Aan Sylvana Simons

Hoi Sylvana,

Weet je wat ik vind van die lui die jou op social media ernstig bedreigd hebben? Aan de hoogste boom er mee!

Bedreigen is niet cool.

Ik neem aan dat het Openbaar Ministerie de heren Breedveld, Van Baardwijk en Van Zon ook nog aanpakt voor wat ze 1.372.941 Nederlandse kiezers willen (laten) aandoen.

Ik heb desondanks toch twee kritiekpuntjes in jouw richting.

Mag dat?

Ten eerste zei je gisteren bij de rechtbank, waar de eerste zes van 22 eencelligen die in jouw geval waren uitverkoren terecht stonden: “Ik hoor hier dat de verdachten zich zorgen maken over hun baan. Die zorg heb ik niet. Ik ben alles al kwijt, mijn inkomen en mijn reputatie.”

Correct me if I’m wrong, maar je bent je inkomen toch kwijt geraakt omdat je zélf als een dief in de nacht vertrok bij DENK, het Nederlandse Erdogan-filiaal waar je keurig als ‘publiciteitsmedewerker’ op de loonlijst stond? DENK heeft je toch niet ontslagen omdat je bedreigd werd door een stel boze witte toetsenbordterroristjes? En daarna faalde je met je nieuwe LGBTQIAP+-gezelschap bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart in het verwerven van een nieuwe bron van inkomsten. Dat was toch ook niet de schuld van een stel treurige scheldrukkertjes?

Ten tweede: die foto. Het is algemeen bekend dat foute mannen een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op sommige vrouwen. Maar dat ook jíj, toch hét voorbeeld van een moreel superieur wezen, je laat vereeuwigen met de antisemiet Dyab Abou Jahjah, daar kan ik echt met mijn verstand niet bij. Ik zie dat je zelfs een beetje verliefd naar die aanslagen apologetiserende aap opkijkt…

Kun je dat uitleggen, vanavond bij Pauw?

Dikke kus!

JanD

Mid-season