Aan Frans Timmermans

Klussen

Meneer Timmermans,

De Romeinse dichter Juvenalis is de bedenker van de uitdrukking ‘panem et circenses’, ‘brood en spelen’.

De gedachte was dat je het volk tevreden kon houden als je het maar wat te eten gaf en wat vermaak.

Die meer dan 2000 jaar oude tactiek waarmee de machthebbers in Rome de arme Romeinen koest hielden en tussendoor in stilte de meest verschrikkelijke dingen flikten, wordt vandaag de dag nog één op één toegepast.

Wat is het brood?

“Koopkracht stijgt gemiddeld 2,1 procent”

Wat zijn de spelen?

“Máxima met gewaagd decolleté”

En dan is natuurlijk de grote vraag: wat zijn dan die verschrikkelijke dingen die de machthebbers tussendoor flikken?

Kom ik bij u.

U was eergisteren voor het eerst in uw nieuwe rol als Europees Commissaris belast met de ‘Green Deal’ te gast bij de Nederlandse Staatsomroep en daar zei u de volgende dingen:

“We moeten Europa op de toekomst voorbereiden”

“De samenleving moet helemaal anders”

“Nederland moet een leidende rol spelen bij de klimaatrevolutie”

“Het is een soort industriële revolutie, gecombineerd met een demografische revolutie, want er zijn steeds minder Europeanen”

“We moeten ons ook nog eens ontdoen van fossiele brandstoffen”

“We moeten het radicaal doen”

“Er moet over vijf jaar overal in de EU klimaatwetgeving zijn”

“Er moet meer duurzame energie worden opgewekt”

“De landbouw moet drastisch worden gereorganiseerd”

“Als we tijd verliezen wordt het alleen maar pijnlijker, duurder en krijgen we milieurampen over ons heen”

Dat is even andere koek dan dat geleuter over ‘koopkrachtplaatjes’, het decolleté van Máxima en de baard van Willem-Alexander.

We moeten, we moeten, we moeten, we moeten, we moeten, we moeten…

We weten inmiddels dat die grap ons duizend miljard euro gaat kosten (dit nog even afgezien van de kosten die we voor de kiezen gaan krijgen door de komst van miljoenen ‘nieuwe Europeanen’, die u tussen neus en lippen door even aankondigt).

We weten dat u de oude Greenpeace-activist Diederik Samsom heeft ingehuurd als de autist die het er, net als bij die ‘klimaattafels’ in Nederland, samen met de klimaatactivisten en de klimaatindustrie doorheen moet gaan jassen.

En rap wat.

Wie nog hoopt dat er kritische EU-landen zijn die u, de hedendaagse Julius Caesar, en zijn maatje Samsom gaan tegenhouden of zelfs maar afremmen, is te optimistisch.

Van die duizend miljard euro die de inwoners van de rijke noordelijke EU-landen moeten gaan betalen, worden dan namelijk gewoon wat miljardjes richting de dwarsliggers geschoven, bij wijze van omkoping.

Valt dat u te verwijten?

Ach, welnee.

U bent gewoon het omhoog gevallen lulletje rozenwater van de klas, het misbruikslachtoffertje, dat tot zijn grote schrik opeens in een situatie zit dat hij ongegeneerd zijn zakken kan vullen en macht kan uitoefenen over honderden miljoenen burgers.

De mensen die u daar hebben neergezet, díe zijn fout.

En de mensen die op die lui hebben gestemd.

Dat de Nederlandse bevolking een nieuwe periode van armoede wordt ingejaagd omdat de klimaatkerk en de klimaatindustrie een maffioos verbond hebben gesloten, heeft ze helemaal aan zichzelf te danken.

Gaat het straks bij de koffieautomaat over uw absurde eisenpakket?

Nee, joh.

Dat is ze helemaal ontgaan.

Wie kijkt er op maandagavond nou naar Nieuwsuur?

Het zal gaan over de overwinning van Ajax.

En over de tetten van Máxima.

Groet,

JanD

UPDATE U bent nog een racist ook!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

9 thoughts on “Aan Frans Timmermans

 1. Repelsteeltje Timmermans.

  Met zijn groene kaboutermuts en rode neus beweegt Repelsteeltje Timmermans over het toneel wat de EU heet en gevestigd is in Brussel. Alleen de groene kaboutermuts symboliseert niet het groene van het milieu en de rode neus symboliseert niet de rode neus van iemand die grootverbruiker is van sterke drank.

  Wat symboliseert repelsteeltje Timmermans wel? Een dansende harlekijn die al vanaf het eerste kabinet Rutte aan het ronddansen is op het politieke toneel en nooit meer als onzin heeft kunnen blaten. Toen het spannend werd in Den Haag voor Repelsteeltje Timmermans, had ie ineens een goeie job in Brussel.

  Het is leuk dat Repelsteeltje Timmermans bij de Nederlandse staatsomroep verkondigt dat we zoveel ‘moeten’, terwijl onze bebaarde koning de zaken heel anders verwoord in de troonrede. Misschien strijkt Repelsteeltje Timmermans daarmee de koning wel tegen de (baard) haren in. Ik weet zeker dat Repelsteeltje Timmermans binnenkort bij de koning op audiëntie mag komen om onder het genot van een kop koffie en een Bastogne koek samen van gedachten te wisselen over dit onderwerp. Waarschijnlijk zal het gesprek uiteindelijke niet veel meer inhouden als dat de koning een advies vraagt welke baardtrimmer nou de beste is voor dagelijks gebruik
  .
  Want sinds de Romeinen is er eigenlijk nog steeds niet veel veranderd, geef het volk wat te eten en wat entertainment en ze zijn happy. Nou, het Nederlandse volk krijgt nog steeds eten en het volk krijgt entertainment, ze liggen namelijk overhoop van het decolleté van de vorstin……Geeft ook al wel een beetje aan hoe snel tevreden het volk is…..Gooi er nog een voetballetje tegenaan en de dag/week/maand voor het volk kan helemaal niet meer stuk (afgezien een centrum van een stad die wordt afgebroken). Repelsteeltje Timmermans huppelt vrolijk door tussen het volk!

