Aan Fouad Sidali

Meneer Sidali,

Iemand vroeg mij laatst hoe rot de PvdA nou eigenlijk van binnen is.

Omdat ook ik soms kort van memorie ben, noemde ik natuurlijk die twee loopjongens van dictator Erdogan, Kuzu en Öztürk, die vier jaar geleden vol enthousiasme door Diederik Samsom en Hans Spekman de Tweede Kamer in werden gestuurd en die (grijze) wolven in schaapskleren bleken.

Maar ik was u helemaal vergeten!

Gelukkig hebben we tegenwoordig dankzij internet en social media het collectieve geheugen van heel Nederland tot onze beschikking. Dus daar was ie gisteren opeens weer: uw tweet van 14 maart 2014.

Hitler is onder ons. In de gedaante van Geert Wilders.”

Ik moest denken aan die Nederlanders die niet durven zeggen dat ze op de PVV stemmen omdat ze bang zijn hun werk te verliezen of anderszins uitgekotst te worden. En ik vroeg me af: zou iemand met een openbare functie zoals u dat nou ook hebben? U was toen directeur van Stichting Connect Initiatieven in Amsterdam, kandidaat-raadslid voor de PvdA in in de gemeente Haarlemmermeer en landelijk bestuurslid van de PvdA, onder meer belast met het samenstellen van de kandidatenlijst voor de Eerste en Tweede Kamer en (grappig!) integriteit.

En wat blijkt?

Op 11 december 2014 kreeg u via de PvdA-banenmachine keurig een wethouderschap in de gemeente Culemborg in de schoot geworpen. En daar zit u nog altijd.

Als iemand me dus voortaan vraagt hoe rot de PvdA nou eigenlijk van binnen is, zeg ik: “Zo rot als een mispel”.

Groet,

JanD

PS. En ja, ik weet dat Tofik Dibi van GroenLinks het ook deed. Maar die is erkend koekwaus.