Aan Georgina Verbaan

Bol.com Algemeen

Beste Georgina,

Op 25 oktober 2014 schreef een 35-jarige B-actrice in een column in NRC Handelsblad de ‘Stoptober’-campagne de grond in.

Die lui van Stoptober, die mensen aanmoedigden om 28 dagen niet te roken (in de hoop dat ze daarna niet opnieuw begonnen), hielden er maar een demotiverende aanpak op na. Ze schreven namelijk dat het niet makkelijk was om te stoppen met roken.

En ze presenteerden ‘hulpmiddelen’ die die 35-jarige C-actrice maar niks vond.

“Ook staat er dat je bij ‘elke stap die je zet op weg naar een rookvrij leven’ wordt ondersteund door een app en daarnaast óók nog eens door iedereen op social media ‘om het 28 dagen vol te houden’”, schreef ze.

Dat was volgens die 35-jarige D-actrice een goede reden om het juist niet vol te houden.

Ze schreef: “Dan denken mensen dus: jeetje, waarom zou ik het mezelf zo moeilijk maken? En geef je ze een excuus in handen voor als ze het wel proberen maar niet volhouden: ‘Het is gewoon héél moeilijk en stress is óók ongezond’.”

Door dat midden in de Stoptober-campagne te schrijven, híelp die 35-jarige E-actrice de NRC-lezertjes die net drie weken op weg waren met hun stoppoging niet. Sterker: die lazen in die column wat een kneuzen ze eigenlijk waren dat ze dat Stoptober nodig hadden om van hun verslaving af te raken. Lekker demotiverend!

Die toen 35-jarige F-actrice wordt op 9 oktober 40 jaar.

Elke keer als jij in de spiegel kijkt, zie je haar.

En ze is dit jaar… hét gezicht van de Stoptober-campagne.

Ik neem aan dat je al je invloed hebt aangewend om die app er uit te flikkeren en geen sociale media te gebruiken om te zorgen dat iedereen op social media wordt ondersteund om het 28 dagen vol te houden?

Of doe je het gewoon voor de poen?

Groet,

JanD

PS. Gisteren had ik nóg zo’n hypocriet stuk vreten aan mijn fiets hangen. Het heerst in die kutstad, geloof ik ->

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me). En door tipgevers als @inigo_says 🙂

Computer

3 thoughts on “Aan Georgina Verbaan

  1. Georgina Verbaan is het vleesgeworden voorbeeld van gebakken lucht.

    De wereld wordt overspoeld van over het paard getilde hysterische, zwakbegaafde, beroemdheden die weliswaar met de nodige dramatiek voor de camera hun zegje kunnen doen, maar inhoudelijk poep praten. Probleem is dat zij door hun (ooit) populariteit zelf ook zijn gaan geloven dat zij ertoe doen, niet gehinderd maar zelfs geholpen door het overvloedig aanwezige narcisme in die beroepsgroep.

    Probleem is niet dat huppelkutje Georgina dit zegt. Op het schoolplein hoorden we wel vaker minder begaafden dingen roepen waarvan we dachten ‘denk nog eens goed na over wat je zegt’. Probleem is ook niet dat genoemd huppelkutje dat in het NRC mocht schrijven want dat foute blad hoereert zich voor elke cent die het kan binnenharken in haar zieltogende maar vooral nietszeggende versterving. Probleem is zelfs niet dat mensen het lezen want iedereen zit wel eens op de wc. Probleem is dat sommigen de diarree van dat destijds net volwassen kindsterretje dat voornamelijk vanwege haar dikke tieten en ongefilterde domme praat beroemd werd, serieus nemen. Terwijl ondertussen al weer decennia voor Georgina geldt: Stop making stupid people famous.

    Laten we dat dan ook doen en Georgina haar welverdiende plek in de geschiedenis geven: vergetelheid.

  2. godgloeiende wat kun jij een partij zeiken zeg, waar gaat dit nou over? Glorerend stukje G-journalistiek. (de G staat dan voor gezever)

Comments are closed.