Aan Frans Timmermans

Meneer Timmermans,

En ja hoor, daar was-ie al!

Terwijl het spreekwoordelijke lijk van Lilianne Ploumen nog ligt af te koelen, ben u er als de kippen bij om vanuit de hoofdstad van het Groot Europeesche Rijk te vertellen hoe het verder moet met de PvdA.

Samen met Marjolein Moorman schreef u een opiniestuk in de Volkskrant.

Als oud-PvdA-lid en -stemmer was ik toch benieuwd.

Ik bedoel: je blijft -ondanks alles- toch hopen.

De Boeddha Winkel

Dat de PvdA weer de partij wordt die, ik zeg het maar even in jaren ’70-terminologie, opkomt voor de hardwerkende Nederlanders en gastarbeiders.

De partij van de volksverheffing.

Van Willem Drees’ AOW.

Van Joop den Uyls “alle mensen hebben recht op een auto voor de deur”.

Het is niet zo ingewikkeld om weer die brede volkspartij te worden en de VVD bij de eerstvolgende verkiezingen te slopen.

Tegeltje.nl - Algemene banners

Jullie hoeven alleen maar in de leer te gaan bij Mette Frederiksen van de Socialdemokraterne (SD) in Denemarken.

Zij klopte de lokale VVD (Venstre) en vernietigde wat jullie (in een milde bui) altijd de rechts-populisten noemen (Dansk Folkeparti) en werd op haar 41ste de jongste premier van Denemarken.

Hoe?

Laat ik de (Nederlandse) Staatsomroep maar gewoon citeren.

“De sociaaldemocraten wisten veel kiezers voor zich te winnen met plannen voor een strenger asielbeleid. Zo pleitte de partij in de campagne ervoor een jaarlijks maximumaantal in te voeren voor migranten en wil de partij een opvangcentrum buiten Europa opzetten. Daarnaast moeten er strengere regels komen voor migranten die al Denemarken zijn.”

“De partij steunde ook enkele migratiewetten die het vorige kabinet had ingevoerd, zegt correspondent Rolien Créton. ‘In bepaalde wijken waar veel migranten zijn, kan criminaliteit dubbel worden bestraft. En kinderen vanaf 1 jaar oud moeten verplicht naar de peuterschool om de Deense taal te leren.’

Ook steunden de sociaaldemocraten plannen om de boerka te verbieden en werd voor een plan gestemd om waardevolle spullen van asielzoekers af te pakken bij binnenkomst.”

En Denemarken wás al zo’n prachtig land, meneer Timmermans.

Goedkope zorg.

Gratis onderwijs.

Veilig.

Hygge natuurlijk.

Ruimte.

Nauwelijks werkeloosheid.

Perfecte arbeidsomstandigheden.

Géén euro 😉

En daar voegden de sociaaldemocraten dus bij de verkiezingen van 2019 ‘minder open grenzen’ en ‘fatsoenlijk integreren’  aan toe.

Dat bleek the missing link.

Mette Frederiksen hield het overigens niet bij mooie praatjes vóór de verkiezingen.

Toen ze eenmaal premier was, ging ze gewoon door met het verwijderen van Pampers bij migranten.

September vorig jaar stelde ze nog voor om migranten die al drie tot vier jaar een bijstandsuitkering krijgen (dat zijn daar met name vrouwen die geen Deens spreken) te verplichten om 37 uur per week te gaan werken voor hun geld.

“Als je naar Denemarken komt, moet je werken om jezelf en je gezin onderhouden”, stond in het voorstel. “Als iemand niet in zijn eigen onderhoud kan voorzien, moet die de plicht hebben een bijdrage te leveren aan de samenleving om een uitkering te ontvangen. Dan kan uiteenlopen van werken in bedrijven tot het rapen van sigarettenpeuken op het strand.”

Ik zou zeggen: copypasten die handel!

Én Ahmed Aboutaleb duidelijk maken dat hij bij de komende Tweede Kamerverkiezingen iets moet terugdoen voor de partij en lijsttrekker worden.

Dan gaat zelfs mijn hart weer kloppen voor de PvdA en weet ik zeker dat jullie weer de grootste partij van Nederland kunnen worden.

Maar dat was dus niet wat Marjolein Moorman en u voor ogen hebben.

Jullie hebben een andere ‘oplossing’.

Opgaan in de elitaire bakfietspartij van nu nog Jesse Klaver en binnenkort jonkvrouw Corinne Elisabeth de Jonge van Ellemeet.

Jullie zijn knettergek.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Al vrees ik dat het aan dovemansoren geschonken is.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste donaties via Backme en incidentele donaties via Bunq. Waarvoor dank!

5 thoughts on “Aan Frans Timmermans

  1. Topstuk weer Jan.
    Maar laat ze maar fuseren met ZwartSlinks dan gebeurt hetzelfde als met het CDA. Het kan helaas even duren maar dan wordt de combinatie een randverschijnsel.

  2. Yes, yes, laat de PVDA maar zelfmoord plegen door met de bakfiets jugend samen te gaan. Hoe eerder die ***** partij weg is, des te beter!

  3. Een mooi inkijkje via zijn wikipedia pagina. Eurofrans is dus ex-d66.(..) In militaire dienst was hij ‘krijgsgevangene-ondervrager-Russisch’ en spreekt dus Russisch. Zozo. Komt dat even goed uit. Frenske is polyglot. (google zelf maar) Francesco is nog steeds boos op Jeroen Pauw over zijn ‘mondkapje’ aangaande MH17. Franciscus is Roda JC fan.. (….) Franz wilde geen gouverneur van Limburg worden want teveel pvv enzo. Eigenlijk is Francois Bruxelles best wel een eurofiel.

Comments are closed.