Aan Hans Laroes

Beste meneer Laroes,

Als hoofdredacteur van KRONCRV bent u volgens de nieuwe NPO-topvrouw Shula Rijxman een van de mensen die er voor kunnen zorgen dat de Publieke Omroep verbindt. Tegen de Tweede Kamerverkiezingen gaat ‘uw’ Eva Jinek bijvoorbeeld samen met VARA-coryfee Jeroen Pauw een gezamenlijk programma maken.

In dat kader is het opmerkelijk dat u gisteren PVV-Kamerlid Martin Bosma verbond aan Adolf Hitler.

U reageerde op het door Bosma getikte PVV-partijprogramma met: “Wat zegt dat, als je denkraam maar 1 A4-tje groot is?” Wierd Duk, van het Algemeen Dagblad, reageerde daarop met: “Bosma is een van de weinige Kamerleden die boeken schrijft. Goedkoop frame dus weer.” Waarop u reageerde met: “En wat voor voor boeken! Weet je wie destijds ook ’n boek schreef?

Iederéén, Volkskrant-scribent Aliëtte Jonkers meldde u dat ook, weet dat het bij de vraag ‘Weet je wie ook…’ gedoeld wordt op Adolf Hitler.

Nu víndt u natuurlijk gewoon dat de PVV vergelijkbaar is met de partij van Hitler, maar u snapte ook wel dat het voor een man in uw positie (lid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, ook nog) niet handig is om die vergelijking openlijk te maken.

Dus toen u werd gewezen op deze faux pas (niet uw eerste), begon u meteen om u heen te slaan. Wie dacht dat u Hitler bedoelde, bezat een ‘twisted mind’ en ‘heeft rare gedachten’. Toen dat ook niet helemaal werkte, meldde u: “Als ik zeg ;weet je wie er ook ’n boek schreef? dan gaat dat over mezelf. Want dat heb ik ook gedaan. Groot succes 🙂

Kijk, meneer Laroes, ik wist al wat een onverbeterlijke schoft u bent. Maar voor de mensen die nog wel geloofden in uw integriteit, fungeert (naast het woordje ‘destijds’ in uw eerste reactie!) die smiley hopelijk als definitieve wake up-call. Een smiley plaatsen in zo’n discussie alleen laffe, angstige mensen, die weten dat ze fors in de fout zijn gegaan, maar niet in staat zijn ruiterlijk hun excuses te maken.

Ik neem aan dat de KRONCRV-directie u maandag meteen op het matje roept. En dat Nationaal Comité 4 en 5 mei, ach, u snapt zelf wel wat u te doen staat, toch?

Groet,

JanD

PS. Weet u wie ook een lul was?