Aan Georgina Verbaan

Vakantie!

Lieve Georgina,

Wat ontzettend fijn dat jij het opneemt voor de zielige kindertjes en wanhopige Mexicaanse moeders die die vreselijke proleet van een Donald Trump aan de Amerikaanse grens hoogstpersoonlijk uit elkaar staat te trekken.

Íemand moet deze misstand aan de kaak stellen en het is goed dat een voorname Nederlandse actrice en columniste het voortouw neemt.

Ik ga straks koffie drinken bij mijn broer Jan, die advies nodig heeft over de vijverplanten, en dan weet ik het alweer.

“Waarom horen we Georgina Verbaan nooit over die duizenden kinderen die in Engelse plaatsen jarenlang gruwelijk zijn misbruikt door moslimsbendes? Is haar Engels zo beroerd dat ze ‘grooming gangs’ niet kan uitspreken ofzo?”

En: “Waarom horen we Georgina Verbaan nooit over in Nederland wonende islamitische meisjes die naar het buitenland worden gebracht om te worden besneden?”

En: “Waarom horen we Georgina Verbaan nooit over blanke Zuid-Afrikaanse kinderen die voor de ogen van hun ouders worden gekookt door Zuid-Afrikanen ‘van kleur’ – of juist moeten toekijken als hun ouders worden afgeslacht?”

En: “Waarom horen we Georgina Verbaan nooit als het tuig van Islamitische Staat kinderen aanvalt om te voorkomen dat hun ouders vluchten?”

Maar ik zal het voor je opnemen hoor, Georgina!

Ik zal mijn broer Jan zeggen dat ieder zijn eigen battles kiest en dat dit de jouwe is, naast het opkomen voor varkens die in de Nederlandse slachthuizen levend gekookt worden.

En dat andere bekende Nederlanders het weer opnemen voor de grooming gang-slachtoffers, de slachtoffers van meisjes-besnijdenis, de gekookte Plaasmoorde-slachtoffertjes en de kinderen die werden geofferd door Islamitische Staat.

En dan ren ik heel hard weg.

Want ik moet er niet aan denken dat mijn broer Jan dan vraagt: “Oh ja, joh? Welke bekende Nederlanders dan?”

Met hartelijke groet,

Kees Dijkgraaf