Aan Femke Halsema

Black Friday

Beste mevrouw Halsema,

Ik zag gisteren een filmpje voorbij komen van drie Zwarte Pieten die bij de Stopera door twaalf (!) politieagenten werden opgevangen.

Dit:

Het schijnt dat het gemeenteraadslid Sylvana Simons zich bedreigd voelde door de aanwezigheid van drie Zwarte Pieten bij een gemeenteraadsvergadering en dat de twaalf agenten de personalia van de drie Zwarte Pieten alvast kwamen opnemen, omdat Simons aangifte tegen hen gaat doen omdat ze zich ‘bedreigd’ voelde.

Sylvana Simons vindt het blijkbaar maar niks als mensen hun gezicht bedekken. Of is gewoon bang voor zwarten, kan ook.

Anyway, toen ik dat filmpje zag, bedacht ik me dat ik het nieuws uit het gekkenhuis al een tijdje niet gevolgd had en dat ik misschien even terug moest lezen.

En waar stuitte ik op?

‘Halsema wil pinautomaten uit dichtbevolkte wijken Amsterdam’

Nu wordt in het normale deel van Nederland de soep natuurlijk nooit zo heet gegeten als een krantenkop suggereert, maar bij u op dorp is zoiets juist het begin van een serie aan maatregelen.

Dat noemen wij in Eesterga ‘de ketenkolder’.

Weldenkende mensen snappen dan dat het verwijderen van pinautomaten van de straat leidt tot meer over straat wandelende oude vrouwtjes en dat juist in Amsterdam de kans dan groter is dat die worden overvallen, verkracht en/of aan het mes geregen.

Wat zou dan logisch en noodzakelijk zijn om die oude vrouwtjes te beschermen?

Meer politie.

Dus wat doet u, aangestuurd door de ‘ketenkolder’ in uw kop?

Black Friday

Krantenkop 1: ‘Noodgrepen bij Amsterdamse politie vanwege werkdruk en te weinig mankracht’

Krantenkop 2: ‘Burgemeester Halsema heft Amsterdamse politieteams op’

Krantenkop 3: ‘Amsterdam sluit deel politiebureaus eerder door tekort aan agenten’

Het is allemaal zó voorspelbaar.

En omdat u partijgenoot én marionet bent van de links-extremist Rutger Groot Wassink kunnen we de volgende stap in de keten ook al voorspellen: Amsterdam biedt zich aan als proeftuin voor de Wet Ellemeet.

Dat is de naar uw andere partijgenoot genoemde wet die regelt dat bij ieder oud vrouwtje dat in de fuik van een ziekenhuis loopt verplicht langs de geriater moet om te bepalen of ze meteen een spuitje krijgt of dat ze nog een tijdje mag blijven leven.

Waarbij oude vrouwtjes van kleur en oude vrouwtjes met een LGBTQIAPK+-achtergrond juist weer níet in aanmerking komen voor een enkeltje naar de organenfabriek van Pia Dijkstra (D66, maar wie ziet tegenwoordig nog verschil?), omdat ze ondervertegenwoordigd zijn in de Amsterdamse populatie.

Als zo’n Ghanese interseksueel of een Surinaamse pot op leeftijd dan per ongeluk wordt overvallen door een kleurenblinde Marokkaanse jongere en heel hard “Help, politie!” schreeuwt naar twaalf agenten op de straathoek vijftig meter verderop, zul je zien dat die geen tijd hebben.

Te druk met het bekeuren van Appende scholieren.

Lieve stad!

Groet,

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

6 thoughts on “Aan Femke Halsema

 1. Wanneer komt er in Nederland een rechtse, dus stevige regering, die dit land terugzet naar hoe het was?
  Ik hoop na de nieuwe Kamerverkiezingen.

 2. Ik moet het ze nageven, het is dat kneiterlinkse bestuur in de open inrichting Amsterdam gelukt om de socialistisch afbraak in indrukwekkend tempo aanvang te laten nemen.

