Aan Frans Timmermans

Meneer Timmermans,

Ik begrijp dat de visumvrijstelling voor die 80 miljoen Turken er doorheen gejast moet worden bij de leiders van de EU-landen?

Anders is niet te verklaren dat u in een interview met het Vlaamse blad Knack beweerde dat er steeds meer bewijs is dat de Gülen-beweging achter de mislukte staatsgreep in Turkije zit.

Want als dat zo is, dan is het natuurlijk volkomen terecht dat de ‘democraat’ Erdogan in een paar maanden tijd verwerd tot een simpele dictator. En dat er duizenden advocaten, rechters, ambtenaren, politieagenten, docenten en zelfs enkele parlementsleden moesten sneuvelen.

Sterker: DAN VERDIENT DE BEVRIENDE LEIDER ALLE STEUN VAN DE EU. JUIST NU!

Zo zit het toch?

De pest, meneer Timmermans, is dat niemand u meer gelooft. Eerst dat pathetische trouwringen-verhaal bij de Verenigde Naties over de aanslag op de MH17 (door de Russen!). Toen die mondkapjes-blunder bij Jeroen Pauw over de aanslag op de MH17 (door Poetin zelf!). Tussendoor al die verheven In Memoriams op Facebook voor iedereen met een grote schare fans die overleed (de lange arm van Putin!).

En nu willen de mensen bewijzen van u. Bronnen.

In het geval van de Gülen-beweging komt u niet verder dan “Amerikaans onderzoek”. Noch u, noch uw woordvoerder, noch iemand anders kan vervolgens duidelijk maken over welk onderzoek het gaat.

“Ik sprak slechts over indicaties die ik heb gehoord in de vele contacten die ik heb”.

Godskolere, man. Leert u het dan nooit af?

Zal ik u eens wat zeggen over de PvdA, uw partij.

De PvdA bestaat uit dieven.

De PvdA bestaat uit heroïnehoertjeslopers.

De PvdA bestaat uit mishandelaars.

De PvdA bestaat uit fraudeurs.

De PvdA bestaat uit vreemdgangers.

En de PvdA bestaat uit kleverige misdienaartjes.

En dit zijn, zo zag u toen u op de linkjes klikte, geen “indicaties die ik heb gehoord in de vele contacten die ik heb”.

Nee, dit zijn de feiten.

Dit wel.

Het is misschien voor iedereen beter als u luistert naar die Metro-columnist met wie ik het bijna altijd eens ben.

Groet,

JanD

UPDATE De PvdA bestaat ook nog uit (klein)kinderverkrachters.