Aan Frits Huffnagel

Gezondheid

Beste Frits,

Zo speechen premier Mark Rutte en burgemeester Femke Halsema op het feest ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van jouw pr-bureautje Castro Communicatie en ben je de gebraden haan.

Zo zeg je in ruil voor 140 euro presentiegeld en een beetje gratis reclame voor het merk Frits Huffnagel bij de Staatsomroep dat je het een slecht idee vindt dat Griekenland de poorten van het geldparadijs open zet voor het spul dat dictator Erdogan deze kant op stuurt en ben je de gebeten hond.

En zo buigt binnen een week het hele bestuur van de stichting Pride Amsterdam, waarvan jij de voorzitter bent, voor een oproep van 96 actiegroepen om jouw scalp en kondigt haar aftreden aan.

Makke lammetjes.

Waarom buigen voor grotendeels marginale clubjes beroepsgekwetsten die in ruil voor subsidie claimen een letter van het genderalfabet te vertegenwoordigen?

Amsterdam Rainbow dress? Big Joanie? Black Archives? Caribbean Queer Salon? Comite 21 Maart? Fufu & Dadels Podcast? Hollandse Liefde? IHLIA LGBT Heritage? KLAUW? Kutoer Collective? Man-ish cave? Movement of Colour? Movement X? Niet Normaal? Pink Marrakech? Pink Terrorist? Pisswife? Resist Their Reignbow? S.P.E.A.K.? SEHAQ? Stichting art. 1? Stichting Avanti Almere? Stichting Maruf? Stichting Ondersteboven? Stichting Prisma Groep? Stichting TransMotion? Stichting Zami? The Hang-Out 070? Univeristy of Color? Va Va Voom? Vereniging Ons Suriname? We Reclaim Our Pride?

Nóóit van gehoord!

En tussen deze clubjes zaten natuurlijk ook de wappies van BIJ1 en Dipsaus Podcast, de aanslagfabulanten van KOZP Den Haag en Stop Blackface en wat lui van Dekolonisatie Netwerk Voormalig Nederlands Indië, de ‘organisatie’ die één handshake verwijderd is van Michael van Zeijl, die kneus die Sinterklaas tot ontploffing wilde brengen voor het aangezicht van duizenden kinderen, en die Soeters-koekwausjes.

De hele anti-Zwarte Piet-bende.

En dáár buigen jullie voor?

Die geven jullie niet alleen het idéé dat ze iets kunnen bereiken met een drammerige handtekeningacties, maar het lúkt ze nog ook?

Mijn respect voor de vele, vele Sinterklaascomités in Nederland die minder rubber in hun ruggengraat hebben dan het bestuur van Pride Amsterdam is in één klap nóg groter geworden dan het al was.

Misschien moeten die zich ook eens verenigen en een handtekeningenactie opzetten onder het motto: No More Jerry’s!

Groet,

JanD

PS. Gebraden haan. Gebeten hond. Makke lammetjes. Dat vraagt natuurlijk om een oude koe. Want laten we niet vergeten dat je bovenal een echte VVD’er bent 😉

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank!