Aan Gerard Timmer

Lees alle reviews over Ik weet dat u liegt

Beste Gerard,

“Wij menen dat er over de onafhankelijkheid van BNNVARA en de NPO geen enkele twijfel mag bestaan”, schreef je in de verklaring over het besluit van je omroep om de documentaire ‘Jesse’ op 4 september niet uit te zenden.

Ik moest onbedaarlijk lachen om die zin over de onafhankelijkheid van BNNVARA en de NPO.

Er waren tal van journalistieke redenen om ‘Jesse’ niet uit te zenden. Gemaakt door een vriend. Gemaakt in dienst bij GroenLinks. Om de belangrijkste twee te noemen.

En er was nog een veel belangrijker algemene reden: voor reclame hebben we de STER.

Als GroenLinks zo nodig the making of… aan de wereld wil laten zien (21 maart nadert), kan GroenLinks die reclamezendtijd toch gewoon inkopen?

Dat BNNVARA überhaupt een deal sloot met de makers van die documentaire zonder ze door te verwijzen naar de STER zegt alles over de onafhankelijkheid van BNNVARA.

Die bestaat niet.

Een omroep die Francisco van Jole zowel op het peperdure online-platform Joop.nl als op de publieke radio alle ruimte geeft om dagelijks met overslaande pen of stem zijn Wilders-kots te verspreiden, moet zich diep schamen als ze zich beroept op ‘onafhankelijkheid’.

BNNVARA is de partij van links. Vroeger van de PvdA, nu die partij dood is van GroenLinks.

Dat mag, maar wees gewoon eerlijk over je plan.

Groet,

JanD

8 thoughts on “Aan Gerard Timmer

 1. Jij hebt een goed weekend gehad Jan! Heerlijk altijd om de maandag te beginnen als je weer een meesterstuk hebt afgeleverd. Pats! boem! En tenslotte deksel op zijn kop Timmeren bij Gerard! En wat die Jole betreft. Ik erger me ook kapot op de woensdagmiddag als hij weer zijn eigen gelijk loopt te raaskallen. Het is net Ernie van Sesamstraat met dat gekke malle stemmetje van hem. Als je hem in het echt ziet lopen, is het zo’n kleine miezerig mannetje en hij lijkt dan ook sprekend op Ernie. Wel, ik ga lekker naar mijn werk, mijn dag kan niet meer stuk 🙂

 2. Heel goed Jan, prangende vraag blijft HOELANG deze schandalige situatie nog mag voortduren. Wie gaat deze belastverkwisting komende regeerperiode hoog op de agenda zetten? M.i. moet objectieve nieuwsvoorziening aan het Nldse Volk dringend verzorgd gaan worden naar b.v. Den Bosch of Eindhoven. En iedereen opnieuw solliciteren. Vele NS kilometers van A’dam e.o.

 3. Waar Markt iedereen zich druk om.

  Ons omroepbestel is ooit juist opgezet om kleur te bekennen.

  Gebaseerd op het typisch Nederlandse zuilenstelsel.

  Je schrijft het zelf, Jan:

  “BNNVARA is de partij van links. Vroeger van de PvdA, nu die partij dood is van GroenLinks.”

  Transparanter kun je het niet krijgen.

  Geen verborgen agenda. Geen achterkamertjespolitiek. BNNVARA is links! Punt!

  Het hele publieke bestel is gebaseerd op politiek.

  Elke omroep heeft een eigen kleur.

  Elke partij kan hetzelfde doen als VARABNN bij de omroep die past bij de eigen achterban.

  Ik ben zelf absoluut niet links. Heb niets met PvdA en GroenLinks.

  Ik ben ook niet gelovig.

  Maar doe ook niet moeilijk over christelijke omroepen als EO en KRONCRV die hetzelfde doen als VARABNN. Zieltjes winnen.

  Terwijl we scheiding van kerk en staat hebben zijn er christelijke omroepen, een joodse omroep en een moslimomroep die met belastinggeld programma’s maken voor hun eigen achterban en tegelijk proberen nieuwe leden te winnen.

