Aan Frans Weisglas

rlog[pro
GezondheidGezondheid

Meneer Weisglas,

Daar was-ie weer: de VVD’er die het helemaal prima vindt als de staat censuur pleegt.

In dit geval: u.

Gewichtig schreef u: “De Russische staatsmedia zijn nu terecht door de EU verboden hier uit te zenden.”

We mogen ook in Nederland van de EU (niet eens onze eigen ‘staat’) niet meer weten wat bijvoorbeeld het Russische propagandakanaal Russia Today allemaal de wereld instuurt.

Honderd procent mee oneens.

We zijn in het vrije westen heel goed zelf in staat om uit de informatie én propaganda die álle partijen die deelnemen aan deze oorlog tussen Rusland en Oekraïne (ook de zogenaamd niet deelnemende landen die bijvoorbeeld wapens sturen) momenteel de wereld in sturen te filteren.

Censuur door het kabinet is altijd fout.

Laat staan censuur door een machtsgeile superstaat die kansen ruikt om er de agenda’s van uitbreiding van haar territorium én de definitieve oprichting van een groot EU-leger door te drukken.

Maar dat is niet eens het ergste.

U gaat namelijk nog verder.

Want u schreef ook: “Maar wij hebben Ongehoord Nederland op de NPO met pure Putin-propaganda. Dat zou ook verboden moeten worden”.

Bent u nou helemaal gék geworden?

Wat ik tot nu toe van Ongehoord Nederland heb gezien vind ik in vele opzichten (van techniek tot gastenkeuze) tenenkrommend.

Maar ik heb presentator Ahmed Aarad bij ‘Ongehoord Nieuws’ méér kritische vragen (anderhalf) horen stellen aan FvD-voorman Thierry Baudet dan Margriet van der Linden in het door de echtgenote van de minister van Oorlog geproduceerde ‘Dit is M’ aan de minister van Oorlog (nul).

En om een verbod op KRONCRV hoor ik u niet vragen.

Over opheffing van álle Nederlandse Staatsomroepen ook niet helaas, want dan zou ik meteen aan uw kant staan.

Het grappigst aan uw Twitter-bericht over het goedkeuren van EU-censuur en het verbieden van Ongehoord Nederland vond ik nog het einde.

U zette staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu, Christenunie-voorman Gert-Jan Segers, de minister die Ongehoord Nederland toeliet tot de NPO Arie Slob en journalist Ton F. van Dijk op ‘cc’.

LOL @ ‘cc’.

Het is Twitter.

Maar erger is de gedachte erachter.

U denkt blijkbaar dat ze meteen in de houding schieten om uw walgelijke verbodsoproep te gaan regelen.

Of dat de mening van een de persvrijheid hatende VVD-bejaarde er überháupt nog iets toe doet.

Dan is u zeker ontgaan dat de VVD de laatste tijd matige ervaringen heeft met het luisteren naar de partijmastodonten.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Omdat ik het niet echt kwaad met u voorheb.

Disclaimer: Het ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door donaties en aankopen via Bol.com. Waarvoor dank!

3 thoughts on “Aan Frans Weisglas

  1. Socialistische heilstaten zoals China, Noord-Korea en de voormalige USSR hadden altijd de naam Democratisch in hun naam staan maar waren verre van dat.En ook in Nederland kun je stellen dat partijen met een bepaalde waarde in hun naam juist het tegenovergestelde zijn. De PVDA heeft niks met arbeid of arbeiders. Die hebben ze allemaal allang naar de SP, PVV en Forum gejaagd. jet CDA staat alleen nog maar voor pure machtspolitiek, hoe komen we in de machtsclub, D66 HAAT democratie, dat geeft de lagere klasse teveel macht die toch maar allemaal PVV en Forum stemmen. Maar de VVD maakt het het bontst, want de volksverening voor vrijheid en democratie is er niet voor het volk maar voor de multinationals en goed geoliëde NGO’s zoals Unilever en milieudefensie, haat vrijheid want ze drukt elke wetgeving door om nog meer staatsgezag over ons leven te verkrijgen, en democratie? Das alleen maar lastig.

  2. Het valt wel erg op, Jan doet steeds meer aan online damage control. Een kritisch stuk over D66, Europa of Giro 555 deugen wordt steevast gevolgd door het afbranden van met name Forum, ON en antivaxers. De weegschaal moet tenslotte in balans blijven voor zijn volgers en donateurs. Het Wilders deel en het BNN/Vara deel moeten happy blijven. Mij best als dit je verdienmodel is. Alleen het afbranden en neersabelen van Ahmed Aarad is een mes in zijn rug. Ahmed zorgde bij jou voor naamsbekendheid en brood op de plank met zijn BackMe.org. Daar zit dan weer een stukje frustratie en persoonlijke rancune van je sokpop “Van Rossem” (GS) achter. Bart is boos op Ahmed. Geen idee waarom. Daarom was Bartje ook zo boos op Vizier Op Links. Maar dat had dan weer met zijn vriendin DK te maken en zo is de cirkel weer rond. Het is allemaal zo opzichtig.

  3. Heb voor het eerst censuur mogen meemaken in mijn leven, omdat mijn overheid vindt dat Russisch nieuws slecht voor mij is, en dat het Oekraïense volk familie van ons is ??!?! Ik meen me een referendum te herinneren waarbij wij als Nederland toch echt wel hebben aangegeven dat we geen familie zijn. En natuurlijk, het is erg dat de Russen de Oekraïne binnen vallen, maar als we allemaal een beetje Russisch nieuws hadden gekeken hadden we ook geweten dat de EU ook niet geheel vrij van schuld is……

Comments are closed.