Aan Fatima Elatik

Lees alle reviews over Hier is de boze heks

Lieve Faat,

Eindelijk was ie er dan: de langverwachte reactie van Hare Fatima op alle aantijgingen die de laatste maanden over jou werden gepubliceerd.

Het was een interview op dubbel veilig terrein: met Robert Vuijsje én in de Volkskrant.

Ik dacht: ik lees het eens op een andere manier. Ik ga op zoek naar de deemoed. De zelfkritiek. De hand in eigen boezem.

Waarom? Nou, het is alweer 21 jaar geleden dat Eberhard van der Laan je ‘ontdekte’ (waarvoor nog dank, burgemeester). Je wilde het in het interview liever niet hebben over de recente ‘shit’ die over je heen kwam toen je bestie Saadia al T. wegens verdenking van fraude werd geschorst en De Telegraaf het Fatima- en Saadia-netwerk in Amsterdam eens netjes in beeld bracht.

Dus ik verwachtte een terugblik op je hele carrière. Waarin je natuurlijk je successen mocht vieren, maar ook eerlijk zou terugkijken op wat er minder goed ging. 

Ik moet je nageven: je was in het interview bescheiden over je successen. “Ik heb een netwerk”. ”Ik zoek de verbinding”.”Ik was de eerste moslima met een hoofddoek in de gemeenteraad”. “Ik was de eerste moslima met een hoofddoek die stadsdeelvoorzitter werd”. “Ik was de eerste moslima ter wereld die een homostel heeft getrouwd”. “Ik ben als zzp’er bij de politie onder de norm gaan zitten van wat ik had kunnen vragen”. En tenslotte: “We hebben de Indische Buurt opgeknapt.”

Tot zover je successen.

En toen las ik het verhaal nog een keer met het oog op mijn eigenlijke doel: ik wilde sympathie voor je proberen te voelen. Mij lukt dat het best als mensen zelfkritiek hebben. Deemoed tonen.

Er zal in die 21 jaar sinds Eberhard van der Laan je de door de belastingbetaler opgebrachte baantjescaroussel in duwde, toch ook wel iets zijn waarvan je zelf vond dat je het niet goed had gedaan?

Niets.

Helemaal niets, Fatima.

Al die shit, het was een heksenjacht.

En jij bent de heks.

Dikke kus!

JanD

5 thoughts on “Aan Fatima Elatik

 1. Deze mensen zijn volkomen niet in staat de hand in eigen boezem te steken. De schuld ligt altijd bij anderen. Dit totale gebrek aan zelfreflectie kon er wel eens de oorzaak van zijn dat men niet in staat is, om het eigen land op te bouwen.

 2. Toch is het een bescheiden vrouw, ze vroeg voor haar politiewerk minder dan ze had kunnen vragen. Ze vangt 12.000 Euro pm. Ook laat ze dmv haar hoofddoek zien dat ze zich onderwerpt zoals een islamitische vrouw betaamt.
  Nee, ik zie niet wat ze verkeerd doet.

 3. Deze mevrouw zou zo maar banden, connecties met de Moslimbroederschap kunnen hebben, net als de toekomstige Burgemeester van Arnhem, die Arnhem alleen maar kan vinden met zijn TomTom volgens mij.
  Maar deze mevrouw voelt voor mij gevaarlijk, zij en haar islam beangstigen mij, deze mevrouw heeft maar één doel volgens mij en dat is Nederland onder de Islam en Sharia, dat is “hun” doel. Zij creëert een enorm rookgordijn en haalt in haar netwerk alleen maar mensen binnen die het Projekt van de Moslimbroederschap ondersteunen en dat beoogt islamoverheersing. Bedankt PvdA, dat die voor Ons gevaarlijke haatreligie dieper en dieper zich in onze cultuur verankert en uiteindelijk Ons zal overheersen en dan klinkt uit die TomTom van die aanstaande burgemeester ; “Bestemming Bereikt” en dan zal AH overal heersen en dan bedoel ik niet Albert Heyn.
  Rutte & Pechtold glimlachen en staan er met hun Christelijke assistenten bij en als het te laat is zitten zij ergens op een pracht tropisch paradijs hun handen in Önschuld te waschen.

 4. Deze Fatima Elatik is naast Marokkaanse en moslima een ware PvdA vrouw, deze drie kwaliteiten weet ze dan ook heel goed te bundelen en heeft zelfs een nieuwe vinding gedaan, ze noemt het heelal bankieren.
  Het is de verdere ontwikkeling op halal bankieren, zo laat ze grote sommen aan geld letterlijk het heelal in verdwijnen, het gaat zeg maar in rook op en is niet te achterhalen waar het gebleven is.
  Uiteraard is dit natuurlijk andermans geld, want daarin blinkt ze weer uit als PvdA deelraadslid in uiteraard Amsterdam, de gemeente waar nagenoeg alles maar kan.
  Zelfs de politie aldaar betaalt haar 12000 euro per maand voor het promoten van de hoofddoek als toevoegsel aan het uniform.
  Laten we toch uiterst voorzichtig zijn met deze multiculturele veelvraat, erg veel sympathie kan ze dan ook niet verwachten, het schijnt het Marokkanen jachtseizoen te zijn, vreemd genoeg hebben mensen als Arib en Aboutaleb daar helemaal geen last van, hoe zou dat nou toch komen?

 5. Briefjes aan deze darm hebben geen zin, Jan.
  Net zoals briefjes aan Silvana S, Arrogander Pechtold, die dwaas die de Politie Amsterdam-Amstelland meent te moeten leiden, Mark Rutte, Robin L. Arnoud van D….
  Dit volk schijt op ons.
  Zij krijgen in ons goede vaderland de kans te grootgrutten en grootgraaien en het staat los van hun afkomst.
  Wat dachten jullie van de heer professor Ab Klink ? Voormalig minister ? Afkomstig uit arbeiderskringen ? Door studie ( ja, dom is hij niet !) opgeklommen via het CDA tot bobo bij een van de grootste zorgverzekeraars ?
  Misschien een idee Jan ? Om de volgescheten opblaaspoppen die de dienst uitmaken bij de diverse zorgboeren eens onder de loep te nemen ?

Comments are closed.