Aan Frans Weisglas

Zomerlezen juni 2019

Heer Weisglas,

Die helpdesk van de VVD waar leden terecht kunnen met integriteitsvraagstukken staat ook open voor bejaarden, hè?

Ik zeg dat omdat ik bij misstanden in de maatschappij iets te vaak uw naam tegenkom.

Laatst natuurlijk bij ProDemos.

Die club, die zichzelf het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ noemt, had een affaire rond seksueel misbruik onder de pet gehouden. De leidinggevende die zijn positie misbruikte om mannen in de bezemkast te krijgen, werd weliswaar ontslagen, maar ProDemos deed er alles aan de kwestie binnenskamers te houden en deed geen aangifte.

En wie is voorzitter van de Raad van Advies van ProDemos?

Juist! VVD-coryfee Frans Weisglas!

Gisteren bij die kwestie rond twee IS-kinderen die door de Kinderbescherming bij hun met IS sympathiserende grootouders zijn ondergebracht tot hun moeder haar strafje er op heeft zitten, stuitte ik wéér op uw naam.

Even voor de goede orde: u heeft ze niet hoogstpersoonlijk opgehaald uit het kalifaat. Dat is het werk van uw VVD-partijgenoot Stef Blok. U heeft ze ook niet zelf ondergebracht bij die IS-opa. Dat is het werk van de (overbelaste!) Kinderbescherming, die valt onder uw VVD-partijgenoot Sander Dekker.

Wat dan, vraagt u zich misschien af?

Nou, de aller-, aller-, allerdomste uitspraak over waarom het misschien wel helemaal prima is dat kalifaatkids worden onderbracht bij jihadopa’s kwam van een psychotherapeut van Arq Nationaal Psychotrauma Centrum.

En wel deze: “Als de ouder competent is en het kind voelt zich er veilig, kun je een kind daar toch plaatsen. Want waar beginnen en eindigen foute en goede ideeën? Ook een jihadistische moeder kan een goede moeder zijn.”

Hitler hield ook van honden.

Wat een ongelooflijk naïeve én gevaarlijke gek ben je dan, als je weigert te erkennen dat er op het gebied van foute en goede ideeën juist wél een strikte grens te trekken is.

Arq Nationaal Psychotrauma Centrum dus. Een naam om in de gaten te houden, want deze psychotherapeut werkt naar eigen zeggen dus met kinderen van IS-terroristen.

En wie is voorzitter van de Raad van Toezicht van Arq Nationaal Psychotrauma Centrum?

Ja hoor! VVD-coryfee Frans Weisglas!

Dus bij ‘uw’ ene organisatie wordt onder uw adviserend oog een misbruikzaak in de doofpot gestopt. En bij ‘uw’ andere organisatie wordt onder uw toezicht door een of ander geitenwollensokkentype góedgepraat dat kalifaatkids bij opa’s met jihadsympathieën worden ondergebracht.

Als ik uw persoonlijke Raad van Advies was, heer Weisglas, zou ik u voortaan bij elk baantje waarvoor u wordt gevraagd toch eerst even met de VVD-helpdesk laten bellen. En als ik uw Raad van Toezicht was, schópte ik u er naartoe.

Want anders wordt het: waar het stinkt, is Frans Weisglas.

En dat zou pijnlijk zijn.

Groet,

JanD

UPDATE En welke functie ontbreekt op het CV op de eigen website van de VVD-coryfee? Probeert u zelfs uw slecht uitpakkende nevenfuncties onder de pet te houden, heer Weisglas?

4 thoughts on “Aan Frans Weisglas

 1. Hier zien we weer zo’n oud politicus, met weer zo’n prachtige baan, die uiteraard ook vervuld had kunnen worden door iemand die wel echt deskundig is.
  Maar nee, daar plaatsen we oud politici, die daar een vorstelijk salaris kunnen verdienen.
  Dat ze totaal niet gehinderd worden door ook maar enige vorm van kennis, doet niet ter zake, dat hebben we dan ook al regelmatig kunnen zien.