  Na de razendsnelle eerste snelle symbool actie om de zeer kwalijke en schadelijke edoch populaire letters ‘I Amsterdam’ te laten wegnemen. Vermoedelijk stak de populariteit de socialisten het meeste. Nu is de gemeente begonnen met grondiger afbraak die tot gelijkheid moet dwingen. Voor degenen die nog verblind zijn van socialistisch leuzen als ‘iedereen gelijk’ dan is het raadzaam te begrijpen dat zij daarmee niet bedoelen in welzijn en geluk, maar in armoede en lijden. Zoals alle voormalige socialistische/communistische staten hebben laten zien en natuurlijk met als laatste levendig voorbeeld Venezuela.

  De eerste stappen in de afbraak is die richting lijden, door de politiecapaciteit te consumeren met foptaakjes zoals grote politiecapaciteit toekennen aan niks zoals een paar onschuldige Zwarte Pieten of andere zich als slachtoffer gespecialiseerde fophef groepjes die vooral goed zijn het zich luidruchtig slachtofferschap toeëigenen, zoals LGBTenz of gepigmenteerde beroepsjankerts. Het moge duidelijk zijn dat de echt armen en zwakkeren in de samenleving hierin geen rol is toegekend door kneiterlinks want die hebben de beoogde eindstatus al bereikt of komen hier op natuurlijke wijze vanzelf terecht, eventueel geholpen door een socialistische trap of mes in de rug.

  Kortom, de politiecapaciteit wordt toebedeeld aan gefingeerde problemen zodat de echte problematiek niet meer kan worden aangepakt. Vervolgens lukt is het kneiterlinks gelukt om een groot deel van de politie simpelweg af te schaffen en bureaus te sluiten danwel openingstijden fors te verminderen. In dat laatste geval kan na een tijd wanneer de burger uit ervaring weet dat het toch geen zin heeft om langs te gaan alsnog worden besloten tot totale sluiting vanwege ‘gebrek aan behoefte’.

  Deze gecastreerde en gedecimeerde politie is het eerste grote resultaat waar kneiterlinks niet zonder reden trots op kan zijn.

  Natuurlijk wordt ook weer veel capaciteit aan fietsverlichting besteed want anders kan die capaciteit worden aangewend aan zware criminaliteit en dat is grotendeels mocromaffia dus zielig want minderheid. Vooralsnog.

  Laat de vernietiging beginnen opdat eindelijk de socialistische heilstaat wordt bereikt. Het is wachten tot zij elkaar privileges gaan uitdelen want dat is telkens een onlosmakelijk onderdeel van die heilstaat gebleken.

  Ik ben benieuwd of zij elkaar in de Stopera al met kameraad aanspreken.

 3. Wat een rare wereld,of moet Ik zeggen een raar land is Nederland.Waar moet dat naar toe? Hier mogen menig mensen alles en de rest mag niets .Nou Ik hou mijn hart vast voor de volgende generatie ,webben wij altijd zo;n debiele gehad /? Of wat scheelt er aan?Is Nederland rot tot op het bot? Ik weet het niet meer .Maar met deze regering ?met leugenaars en diverse gekken ?Kunnen we geen grote schoonmaak houden ?en het kaf van het koren scheiden?of is er helemaal geen hoop meer ?Onze kleikinderen en achterkleinkinderen hebben die nog een normaal leven ?Ik kan beter stoppen met schrijven en in een hoekje gaan zitten en afwachten wat er straks weer gebeurd .Ik ben er niet gerust op.

 4. Jaren geleden zag ik item over Amerikaanse zwarte militante dominee. Die liep ‘s-avonds over straat en werd gevolgd. Hij voelde zich angstig en bang te worden beroofd of zo. Keek om en zag toen, tot zijn grote opluchting, dat er een blanke liep. De dominee schaamde zich later voor het feit dat hij de blanke niet gevaarlijk vond en de vermeende zwarte wel.

