Aan Henk Kamp

Beste meneer Kamp,

U was in 2006 minister van Defensie. Uw ministerie kondigde dat jaar een nieuwe aanbestedingsprocedure voor de aanschaf van legervoertuigen aan. U liet dat jaar uw privé-Audi TT keuren bij VW- en Audi-importeur Pon. U kreeg bij die keuring gratis navigatie-cd’s ter waarde van 250,42 euro. En Pon won, zoals altijd bij politie en defensie, de aanbestedingsprocedure…

In totaal haalde Pon tussen 2001 en 2012 voor een half miljard euro handel weg bij politie en defensie. Dat lukte mede omdat het bedrijf ambtenaren omkocht. Niet met dikke enveloppen met geld, maar met korting bij de aanschaf van auto’s en gratis winterbanden (vermoedelijk waren de mattensets op).

Binnenkort staan enkele van deze gauwdiefjes terecht. Zoals een militair die drie jaar geleden ontslagen werd, omdat hij bij de aanschaf van een nieuwe auto 236 euro korting van een Pon-dealer kreeg.

En nu zijn diens advocaten boos. Boos omdat hun kruimeldief met zijn kneuzenkorting van 236 euro wel gepakt wordt (dubbel zelfs) en omdat de grote kruimeldief, u, de VVD-minister, met zijn 250,42 euro smeerfooi niet eens verdachte was.

Tja.

Ik heb, alles gehoord en gezien hebbende, eigenlijk maar één vraag aan u.

Waarom rijdt een man als u privé in godsnaam in een kappersauto?

Groet,
JanD

Reizen algemeen