Aan Frans Timmermans

Beste meneer Timmermans,

Ik las het vanochtend allemaal met een grote glimlach in De Telegraaf.

Wat uw Europese Commissie nu toch weer heeft bedacht om weer wat in het gevlei te komen bij de bevolking van de EU-landen.

Tien dagen betaald verlof voor vaders bij de geboorte, acht meer dan nu in Nederland. Vier maanden betaald ouderschapsverlof voor moeders en vaders. Niet alleen voor kinderen van 0 tot 9, maar voor kinderen van 0 tot 13. Het recht op flexibele werktijden en het recht om thuis te werken tot de kinderen 13 zijn. En voor wie daar niet (meer) van kan profiteren wegens geen (jonge) kinderen: voor iedere werknemer vijf dagen betaald verlof om te zorgen voor een naaste.

Cadeautje op cadeautje op cadeautje op cadeautje op cadeautje.

Smullen!

Want nu moeten de knipmessen in het kabinet en de regeringspartijen, die alle gekkigheid uit Brussel liefdevol invoeren en die betalen zodra de kassa er rinkelt, opeens boze werkgeversorganisaties gaan weerstaan. Nu zal het “Waar bemoeit Brussel zich mee?” door de Haagse gangen en de media schallen.

En daar hebben ze natuurlijk groot gelijk in.

Maar dan voelen ze eindelijk (daar waar het het meeste pijn doet, in hun portemonnee) ook eens een keer dat we er met zijn allen ingeluisd zijn, in dat almaar verder om zich heen grijpende ‘Europa’.

Groet,

JanD

PS. Ik schrijf ook weleens iets waar u niet in staat. Dat u niet denkt dat ik geobsedeerd ben door volgevreten, machtswellustige nepdemocraten.

One thought on “Aan Frans Timmermans

Comments are closed.