Aan Ferd Grapperhaus

Zomer 2020

Meneer Grapperhaus,

“Als je nu, in deze omstandigheid, een huisfeest houdt, waar gewoon iedereen kan raden dat het niet mogelijk is om die anderhalve meter aan te houden, dan ben je een stel aso’s. Ik zeg het gewoon keihard: dan ben je echt een stel aso’s. Doe dat nou niet. Het gaat erom: we willen die verspreiding van dat virus gelijkmatig hebben onder de niet-kwetsbare groepen, zodat we juist de kwetsbare mensen beschermen. Daar gaat het ons om. Je plaatst jezelf buiten onze samenleving als je onder deze omstandigheden nog feesten en partijen gaat geven.”

Was getekend: de minister van Veiligheid en Justitie, Ferd Grapperhaus (CDA).

“Afgelopen zaterdag zijn mijn verloofde en ik getrouwd in kleine kring. Tijdens de ceremonie en daarna is er rekening gehouden met de indeling van de gasten die afstand tot elkaar moeten houden en de gasten uit een huishouden waarvoor dat niet geldt. Ik begrijp dat mensen kritisch kijken naar de beelden die gemaakt zijn. Ondanks alle genomen maatregelen zijn er helaas momenten geweest waar de 1,5 meter afstand niet in acht is genomen. Dat spijt mij.”

Was getekend: de minister van Veiligheid en Justitie, Ferd Grapperhaus (CDA).

Need I say more?

Dankzij topfotgraaf Ferry de Kok en SBShownieuws weten wij hoe één van die ‘momenten’ eruit zag.

Een mannetje (m/v) of veertig op het bordes van het gemeentehuis van Bloemendaal.

Allemaal binnen handdruk- of knuffelafstand van elkaar.

Op uitnodiging van u.

De man die bedrijven kapot maakt. De man die boetes laat opleggen aan mensen die de anderhalve meter afstand niet in acht neemt. De man die mensen een strafblad gaat bezorgen met alle gevolgen van dien. De man die, ik zeg dat maar keihard, een dikke, vette aso is.

Sterker, een nog veel dikkere vette aso dan al die zichzelf “buiten de samenleving plaatsende” gewone burgers waarop BOA’s met een meetlint worden afgestuurd namens de minister van Veiligheid en Justitie.

Die dan niet alleen dénkt dat hij er met een “het spijt me” vanaf komt, maar die er ook echt met een “het spijt me” vanaf komt – want all animals are equal, but some are more equal than others (pro-Zwarte Piet-‘activisten’ klikken hier).

En weet u wat nog het ergste is?

Gezondheid

Er bevonden zich kwetsbare mensen onder de gasten van uw partij.

Eén van de aanwezigen zei bijvoorbeeld dat iedereen zich de hele tijd aan alle coronamaatregelen heeft gehouden. “Ik weet dat, want ik was erbij”, zei ze. Terwijl we die vrouw bij de ‘bordesscene’ zo dicht bij u zien staan, dat ze u moeiteloos in uw kont had kunnen knijpen zonder dat één iemand het gemerkt zou hebben.

Ofwel: een seniele oude vrouw.

Ene Ankie.

Toevallig in het dagelijks leven staatssecretaris op uw ministerie van Veiligheid en Justitie namens de VVD…

Dat maakt niet één, maar twéé kabinetsleden die burgers regels opleggen waar ze zelf schijt aan hebben.

Ik zeg het nog maar een keer keihard: een stel dikke, vette aso’s die anderen nóóit meer de maat kunnen nemen en dus volstrekt ongeloofwaardig zijn geworden bij elk woord dat hun mond verlaat.

Dat is fijn voor ál die burgers die de komende tijd het justitieel apparaat laten vastlopen als ze met de beelden van uw huwelijksfeest in de achterzak hun bekeuring komen laten verscheuren door de rechter.

Maar verder is het om te kotsen. Zeker omdat iedereen snapt dat u gewoon was blijven liegen over het in acht nemen van die anderhalve meter als SBS Shownieuws niet met een camera in de bosjes had gelegen.

Groet,

JanD

PS. Zal ik mijn huwelijkscadeau voor meneer en mevrouw Aso maar via PostNL naar uw villa aan het Vondelpark sturen?

UPDATE Schaamt u zich al kapot?

UPDATE 2 Zij van WC Eend vinden hen van WC Eend nog héél geloofwaardig.

UPDATE 3 Betrapt! En nu opzouten!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)