Aan Gert-Jan Segers

Sale babykleding

Beste Gert-Jan,

Jullie beginnen de onderhandelingen over Rutte 3 volgende week meteen met de medisch-ethische kwesties, begreep ik.

Mooi.

Weet je nog, 13 september 2016? Toen huilde D66-Kamerlid Pia Dijkstra haar kille vreugdetranen omdat ze beslag had gelegd op de organen van onder meer alle 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven en die dus automatisch donor zouden worden. Haar voorman Alexander Pechtold, die de organendoorstroming ook nog wil verbeteren door ook de euthanasiewet drastisch te versoepelen, fungeerde die dag als knuffelpaal voor Dijkstra.

Ik vond het een treurig tafereel.

Vooral omdat D66 het voorstel van Pia Dijkstra alleen maar door de Tweede Kamer kreeg omdat Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren zijn trein al dan niet per ongeluk had gemist en dus niet ‘tegen’ kon stemmen – wat hij beweerde van plan te zijn geweest.

Enfin, het gezond verstand kan het nog winnen van de emotie; we hebben de Eerste Kamer nog.

op 11 juli praat de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de Eerste Kamer over de wet van Pia Dijkstra. Het lijkt mij een goed moment voor jouw partij om met de VVD (die in ruime meerderheid tegen stemde op 13 september) en CDA (unaniem tegen) duidelijk te maken dat de Pechtoldianen ook dit kroonjuweel niet binnen gaan halen.

Of gaat het net als met het Oekraïne-referendum, toen de meeste CDA-senatoren en alle Christen Unie-senatoren anders stemden dan hun partijgenoten in de Tweede Kamer?

Ik ben er eerlijk gezegd niet gerust op.

Groet,

JanD

One thought on “Aan Gert-Jan Segers

Comments are closed.