 2. Ach ja, Prinsjesdag. Als straks GoorLinks bij de Algemene Beschouwingen het Kabinet een genderneutrale veer in de aseksuele reet van Rutte douwt, dan mag je je als Kabinet wel afvragen of je wel helemaal 100% bent. Het is zoiets als de lieve lispelende woordjes van de pedofiel naar het slachtoffer. Of van Jesse Klaver tegen dat Zweedse klimaatmongooltje.

  Maar Timmerfrans gaat ons redden middels diversiteit. Met Sylvana’s en Jerrie Afriyie’s want die bouwen onze samenleving. Zoals alleen Afrikanen dat zo goed kunnen: door haat en verdeeldheid zaaien en zichzelf als slachtoffer te framen onderwijl dader te zijn. Het pigment kruipt daar waar het altijd al heeft gekropen. Maar genoeg over deze ontsnapte slaven.

  Timmerfrans gaat namelijk groen. Heeft ie nooit ene reedt interesse in getoond maar sinds hij die priester misbruikte door op deze Zeereerwaarde ongeremd op en neer te hoppen als offeraar op Lams Gods terwijl deze zich zoals zovelen van zijn beroepsgroep exclusief aan God had verbonden maar waar het zaad kroop waar het niet gaan kon, voelde Fransje door het toeknijpen van God aan Frans’ onderoog zich de socialistisch universele mens.

  Terwijl iedereen het zand van het Centraal Planbureau in de ogen gestrooid heeft gekregen weten we één ding zeker: het leven wordt duurder. Natuurlijk! Energie, eten, wonen, gezondheidszorg. Het maakt niet uit wat de cijfers ons voorliegen, als het olifantje 2020 uitblaast dan zal blijken dat hij daar ook wat biljetten van ons bij zaten. De enige vraag die nog overblijft is: hoe zal men dát nou weer verklaren? Daar is nu al een voorzetje aan gegeven: er komt misschien wel economische tegenslag. Recessie of Brexit of Olie of Italië of nog véél meer diversiteitsafrikaantjes. Maakt niet uit en interesseert ons ook niet.

  Als er maar genoeg ingerichte woningen aan die 100.000 nieuwelingen worden gegeven, uiteraard wel toekomstbestendig dus groot, want die nieuwelingen mogen gezinsherenigen. Dus boeren opgerot, jullie essentiële en waardevolle landbouwgrond gaat gewoon volgebouwd worden. Voor Frans’ & Co. diversiteitsutopie.

  Tot wij allemaal de boeren van Zuid-Afrika zijn en worden afgeslacht.

 3. DE baard van Willem GEWELDIG, staat hem erg goed.
  En niets mis met het decolleté van Maxima, een prachtige vrouw .

 4. Wie de achterlijkheid van het klimaatprogramma nu nog niet doorheeft verdient het om te worden kaalgeplukt door onze roverheid.

 5. Ja inderdaad: Willem de Mongo met zijn alimentatiekanon!
  Ik begrijp je adoratie helemáál, Jan de Sterke!
  “Bood en spelen” zal best wel, maar “vieze plaatjes zijn óók goed, hoor”.

 6. grappig hoe je op verschillende manieren naar mensen kunt kijken. De kop van die boven alles verhevene, de waanzinnige zeg maar, heeft alle kenmerken van een debiele despoot. Maak em baas van het Nationaal front tegen alles wat niet wit is en iedereen ziet dat het klopt. Maar hij heeft, in al zijn slechtheid, een manier gevonden (jaren voor de spiegel geoefend, tussendoor zich afrukkend) om hele domme mensen aan zich te binden door het gebruik van superlatieven en (ook voor hemzelf) onbegrijpelijk woorden. In het land der blinden…Zo heeft ie zijn vrouw met haar geleide-hond ook veroverd. Die hebben ze geslacht omdat ze nu een nieuwe hond heeft.
  En zo is ie doorgegaan en heeft inmiddels het in de politieke gebruikelijke manipuleren, het liegen en het jatten een nieuw gezicht gegeven. Hij vergeet 1 aspect (later zal ie verklaren alles vergeten te zijn): een volk dat het goed heeft laat zich makkelijk, en zeker tegen het licht van alle ellende in verre landen, zoals dat bewust 24/7 door onze strotten wordt gepropt, verleiden tot nieuwe wegen. Maar als die wegen doodlopen en de terugweg is afgesloten, zullen ook zij in staat zijn om dat gluiperige, wraakzuchtige, samengetrokken smoelwerk te herkennen wanneer ie bv een baantje is misgelopen. En dan zullen wij zo’n ver land zijn waar we dagelijks met afschuw naar kijken

 7. Het taboe woord “omvolken” is nog net niet gevallen. Maar hij gaat het wel een keer zeggen. Hij is er zo eentje die je voor alles gebruikt kan worden. Hij heeft niets met politiek, hij heeft alleen maar onstuitbaar veel met zijn eigen ego!
  Frans Timmermans is een pure narcist!

Comments are closed.