Aan Geert Wilders

Kerst 2021Kerst 2021

Beste Geert,

Er is iets geks gebeurd in Eesterga.

Mevrouw Dijkgraaf en ik zijn opeens serieus aan het nadenken over emigratie.

Soumaya Sahla was de druppel.

Nederland is een land geworden waar een veroordeelde moslimterrorist carrière kan maken bij de grootste politieke partij.

Nederland is een land geworden waar de media dit nieuws doodzwijgen, óf omdat ze “Wilders niet in de kaart willen spelen”, óf omdat de journalisten van die media bevriend zijn met zo’n veroordeelde moslimterrorist.

Nederland is een land geworden dat een expert op het gebied van radicalisering, nota bene de zús van deze veroordeelde moslimterrorist, die zegt dat “wie de term deradicalisering verzonnen heeft in sprookjes gelooft”, compleet negeert.

Nederland is een land geworden waar mensen die zijn ingepakt door de veroordeelde moslimterrorist, van VVD-mastodonten die haar aan prestigieuze baantjes helpen tot Utrechtse rabbijnen die haar een podium bieden tijdens de Chanoeka-viering, zich in rijen van drie opstellen om hun handen voor de veroordeelde moslimterrorist in het vuur te steken.

Donderdag was ik bij twee directeuren van een bedrijf in Harderwijk op de koffie.

De ene vroeg me wat details over de podcast die Bas Paternotte en ik over de kwestie Soumaya Sahla hadden gemaakt.

De andere keek ons glazig aan.

Had geen idéé waar we het over hadden.

Dat krijg je, als je niet op Twitter zit en Geenstijl niet volgt en je voor je informatievoorziening afhankelijk bent van de Staatsomroepen (inclusief RTL) en de traditionele kranten.

Want die zwijgen het dood.

Net als die doodzwijgen dat D66-leider Sigrid Kaag (vanaf half januari féitelijk de premier van Nederland) voor altijd een bewezen landverrader is, doordat ze een vertrouwensfunctie bij Buitenlandse Zaken behield door haar huwelijk met een PLO’er geheim te houden.

Dan ben je ziek hoor, als land.

Als de media volledig in de zak zitten bij de macht, bedoel ik.

Straks gaan de mensen in het land de mooie praatjes nog geloven dat Rutte 4 voor lastenverlichting gaat zorgen.

En dat de bizar grote immigrantenstroom ingeperkt gaat worden, waardoor hun kinderen weer in aanmerking komen voor sociale huurwoningen.

En dat vrouwen in de telefoonwinkelwijken in de grote steden ’s zomers weer gewoon in mini-rok over straat kunnen.

En dat jij ooit, net als mevrouw Dijkgraaf en ik, serieus kan nadenken over emigratie.

Terwijl de waarheid is dat jij levenslang Kamerlid móet blijven om de beveiliging te behouden die ervoor zorgt dat je ooit een natuurlijke dood kunt sterven.

Want dat is ook zoiets.

We worden in dit land door alle media dóódgegooid met berichten over bedreigingen aan het adres van Mark Rutte, Sylvana Simons, Marion Koopmans, Wierd Duk en die NRC-columniste van wie zelfs de NRC-lezers de naam alweer vergeten zijn (de dochter van het hulpje van een Afrikaanse massamoordenaar).

Waarom?

Omdat die paar randdebielen die dat doen állemaal voor de rechter worden gebracht en állemaal worden veroordeeld tot serieuze straffen.

En omdat de slachtoffers geen Geert Wilders heten.

Want als je wilt weten wat er gebeurt met de duizenden doodsbedreigingen die jij jaarlijks krijgt, hoef je bij de Staatsomroepen (inclusief RTL) en de traditionele kranten niet aan te kloppen.

Dan moet je op Twitter zijn.

En dan zie je: niks.

Er gebeurt níets met de honderden aangiften wegens bedreiging die jij trouw bij de politie doet.

