Aan Frans Timmermans

Films en seriesFilms en series

Meneer Timmermans,

Het is altijd goed om te weten wie je vijand is.

En om de agenda van je vijand te kennen.

De reactie van uw collega-Europees Commissaris Thierry Breton op de voorgenomen overname van het social media-platform Twitter laat wat dat betreft aan duidelijkheid niets te wensen over.

Musk heeft alleen nog maar gezegd dat hij wil dat Twitter de vrijheid van meningsuiting respecteert (“Free speech is the bedrock of a functional democracy”), of de niet democratisch gekozen baasjes van ‘Europa’ dreigen al met boetes.

En niet alleen met boetes, maar ook met een verbód.

“Elon, er zijn regels”, zei uw collega Breton tegen Musk. “Je bent welkom, maar wij hebben regels. Het zijn niet jouw regels die hier gelden. Anders riskeer je een ban in Europa.” (hij bedoelde: de EU)

Ja, een schande is het van die Musk!

Zomaar roepen dat de vrijheid van meningsuiting essentieel is voor een goed functionerende democratie.

Dan krijgen de Twittermensjes voortaan het nieuws van álle kanten te zien?

En worden de Twittermensjes voortaan geconfronteerd met manipulatie van álle kanten?

En dan gaan de Twittermensjes zélf een oordeel vormen over wat ze te zien krijgen?

En dan kan het zomaar zijn dat de Twittermensjes níet op de vooruitgeschoven posten en knipmessen van Brussel stemmen?

Dat moeten we natuurlijk niet willen met z’n allen!

Net nu social media platforms als Facebook en Twitter telkens zo goed bezig waren om de Brusselse agenda uit te rollen…

Die klimaatwaanzin.

Het migratiegejuich.

De oorlogstaal.

De beïnvloeding van nationale verkiezingen.

Het bezingen van het Groot Europeesche Rijk.

Dat walgelijke wokeïsme.

Net nu social media platforms (én internetproviders) zonder enige vorm van protest regelrechte censuurmaatregelen vanuit Brussel uitvoeren door staatsmedia van een land dat in oorlog is met Oekraïne op zwart te zetten…

Elon Musk is een disrupter.

Iemand die de boel ontregelt.

Die er nu al, met alleen nog maar een úitspraak over het belang van de vrijheid van  meningsuiting, voor heeft gezorgd dat er complete paniek is.

Bij ál die mensen die democratie de beste rechtsvorm zeggen te vinden, maar die eigenlijk bedoelen: zolang die kiezers maar wel stemmen zoals wij dat willen.

Zodat jullie aan de macht kunnen blijven.

En het volk verder kunnen kneden.

Dat Elon Musk jullie ware agenda heeft blootgelegd, is al heel waardevol.

Want uiteindelijk gaan, zo bleek zondag nog in Frankrijk, steeds meer mensen het zien.

De tijd zal ons bevrijden van gajes zoals u.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Dan weet u weer wat ooit uw inspiratiebron was.

UPDATE De Nastoot Special van de Nare Jongens Podcast staat online!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door incidentele donaties via Bunq en vaste donaties via Backme. Waarvoor dank!

4 thoughts on “Aan Frans Timmermans

  1. Bizar hoe machtig de eu is geworden sinds het verdrag van Maastricht in 1992. Ik ben opgegroeid met de eeg en de Benelux. Allemaal nutteloze papieren tijgers van bureaucraten en mislukte ambtenaren die duimen zaten te draaien in Luxemburg en Straatsburg. Tegenwoordig beslist de eu eigenlijk alles van politiek tot defensie en van media tot cultuur. De eu is veel te machtig en gevaarlijk geworden. Ik weet niet of er een Derde Wereldoorlog komt. Ik weet wel dat wij dan de pineut zijn. Het koninklijk huis zal vluchten naar Vuurland in Argentinie. De regering naar Nieuw-Zeeland en die eu creeps naar allerlei overzeese eilanden in de Zuidelijke Pacific. Voor ons op het Noordelijk Halfrond rest een nucleair maanlandschap de komende 50+ jaar. Dat heeft bolle fat Febo Frans toch maar mooi voor elkaar gekregen. Die neemt great reset wel erg letterlijk.

  2. We leven in een surrealistische clown wereld waarin vrijheid van meningsuiting, of zelfs het idee alleen al bepaalde groepen mensen PTSD bezorgt. Laat dat even tot U doordringen, lezers, de gedachte alleen al van vrijheid van meningsuiting is voldoende om een bepaalde groep mensen, veelal aan linkerzijde van het politieke spectrum, ziek te maken, en te gaan vuilbekken tegen een man, een Afrikaan, als zou hij een blanke supremacist en een Poetin aanhanger zijn. Terwijl die man meer voor de mensheid heeft gedaan dan al het deugvolk, wat zo graag doet alsof ze zo goed zijn, bij elkaar.

    En wees dan ook correct. Als Musk met 1 onfris type heel goed door 1 deur kan dan is het niet Poetin maar de grote Chinese Winnie de Poe, waar hij goede zaken mee doet.

  3. Grimaldus: omgaan met Poetin of omgaan met de grote Chinese Winnie de Poe – geen van beide is een aanbeveling.

Comments are closed.