Aan Eva Jinek

Koken

Lieve Eva,

Alle talkshowredacties gaan vandaag proberen om bedreigrapper Akwasi aan tafel te krijgen.

Er is maar één talkshowhost in staat om dat stuk vullis te slopen.

Er is maar één talkshowhost die die viespeuk die oproepen plaatste om Sinterklaas, Zwarte Piet én de bezoekers van de intochten te vermoorden boos weet te maken.

Er is maar één talkshowhost die door die op de toneelschool aangeleerde glimlach heen kan breken door hem niet als een door God gegeven Ghanese vorst te behandelen.

Er is maar één talkshowhost die ervoor kan zorgen dat deze racistische hitser zijn ware aard laat zien: die van een man met terroristische fantasieën.

Er is maar één talkshowhost die door die bullshit heen prikt dat deze knuffelcrimineel zich niet kan herinneren wat hij gezegd heeft over het neerknallen of doodrijden van onschuldige burger, inclusief kinderen.

Er is maar één talkshowhost die hem keihard zal aanpakken op zijn leugens van de laatste dagen. “Niet mijn tekst”, “media liegen”, “sta er niet achter”, je kent het riedeltje (“ik word bedreigd” volgt vast later vandaag).

Gezondheid

Er is maar één talkshowhost die in staat is om voor circa een miljoen kijkers in twaalf minuten duidelijk te maken met wat voor ongedierte dit land te maken heeft in het geval van deze meneer Akwasi.

Er is maar één talkshowhost die bereid is de consequenties te aanvaarden van zo’n interview, namelijk maanden- zo niet jarenlang onder aanvoering van zich Malcolm X en Rosa Parks wanende volksmenners als Jerry Afriyie en Sylvana Simons ten onrechte te worden weggezet als racist.

Er is maar één talkshowhost die én de journalistieke kwaliteiten én de moed heeft om dit wandelende gevaar voor de samenleving op nationale televisie te exposen, zodat het Openbaar Ministerie eindelijk eens een échte crimineel voor het hekje brengt.

Er is maar één zo’n talkshowhost.

Dat weet ik, dat weet jij.

Haar naam is Fidan Ekiz.

Groet,

JanD

PS. Voor de andere talkshowhosts heb ik ter compensatie een goedmakertje gekocht. Weet jij waar ik het heen moet sturen?

UPDATE En dan wees-ie je nog af ook…

UPDATE 2 Was dit de eerste keer dat er minder dan 416.000 mensen keken?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)