Aan Farid Azarkan

Hoi Farid!

Dus de Coentunnel moet een andere naam krijgen. En de Michiel de Ruyterweg ook. Zeehelden? Terroristen!

En er moet een racisme-politie komen. Duizend man.

Veroordeelde racisten mogen nooit meer een baan krijgen bij de overheid.

Mensen die zich racistisch of discriminerend uitlaten, moeten een gebiedsverbod krijgen voor ‘racisme- en discriminatie-hotspots’. Daarmee doelde je op – bijvoorbeeld – de Haagse of Rotterdamse markt, waar ze dan “na een paar meldingen” een tijdje niet meer mogen komen.

Er…

Ach, daar gaat het natuurlijk allemaal niet om, hoe dat plan van Erdogans Nederlandse filiaal DENK om discriminatie en racisme aan te pakken er precies uit ziet.

Waar het om gaat is dat je gisteravond bij Pauw op een ontzettende manier door de mand zat te vallen. Advocaat Gerard Spong liet je op inhoud alle hoeken van de tafel zien; met als kers op de taart zijn constatering dat je een populist bent. Televisiemaker Paul de Leeuw kon zijn lachen niet inhouden toen ie je hoorde vertellen over de Piet Hein-tunnel die natuurlijk ook niet meer kon. En zelfs Jeroen Pauw voelde zich zo op zijn gemak bij al dat onbenul, dat hij weer eens een beetje de oude, vileine talkshowhost was, die niet vooral de lieve vrede wilde bewaren met je baas Tunahan Kuzu, omdat die richting de verkiezingen nog moet aanschuiven.

Het was bagger, Farid.

Al ben ik er tamelijk zeker van dat je van Sylvana een Whatsappje kreeg waarin ze je feliciteerde met een tóp-optreden.

En dat je het zelf nog gaat geloven ook.

Groet,

JanD