde, lijkt minder logisch.

We horen je nu al jaren jeremiëren over het leed dat de pensioengeneratie wordt aangedaan, maar als je dan eindelijk een duidelijk signaal kunt afgeven om maar liefst 1850 hulpbehoevende oudjes te helpen, laat je het afweten.

Ik moet altijd een beetje lachen als op zo’n moment mensen op social media op je losgaan.

Dat ze nooit (meer) op 50PLUS gaan stemmen.

Dat je een bruine arm bij het ‘partijkartel’ wilt halen.

Dat je ook maar een zakkenvuller bent.

Dat je seniel bent.

Dat ze een verklaring eisen.

Wat denken die mensen nou zelf?

Dat je daar antwoord op geeft?

Dat je uitlegt waarom je liever 1850 asielzoekers helpt dan 1850 zwaar hulpbehoevende bejaarden op de wachtlijst voor een plek in een verzorgingstehuis?

Jij geeft nooit uitleg over je stemgedrag.

Je zou wel gek zijn.

Je weet, net als Mark Rutte, dat de kiezers geen geheugen hebben.

En in tegenstelling tot de Partij voor de Dieren is 50PLUS geen getuigenispartij met principes enzo, maar droom je er inderdaad van om Rutte 4 straks aan een meerderheid te helpen.

Het zou de cirkel ook mooi rond maken.

Want je begon je Haagse carrière niet voor niets 43 jaar geleden als voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de VVD. 🙂

Groet,

JanD

PS. Weet je wie ook niet deugt?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

12 thoughts on “Aan Henk Krol

 1. Ik zie het gebeuren.. en ik zie de krantenkoppen al!! Bejaarden verzorgen uitgeprocedeerde asielzoekers..

 2. best Jan, je haalt twee zaken door elkaar…
  ad hominem helemaal eens, Henkie is een gladde aal op pootjes, intrinsiek onbetrouwbaar, kon een holmaatje van Frenske zijn zogezegd
  Maar dan;
  de pensioengeneratie die in keiharde naoorlogse jaren is opgegroeid en haar geld heeft moeten verdienen in zware en langdurige werkweken verdient de Koninklijke weg naar behoorlijke verzorgingstehuizen en geen ‘ onderdeel’ te worden van een asielzoekers problematiek die zij niet heeft veroorzaakt. Niet ouderen verzorging maar het voorkomen van hergebruik door verse asielzoekers was de drijfveer achter de hypocriete motie van Fleurtje..
  Bovendien; Nederland ten voeten uit; gebruik van voormalige asielzoekers centra voor ouderenopvang wordt in no time standaard beleid.
  Volgende ‘noodoplossing’ b & b opvang of een tentenkamp.?

 3. ik hoop dat ik de dag,mag beleven dat jij word gestraft voor je wan belijdt tegen over het Nederlandse Volk. Smeerlap !!!

 4. Fleur Agema heeft helemaal gelijk alles voor die gelukzoekers en eigen burgers kunnen barsten zij krijgen woningen ingericht en al en onze jeugd staat ellenlang op de wachtlijst eer ze aan de beurt zijn en de inrichtingskosten zelf moeten betalen pluys dat die gelukzoejkers ook nog eens zakgeld krijgen en wij de gepensioneerden nog niet eens een stuiver erbij krijgen en alles almaar duurder word en dan nog maar niet te spreken over de delersnorm die Jetta Kleinsma ingevoerd hebt en daarna gauw de vluchtnemen als burgemeester in leeuwarden

 5. Krol (rover van de pensioenpotten van de Gay Krant) is ‘slechts’ de trekpop van Jan Nagel. Juist, dezelfde Nagel aan de Doodskist van Pim Fortuyn.

 6. Krol is typisch zo’n 2e kamerlid dat een zeer ruim betaald baantje heeft weten te scoren, vervolgens nauwelijks potten weet te breken en dan ook nog de pias uithangt. De gepensioneerden in ons land schieten hier niets mee op. Krol is een bron van ergernis.
  Wanneer staan er wel serieuze politici op die een partij voor de gepensioneerden kunnen leiden? Belanghebbende leden genoeg zou je zeggen.

 7. Bijna alle partijen durven niet te zeggen wat het grootste gedeelte van het volk denkt. De huidige bewindvoerders hebben eerst de verzorgingshuizen afgebroken en durven de problemen niet te benoemen. Kom op zeg, er is een schreeuwend tekort aan woonruimte voor ouderen, (ook de Nederlandse jeugd moet achteraan sluiten) Je hoort nu ook steeds meer, dat het asielbeleid failliet is. Hopelijk vergeten de mensen bij de volgende verkiezingen niet hoe ze belazerd zijn en worden. Maar ja, Nederlanders grote bek maar niets ondernemen.

 8. Ook Krol is zo hypocriet als ie groot is. Opkomen voor de ouderen…..en als je dan de kans krijgt echt iets te doen voor economische gelukszoekers kiezen die ons land gaan ruïneren. Net zo hypocriet als dat omhooggevallen mannetje van D’66 Rob Herten. Walg van dit soort figuren die alleen maar potverteren op andermans zak.
  En het interesseert ze gewoon geen zak, dat is nog het ergste.

Comments are closed.