Aan Francisco van Jole

Sale babykleding

Jolo!

 Weet jij welke straf er staat op kindermisbruik?

Kijk, dat je in het kader van de pageviews op je VARA-haatsite Joop.nl de komende dagen een werkschuwe antiglobalist de ruimte geeft om te rapporteren over de G20 in Hamburg, snap ik best. 

Maar waarom Anne Fleur Dekker?

Is het meiske nog niet genoeg beschadigd?

Alles wat ze nu op Joop.nl tikt, kan en zal tegen haar worden gebruikt bij toekomstige sollicitaties. Normaal gesproken kun je met in het verleden geuite perfide opvattingen of bebloede handen nog wel burgemeester of campagnestrateeg worden, maar GroenLinks had het kind al tot persona non grata verklaard, dus dat pad is voor haar afgesneden.

En nu laat jij haar zonder enige eindredactie haar uitzicht op alle andere normale banen (ik neem aan dat ze later als ze groot is gewoon wil werken) verneuken.

Ik zal je wat voorbeelden geven uit haar eerste ‘G20-actiedagboek’ op je site.

“Wij gaan niet met kwade ideeën naar Hamburg”, schrijft ze.

En: “Momenteel, nog voor wij überhaupt uit Nederland vertrokken zijn, vindt er al een flinke politie repressie plaats in Hamburg”.

En: “…zegt Duitsland het Schengen-verdrag tijdelijk op, wat inhoudt dat er weer strenge grenscontroles uitgevoerd worden”.

En: “We zijn dus een uur staande gehouden. (…) Er werden vragen gesteld over de reis en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond werden extra verhoord. Tot zo ver Schengen dus. En privacy”.

Als ik dat lees, weet ik dat jij wel beter weet, Jolo. Dus het is pure ratterigheid dat je het plaatst. Je laat het mokkeltje in haar eigen mes vallen.

Feitelijke onjuistheid 1: Duitsland zegt het Schengen-verdrag niet tijdelijk op. In het Schengen-verdrag is vastgelegd dat – mits met een goede reden – grenscontroles mogen worden gehouden.

Feitelijke onjuistheid 2: verhoor door de politie is geen aantasting van de privacy. De politie mag iemands identiteit controleren, iemand tas controleren, iemand aanhouden en staande houden en zelfs geweld gebruiken (de politie wel, zou ik er aan willen toevoegen).

Feitelijke onjuistheid 3: Repressie is een situatie van onderdrukking van gedrag of een meningsuiting die vaak wordt geassocieerd met nazi-Duitsland. De politie in… Duitsland heeft 20.000 man/vrouw paraat, óók om te letten op de verwachte 8000 vrijheidsstrijders fascisten die een weekje vrij namen bij hun baas hun kraakkot verlieten om in Hamburg een feestje te gaan vieren. Voor zover ik weet is de enige ‘actie’ tot nu toe de ontruiming van een illegaal tentenkamp op een schiereiland in de Elbe geweest.

En dan komen we nu tot de kern: feitelijke onjuistheid 4.

Je laat Anne Fleur schrijven dat het uitkeringsrapalje dat zich deze dagen in Hamburg verzamelt “niet met kwade ideeën” gaat.

En dat doe je nadat bij G20-gangers invallen in Hamburg en Rostock complete wapenarsenalen zijn gevonden. Ik citeer de neutrale NOS: “messen, katapulten, stalen kogels, wapenstokken, verboden vuurwerk, jerrycans met brandbare vloeistoffen, grondstoffen voor explosieven, onderdelen voor molotovcocktails, honkbalknuppels en brandblussers”. En: “De politie houdt er rekening mee dat dit een fractie is van wat zich wellicht nog in kelders en garages in en om Hamburg bevindt. Volgens een woordvoerder gaan de demonstranten heel gestructureerd te werk en hebben ze een goed netwerk”.

Van dat netwerk, Jolo, maakt dat naïeve meisje uit Het Gooi deel uit.

Soms moet je niet geil worden van de CLICKS OP HET INTERNET, maar iemand tegen zichzelf in bescherming nemen.

Zeker als het, geestelijk, nog een kind is.