 5. Ik snap één ding niet van de anti- zwarte -piet activisten. Van hen zou zwarte piet er uiteindelijk anders moeten gaan uitzien. Wat mag dit dan betekenen? In de periode toen men ageerde tegen het woord allochtoon werden de grieven weliswaar gehonoreerd maar leidden die uiteindelijk niet tot een glansrijke verbetering van de positie van allochtonen in Nederland. Middels de eventuele verdwijning van zwarte piet zal het alomtegenwoordige racisme er echt niet beter op worden. Dit doet mij persoonlijk terug denken aan de onafhankelijkheid van Suriname waarna de voorstanders ervan veel eerder dan de tegenstanders ervan op Schiphol arriveerden. Waarvoor eisten zij dan de onafhankelijkheid van Suriname op? Wie moest Suriname helpen opbouwen? De tegenstanders van de onafhankelijkheid?Een domme strategie van Hollanders hierin is echter wel dat door hun animale expressies tegenover zwarte spelers tijdens voetbalwedstrijden bijvoorbeeld, de discussie over de zwarte piet nog meer onder hevige druk komt te staan. Resumerend zijn de voor-en tegenstanders van de zwarte piet even hersenverlamd. Als de anti zwarte -piet -strijders mentaal een beetje oewwit waren konden zij ervoor gekozen kunnen hebben om de strijd tegen het racisme op de arbeidsmarkt aan te binden zodat zwarten ook een keer flink konden gaan oewwerken. Verder tegen de Nederlandse rassenjustitie als gevolg waarvan zwarte dieven in rechtsprocessen tegen hen niet extra risico’s hoefden te lopen dan blanke fraudeurs, zoals het Parool in mei 1999 schreef ingevolge een onderzoeksrapport van politicoloog Dr. B. Rovers. Ten aanzien van de positie van zwarte oewwerkenden op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben de Amsterdamse en Utrechtse universiteit vrij recent nog een zeer wetenschappelijk rapport uitgebracht hoewel in januari 2018 de NRC en de Volkskrant nog schreven dat Nederlandse werkgevers liever een blanke Nederlander met een strafblad in dienst zouden willen nemen dan een zwarte met een uitstekende VOG en eclatante diplima’s. In 1986 reeds schreef prof.dr. Frank Bovenkerk in zijn ondersrapport, getiteld: “Een eerlijke kans”, dat Nederlandse werkgevers zich zouden bedienen van leugens en foefjes om zwarten te kunnen af-oewwijzen. Gemeen eigenlijk van die oewwitte ka-olo’s.
  In 2008 promoveerden maar liefst 5 oewwitte mense op één hetzelfde proefschrift, getiteld: “verschillen in straftoemeting ” waarin er te lezen staat dat rechters allochtonen graag in de bajes zien logeren dan in een dure BMW rijden over de Hollandse oewweg. Gemeen van die oewwitte dagoe’s die met een pretpakket VWO , inclusief de dodelijke angst voor de vakken wis-natuur-en scheikunde en erna middels vier jaar kont pulken op de rechten faculteit de titel Mr. opliepen. Het RAIO traject dat daarna volgde om rechter of officier van justitie te worden, stelde ook geen reet voor.Beste mensen, wordt niet kwaad om mijn benadering en taalgebruik, beschouw mij als iemand die het nucleaire woord verkiest boven het gebruik van de JSF. Lief hé?!?!?!

 6. 12 agenten voor één gefrustreerd getint wijf. Ik roep het al een paar jaar. Muur om die stad en laat ze zichzelf maar verder bedruipen in de Republiek van het Amsterdamse Gekkenhuis. Dan kost deze extreem linkse bende de andere Nederlanders geen geld meer.
  Je overtreft jezelf dagelijks Jan! Mijn complimenten!

Comments are closed.