Aan Gert-Jan Segers

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Meneer Segers,

Even kort, hoor.

Heeft u uw excuses al aangeboden aan Thierry Baudet?

Ik vraag dat omdat u woensdag de eerste voorzitter van een Kamerfractie was die de fakkelactie van die Max van den Berg bij het huis van Sigrid Kaag in de schoenen van Forum voor Democratie schoof.

“Als je keer op keer het gif van ‘verzet’, ‘tribunalen’ en ‘opsluiting van je politieke tegenstanders’ zaait, dan is het dit soort intimidatie en bedreiging dat je oogst. Tegen iedereen met een zwak voor FvD zou ik willen zeggen: word wakker”, schreef u.

Films en seriesFilms en series

Dankzij ouderwets journalistiek handwerk van Parool-journaliste Anna Herter weten we inmiddels dat Max van den Berg zijn inspiratie helemaal niet haalt uit de coronaprietpraat van prominente FvD’ers als Thierry Baudet, Pepijn van Houwelingen en Gideon van Meijeren.

Waaruit dan wel?

Uit God.

Dezelfde figuur die jullie van de Christenunie aanstuurt als jullie weer eens je principes verloochenen of beloftes niet nakomen.

Deze Max van den Berg heeft helemaal níets met Forum voor Democratie.

GezondheidGezondheid

Sterker: hij heeft, voor hij Sigrid Kaag (en Hugo de Jonge) lastig viel, ook zijn intimiderende praatjes losgelaten op FvD-senator Theo Hiddema, omdat die in zijn dagelijks werk als advocaat de pedo-activist Nelson Maat verdedigde.

En als die Van den Berg al bij een politieke partij hoort, dan is het bij ‘Jezus Leeft’, zo vernam Het Parool van ‘Jezus Leeft’-voorman Joop van Ooijen.

Van Ooijen, die in de basis dezelfde inspiratiebron heeft als u (of diens ‘zoon’, daar wil ik vanaf zijn) zegt over hem: “Max is een lieve jongen die nog geen vlieg doodslaat. Het is een pacifist in hart en nieren. Demonstreren is zijn goed recht, hij doet niets verkeerd. Ik zou hem graag op de lijst van onze partij willen hebben.”

Kortom: als ‘Jezus Leeft’ ooit de Tweede Kamer in gaat en Max van den Berg staat hoog genoeg op de lijst, dan staat zijn stoel letterlijk en figuurlijk dichter bij de uwe, dan bij die van de FvD-Kamerleden.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

En ja, ik weet ook dat Pepijn van Houwelingen een keertje koffie dronk met Max van den Berg en die troela die al die geestelijk gehandicapte ‘verslaggevers’ van ‘Onrecht TV’ loopt op te hitsen.

Maar als die fakkelidioot zélf zegt dat hij een rechtstreekse opdracht van God kreeg om te gaan demonstreren, wie zijn wij dan om aan zijn woorden te twijfelen?

Dat mogen we bij u toch ook niet doen als u zich beroept op dezelfde al dan niet denkbeeldige inspiratiebron?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Misschien durft u dan alsnog het goede te doen.

2 thoughts on “Aan Gert-Jan Segers

  1. Maar maken gelovigen zich niet schuldig aan het prediken van hel en eeuwige verdoemenis aan mensen die niet in hun verhaallijn mee willen gaan? Hoe is dit geen haat zaaien?

  2. Niemand? Oke, was gelijktijdig met Beau en Richard de Mos en Rita Verdonk. Gisteren mooi stukje bizarre tv bij OP1. Hugo de Jonge, Johan Derksen en een deugmuts van het nrc. Presentatie door Fidan Ekiz en Sven Kockelmann. Ik verwachte vuurwerk en dat Hugo eindelijk eens gefileerd zou worden. Boh, was dat even een tegenvaller. Het makkelijkste interview ooit geheel in de stijl van WNL rimmer Rick Nieman. Nog net geen “excellentie hoe was uw reis?” De enige die kritisch was en haar werk goed deed was Fidan, helaas steeds onderbroken door de deugmuts of de trek-eens-aan-mijn-vinger grapjes van Derksen. Sven stelde hevig teleur en Derksen is een ordinaire rasopportunist die met alle winden meewaait. Hugo liet tussen het slachtofferschap door eindelijk zijn masker vallen en deed een “Macronnetje”. Kwam daar even mooi zijn ware hatelijke sadistische gezicht naar boven. Hugo verklaarde openlijk de oorlog aan niet-gevaccineerden. Derksen en de deugmuts kirden van plezier. Nogmaals groot respect voor Fidan. Ps, vandaag 7 januari 2015 Charlie Hebdo Parijs met 12 doden door verkeerd begrepen broers. De overweldigende media aandacht ervoor vandaag op tv deed me goed. Even geen Baudet, fakkel en Capitool. Toch? Shit, 2022.. Het is dan ook geen RaRa. In die goede oude tijd toen je nog maar amper 12 jaar brommen kreeg voor een politieke moord en aanslag.

Comments are closed.