  Misschien moeten we het hele publieke bestel maar opheffen…

  Er zijn commerciele alternatieven zat. En tegenwoordig dankzij internet ook vele andere technische mogelijkheden.

  Maar dan achteraf niet zeuren dat we een stuk Nederlandse traditie verliezen. Het typische transparante zuilenstelsel.

 4. Beste Gert,
  BNN/ VARA claimt neutraal en onafhankelijk te zijn. Feit is echter dat men alles behalve neutraal en onafhankelijk is. Men is, zoals Jan ook aangeeft in zijn column, ideologisch zo links als de neten en alles wordt door een linkse, en in geval van joop.nl zelfs door een extremer dan extreemlinkse, bril gebracht en belicht. Daarbij is het onomstotelijk bewezen dat de staatsomroep naast ’50 shades of links’ geen enkele andere smaak te bieden heeft. Zelfs het reli-geleuter is links gekleurd. Er gaat derhalve, als we dit 1 miljard euro per jaar verslindende propaganda monster opheffen, helemaal niets verloren. Laat staan een ‘traditie’.

 5. Er was ooit een meneer, die zijn documentaire/film Fitna (Arabisch: فتنة) vertaling beproeving via de Publieke Omroep wou tonen. Publieke? NOT, nee daar geldt minder minder minder Wilders. Waarna hij zijn documentaire/film gelukkig op het internet kon plaatsen. Zijn film werd in de eerste drie uur al drie miljoen maal bekeken, het internet ging hikken en stoten. Hier hadden de lijders (ja met ij) van de linksche Gutmenschen geen goed woord voor over en ze vielen over elkaar, dit in de linksche media maar te roeptoeteren.
  Maar voor Groen Links, met zijn campagneleider Wynand Duyvendak, zou de linksche elite wel ruimte gemaakt hebben, als er niet gelijk door Vrijdenkers vragen bij gesteld werden. Nee terechte vragen, want de linksche elite zit op zulke hoge torentjes, dat ze in hun eigen stront stappen af en toe, wanneer ze afdalen. Ik duidt ze als linksche elite, maar het zijn allen GrootGraaiers natuurlijk, met gigasalarissen van onze belastingcenten. Ik vond het verwijzen van Yessar Feras Klaver naar een/de Ster wel gevaarlijk eerlijk gezegd. Maar Jan je briefje is inderdaad weer Excellent. Veer.

 6. Het is uiteraard een grof schandaal dat de publieke omroep zo gekleurd te werk gaat. Dit is vaker gebeurt. Onze pluchezitters vriendjespolitici, op enkele integere na, zullen het helaas nooit leren. Politieke partijen hebben hun eigen zendtijd. UPP. (uitzending politieke partijen) Dus Groen Links ook daar kunnen ze van zich lateniet spreken. Of zoek de sociale media op. Sommige politici op sociale media actief doen dat heel goed. Laat Links gewoon links liggen!

 7. @Gert. U neemt veel ruimte in voor een erg onduidelijk opvatting. Het ‘kleurig zuilenstelsel’ zoals u dat noemt is een misbruikt en (links) getraumatiseerd kind van een politiek bestel dat allang veranderd is. Het vertegenwoordigt al tijden niet meer wat (politiek) leeft onder het Volk en heeft het pad van onafhankelijk en onpartijdig onderzoek en voorlichting even lang geleden verlaten. De NPO is een semi staatsomroep, haar kosten worden voor een groot deel door datzelfde Volk opgebracht.
  En dat voelt zich (vooral buiten A’dam en wat studenten centra) toenemend belazerd..

 8. Je kan vast een zak chips en een biertje pakken, lekker op de bank en dan maar genieten van het gedraai en downplayen van de linksche omroeptoeters vanavond. Ze zullen het wel aan Trump wijten. En Yessar Feras Klaver en zijn vriend Wijnand Duyvendak, zullen wel met een bonnetje komen, dat Yessar zijn moeder het betaald heeft. Rofl.

Comments are closed.