Aan Hans Laroes

Beste Hans,

Soms wordt het een mens weleens te veel.

Ik zag dat gisteren gebeuren bij mijn matti Ebru Umar.

Jeweetwel, die keurige Nederturkse kakker uit Rotterdam die tot grote schrik van haar familie na twee keurige kakkersopleidingen ontdekte dat ze van de corporate wereld niet gelukkig werd, door Theo van Gogh werd ontdekt als columniste en die sinds 2 november 2005 een column in Metro heeft.

Maar ook het schreeuwmeisje, dat in haar eentje de gevolgen van wat ze schrijft moet dragen. In elkaar geslagen door een stel Nedermocro’s in Amsterdam, continu bedreigd en uitgekafferd door Nedermocro’s in Amsterdam, vastgezet in Turkije, landarrest gekregen in Turkije, verdachte in een strafzaak in Turkije, eigenares van een huis in Amsterdam waar tijdens dat landarrest werd ingebroken en (onder meer) ‘hoer’ op de muur werd gekalkt en toen ze gisteren aan het verhuizen was omdat ze omwille van haar veiligheid Amsterdam moet ontvluchten, jatten twee Nedermocro’s uit een groepje intimiderend uitschot haar telefoon.

En toen twitterde Ebru, het schreeuwmeisje: “KUTMOCROS IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE EN IK HAAT JULLIE MOSLIMBROEDERS EN ZUSTERS OOK> FUCK YOU ALL”.

Ik vind dat zelf ook weinig fijnbesnaard.

En een beetje dom dat ze vergat het over ‘CRIMINELE KUTMOCROS’ te hebben.

Want natuurlijk snapt iedereen met een beetje empathisch vermogen in zijn donder dat ze uitsluitend criminéle kutmocro’s haat, maar ze gaf zo het twittergeteisem weer de gelegenheid de moraalridder uit te hangen of over haar rug punten bij de vriendjes in het Goedvolkreservaat te scoren.

Een van de leden van het moraalridderschap schreef, heel vilein: “Sommige mensen kunnen zo hard schreeuwen, die hebben helemaal geen telefoon nodig…”

Dat was de man die op 1 juli ad interim hoofdredacteur journalistiek wordt bij de keurige omroep KRO-NCRV. Ene Hans Laroes.

Voor iemand die weet wat het is om een mes in zijn rug gestoken te krijgen, ben je er opmerkelijk vaardig in geworden om zelf zo’n ding bij anderen naar binnen te jassen, vriend.

Groet,

JanD