Nou, dat is niet helemaal eerlijk van me.

Er gebeurt wél iets met de aangiften tegen jou.

De meeste gaan in een la.

En héél soms komt de politie echt in actie.

Dan krijgt de dader het welbekende foei-gesprek.

Zei ik dat dit land ziek is?

Waar ik ‘ziek’ zei, bedoelde ik ‘terminaal’.

Ik weet alleen niet of ik nou medelijden moet hebben met de mensen die geen idee hebben wie Soumaya Sahla is en die denken dat de fietspremier meer gevaar loopt dan jij, of dat ik juist jaloers op ze moet zijn.

De Engelse dichter Thomas Gray schreef in 1768 immers niet voor niets “Ignorance is bliss”.

 “Waar onwetendheid een zegen is, is het waanzin om wijs te zijn”.

Ach, eigenlijk weet ik het ook wel.

Ik ben nooit jaloers.

Dus ook nu niet.

Glædelig jul og godt nytår!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Dan snap je het misschien een beetje, van Frits Bolkestein.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Alle donaties in december (waarvoor dank!), gaan naar mevrouw DijkgraafDie in januari ook. En die in februari

4 thoughts on “Aan Geert Wilders

 1. Ik moet bekennen dat ik ook aan emigratie denk. Want in dit land gaat toch niks veranderen. De smaakjes van het partijkartel mogen veranderen, daar is de CU en GL bijgekomen, maar het gros van de mensen blijft erop stemmen. Kennelijk vindt men het wel goed. Dus verandert er niets. De vraag is echter, waarheen? In alle Westerse landen regeert een partijkartel die hetzelfde voorstaat. Meer globalisering, meer social justice, meer immigratie, meer milieu deugen, meer regenboog onzin. Polen en Hongarije spelen zo nu en dan nog wel eens de bal terug, maar ja, die EU subsidies zijn wel zo fijn dat ze waarschijnlijk toch niet helemaal tot het randje zullen gaan. Groot-Brittanië? Waar de politie al langs komt als je op twitter zegt dat transgender vrouwen geen vrouwen zijn? Rusland? Waar het kleptocraat Putin geen drol uitmaakt of je wel gelooft in 17.437 genders en niet van het gas wil, zolang hij zijn zakken maar mag vullen? Of krijgen we straks de bizarre situatie dat we vluchteling worden in Syrië?

  Misschien toch maar gaan investeren in een taalcursus Russisch en een dikke bontjas?

 2. Rusland, Polen of Hongarije lijken goede keuzes.
  Zelf ben ik een aantal jaar geleden naar de VS vertrokken (nooit gedacht dat ze daar een seniele bejaarde kelderzitter aan de macht zouden helpen). En hoewel de gekte hier ook de pan uit rijst zijn de landelijke gebieden en de werkelijk Republikeinse staten zo gek nog niet.
  Maar waar je ook heen wilt, je moet niet denken dat je 6-8 weken betaalde vakantie per jaar gaat krijgen. Of dat een werkweek wordt gezien als minder dan 40 uur.
  Ik doe 4 diensten van 12 uur per week en dat aantal werkuren is vrij normaal. Eigenlijk nog wat aan de lage kant. Met 2 weken betaalde vakantie per jaar, NA het eerste jaar, want het eerste jaar heb je helemaal geen vakantiedagen. Voor veel Nederlanders wel een schok.

 3. NRC-columniste van wie zelfs de NRC-lezers de naam alweer vergeten zijn (de dochter van het hulpje van een Afrikaanse massamoordenaar).
  Wie wordt hier bedoeld ?

 4. ‘Oud linkse blanke man vindt dit briefje van JanD volkomen juist en is dus nu blijkbaar een dus boze witte rechtse dommerd.Kan ik wel om lachen.Vooral omdat in discussies met mijn [ca 20 jarige] kleinkinderen ik nog wel eens [ tot verbazing van hun ouders] gelijk krijg.

Comments are closed.