Aan Femke Halsema

Beste mevrouw Halsema,

Ik stond gisteren de meest gemene primer op de onderkant van onze boot te smeren toen mijn iPhone maar bleef trillen in mijn broek en ik om de haverklap gebeld werd. Maar ja, ik schilder zonder handschoenen en hou het niet helemaal schoon, dus ik kon niet kijken wat er aan de hand was.

Twee uur lang zat ik in spanning.

Wat zou er aan de hand zijn? Hadden de knullen van de Islamitische Staat weer ergens een bejaarde representant van het christendom de keel doorgesneden? Waren er weer vliegtuigen in Amerikaanse torens gevlogen? Was Geert Wilders vermoord? Ja, je gaat op zo’n moment steeds ergere dingen denken. Gelukkig denk je ook aan leuke dingen, trouwens. Hadden de weergoden in samenwerking met de CO2-uitstoters besloten dat het voortaan in Nederland altijd 21 graden met een licht briesje zou zijn? Had ik twee miljoen gewonnen in een loterij en was mijn naam uitgelekt? Was Frans Timmermans betrapt op seks met een 7-jarig jongetje en had Wikileaks de beelden verspreid?

Toen ik de troep er eenmaal met een halve liter terpentine had afgekregen en op mijn telefoon keek, zag ik waardoor heel Nederland in rep en roer was.

Manmanman.

Groet,

JanD