 2. Dat wordt nog leuk, die helpdesk bij de VVD.

  Zit de ene helft van de VVD aan de telefoon, krijgt het de andere helft aan de telefoon, zo corrupt en immoreel is die partij verworden.
  Maar wat wil je van een partij waar hun troetelflikker het tot kamervoorzitter maakte. Hoef je niet eens vantevoren te weten want je kan het al aan dat door perversiteit ingehouden scheef getrokken bekkie zien als hij praat. Alsof hij het zaad naar één kant in zijn mond wil spoelen.

  Die door perversiteit scheef getrokken bekken zie je enorm vaak bij flikkers. Net als die reptielenogen bij potten. Alsof de ene stoornis de andere tot gevolg heeft. Niet verwonderlijk, want een gestoorde die zijn perversiteit accepteert laat net zo makkelijk alle andere normen en waarden los. Vandaar dat pedofilie in deze groep zo oververtegenwoordigd is of zelfs onlosmakelijk verbonden met elkaar. Het ligt dan ook in hetzelfde spectrum van stoornissen.

  Er is een duidelijk verband tussen normloos gedrag accepteren (zoals perversie) en het afglijden naar corruptie. Zichtbaar bij het partijkartel en het feit dat het maar niet lukt om op democratische wijze een burgemeester te laten kiezen. Zelfs een partij als D66, ooit opgericht om radicaal te verder te democratiseren, is zo in de handen van de macht afgegleden dat zij zelfs het initiatief tot het afschaffen van het referendum heeft genomen. Een toch wel overtreffende trap van verraad naar haar grondbeginselen ter oprichting. Niet geheel toevallig actief nagestreefd en gepleegd door een lesbiënne binnen die partij, die ondanks haar perversiteit toch maar opklom tot minister. Met een pisnicht als partijleider.

  Maar één klein partijtje biedt al tientallen jaren weerstand tegen deze waanzin en dat is de SGP. Hoewel die hun normen en waarden uit een oud boekje halen en deze bij hen worden afgedwongen door angst van een door mensen verzonnen onbewezen hypothetische bovennatuurlijke entiteit (zij noemen die grap god en drammen dat je dat woord met een hoofdletter schrijft), zijn die hun wetten die resulteren in normen en waarden natuurlijk niet zomaar ontstaan. Deze zijn door de oude egyptenaren al geschreven en toegepast en kwamen zodoende in het oude testament terecht als basale wetten om de maatschappij niet in het honderd te laten lopen. Het afglijden van maatschappijen naar perverse maatschappelijke ontwrichting staat omschreven in het verhaaltje over Sodom en Gomorra, maar ook in andere religies komen vergelijkbare verhalen voor, met reden. Natuurlijk ontwikkeld de maatschappij en daarmee de visie van wat normaal en gezond gedrag is, maar het geheel accepteren van alle perversie leidt tot maatschappelijk verval en een ziekelijke bevolking. Tegenwoordig te zien aan sneeuwvlokjes, SJW, LGBTQIAP en en andere patiënten die lijden, vaak ook aan andere psychische stoornissen en mentale ziektes.

  De fout die de reli-gekkies maken is dat zij té dogmatisch naar die seksuele stoornissen kijken en dit het liefst willen verbieden, maar je kan niet iets verbieden wat een feit is. Homofilie kan je net zomin genezen als pedofilie of psychopathie. Normaliseren en daarmee legitimeren daarentegen is ongewenst. Beperkt discrimineren zoals uitsluiting van het huwelijk of het krijgen of opvoeden van kinderen en het hebben van beroepen met hoog risico op pervers gedrag is wel gewenst, evenals het educeren van kinderen over deze seksuele stoornissen en hoe daar mee om te gaan.

 3. Jan, je krijgt nog concurrentie, wanneer ik zo @Maya lees, dan kan ik niet anders zeggen, dat een briefje van Maya ook niet onverdienstelijk zou zijn.
  Ik kon het niet nalaten haar een duimpje op te geven, de moeite van het lezen zeker waard!

Comments are closed.