Jij gooit Anne Fleur Dekker welbewust voor de trein, Jolo.

En dat neem ik je zeer kwalijk.

Groet,

JanD

PS. Jouw geld hoef ik niet.

 

10 thoughts on “Aan Francisco van Jole

 1. Vreemd, het meeste geweld en onrust komt van de linkerkant. Hoe kan dat?
  Heb deze dame wel eens langs zien komen op tv, een schreeuw meisje dat weerstand opwekt. Krijg rillingen van dit soort mensen.

   
 2. De media drijven op sensatie. Dat is HET ENIGE bepalende principe op basis waarvan de tafels van Matthijs, Jeroen, Eva, Umberto worden gevuld: wie / wat brengt de meeste sensatie? Die bellen we op. Geen sensatie meer rondom die persoon? Als een uitgeknepen citroen weggooien.
  Hierop drijven de media VOLLEDIG. Elke dag, dag in, dag uit. Ik wil aan dergelijke smeerlapperij niet meer meedoen dus ik kijk niet meer. Dat is de beste manier om het te stoppen. Niet meer kijken, niet meer lezen.

   
 3. Sterk briefje, Jan. Petje af dat je de feiten zo paraat hebt. Ben het alleen niet met de strekking eens. Medelijden met Anne Fleur? Het zullen wel vaderlijke gevoelens zijn, maar ik vind ze misplaatst. Het mens is oud genoeg om verantwoordelijkheid voor haar uitspraken.

   
 4. Och nee Arnoud, soms moet je mensen tegen zichzelf in bescherming nemen. We hebben een hele voorraad van ongeveer 35-jarige blonde vlogger/blogger meisjes die het allemaal zo goed denken te weten en ook de plank misslaan. Dus 23 jaar betekent heden ten dage echt nog niet volwassen zijn. ?

   
 5. “Feitelijke onjuistheid 2” is feitelijk onjuist. Aanhouding, verhoor en identiteitscontrole zijn natuurlijk wél een aantasting van iemands privacy. Het is, indien de politie hier een wettelijke grondslag voor heeft, wel een gelegitimeerde aantasting van privacy.

   
 6. Er is niks vreemds aan dat het geweld van links komt.
  Mensen geloven wat ze in de media horen gewoon.

  Communisme en nazisme hadden allebei sterke marxistische invloeden en waren economisch gezien linkse ideologieen.

   
 7. Ik heb die Jolo wel eens gezien.
  (In winkelcentrum de Oosterhof, 010, daar bij die Woonmall. Kom ik zelden, maar daar was/is, een filiaal van Xenos waar ik wel eens iets kocht ) Jaren geleden hoor, zo eerlijk ben ik wel.
  Ik stond in een rijtje bij de kassa en wachtte rustig op mijn beurt. Keek naar buiten.
  Daar passeerde een man die opviel omdat hij leek op Jezus die over de wateren liep. Een minachtende glimlach op het gelaat…. Ik dacht een bekend gezicht te zien en dat werd bevestigd door de man voor mij in het rijtje, op zijn Rotterdams: “Kijk, die idioot van van Jole ! Misschien struikelt hij over zijn eigen schoenen !”
  Waarvan acte.

   
 8. Wanneer je op babynamen zoekt, vind je dat Jole of Jolé een meisjesnaam is, die de laatste tien jaar niet zoveel voorkomt. Gelukkig.

   
 9. Dan rijst bij mij slechts de retorische vraag; wat doen wij in Nederland met mensen van volwassen leeftijd die geweld verheerlijken, danwel goedpraten?

  Neen, ik denk dat men in dit land te soft, te pamperend is. In Duitsland ook. Het vinden van wapens, onderdelen van wapens of het vermoeden van georganiseerde voorbereiding op gewelddadige acties kan onder terrorisme geschaard worden. Was dat geen grond om de protedten te verbieden en de stad in een lock-down te gooien?

  Daarnaast, het gaat hier om het aanpakken van dat kleine percentage ‘biljonairs met macht.’ Mooi doel, zou ik me in kunnen vinden. Maar dan ordinair winkels van middenstanders plunderen, dan verdien je nekslagen met een loden pijp.

   

Comments are closed.