Aan Geert Wilders

Beste meneer Wilders,

Gisteren buitelden de Kaag-achtigen weer over elkaar heen om duidelijk te maken hoe ‘extreemrechts’ het nieuwe verkiezingsprogramma van de PVV wel niet is.

Dus ik zoeken naar het A4’tje.

Bleek het deze keer een heel boekwerk!

Liefst 52 pagina’s vol foto’s, visie en wensen.

En ik moet eerlijk zeggen: ik schrok me de kolere.

Extreemrechts?

Ammehoela!

Ik las over de zorg: zorg moet een nationale topprioriteit worden, forse, structurele salarisverhoging in de zorg, tienduizenden extra zorgmedewerkers, meer uren werken moet lonen, voltijdbonus voor zorgmedewerkers, investeren in ziekenhuizen, intensive cares en spoedeisendehulpposten, tienduizenden nieuwe verpleeghuisplekken, tienduizenden nieuwe ouderenwoningen, wachtlijsten geestelijke gezondheidszorg en gespecialiseerde jeugdzorg oplossen, afschaffen eigen risico voor iedereen, behoud zorgtoeslag voor lagere inkomens en verbod op winstuitkering.

Gezondheid

En over de portemonnee: verlagen btw op boodschappen, verlagen energierekening, verlagen huren, verhogen minimumloon. geen aantasting WW en ontslagvergoeding, AOW-leeftijd op 65, mensen met zware beroepen mogen na 40 jaar werk met pensioen, behoud huidig pensioenstelsel,  pensioenkortingen voorkomen, tegengaan doorgeschoten fexibilisering arbeidsmarkt,  sociaal en beschut werk voor mensen met een arbeidsbeperking beschermen, autorijden moet betaalbaar zijn.

Over wonen: méér sociale huurwoningen bouwen, meer middenhuur-woningen bouwen, meer koopwoningen bouwen voor starters, gezinnen en ouderen, lagere huren, handen af van de hypotheekrenteaftrek, beschadigde huizen van Groningse aardgasgedupeerden herstellen en versterken, Groningers volledig schadeloosstellen.

Over dieren: dierenrechten worden opgenomen in de Grondwet, dierenmishandelaars krijgen een zware gevangenisstraf en een levenslang verbod op het houden van dieren, financiële steun aan 70-plussers voor kosten dierenarts bij zieke huisdieren, professionele Nationale Dierenambulance.

Sale / Solden 2021

En over onderwijs: kleinschalig onderwijs, taal en rekenen weer centraal, geen onbevoegde leraren meer voor de klas, stoppen met het leenstelsel, terug naar de basisbeurs, maximaal 20 procent van de onderwijsbegroting naar overhead, minimaal 80 procent naar de klas, doorlopende leerlijnen van het vmbo naar het mbo en uiteindelijk het hbo en passend onderwijs moet echt passend worden.

Als dat extreemrechts is, vind ik die gemankeerde ‘woordkunstenaar’ die heel Nederland de moeder loopt te bedreigen een lieve jongen, die het slachtoffer is van institutioneel racisme in Nederland, in plaats van een irritante nakomeling van Ghanese slavenhandelaren die zijn grote muil eens moet gaan houden.

Met zulke programmapunten passeert u de PvdA op links!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Een inspiratiebron voor uw volgende verkiezingsprogramma.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertenties)