Aan Eva Jinek

Valentijn

Beste Eva,

Daar ben je mooi ingetrapt.

Een veganistische bakker uit Monster gaat bijna failliet.

Hij maakt een doorstart.

Hij heeft geen geld voor een reclamecampagne, dus hij zoekt free publicity.

Hij denkt: wat Jerry kan, kan ik ook.

Dus hij verandert de naam ‘moorkop’ in ‘roomkop’.

Hij zorgt dat iemand het ‘lekt’ aan Hart van Nederland.

Hij weet dat alle redactiemeisjes en -jongetjes van alle kranten, websites en tv-programma’s alle andere kranten, websites en tv-programma’s checken om te kijken of ze nog nieuws kunnen jatten.

Hij ziet dat het moorkopnieuws langzaamaan wordt opgepikt.

Hij denkt: nu nog bij Jinek zien te komen.

Hij verzint, geïnspireerd door activisten als Chris Klomp, Amma Assante en Anne-Fleur Dekker, bedreigingen.

En als kers op de moorkop gooit hij zijn winkel dicht.

Bingo!

Die avond zit hij bij jou aan tafel.

Op je website staat de ronkende aankondiging.

“Bakker Jurgen Verwoerd heeft bekend gemaakt om de naam ‘Moorkop’ niet meer te gebruiken. Hij heeft de naam veranderd naar ‘Roomkop’ en dat wordt hem niet in dank afgenomen. De woede van sommigen is zo groot, dat Jurgen vandaag zijn winkel moest sluiten. Hij wordt bedreigd en uitgescholden.”

Hij denkt: morgen kent heel Nederland mij.

Jij denkt: misschien wel een miljoen kijkers (LOL).

En toen begon je interview.

En toen bleef van alle bedreigingen dit verhaal van Jurgen Verwoerd over: “Een van mijn medewerkers belde mij op en die zei: ‘Joh, er was hier net iemand in de winkel en die bestelde op een nogal ferme toon een moorkop. We hebben ‘m verteld dat we dat niet hebben en hij zei: “Ja, maar ik wil toch een moorkop”.’ Dus, ja, eh… mijn medewerkers voelden zich daardoor niet helemaal veilig. Het was niet echt een dreigende situatie, maar wel eh… van… het is niet nodig om zoiets te gaan doen. Ik snap niet dat je er überhaupt over nadenkt, van… ik ga daar langs om een statement te maken voor een product dat een andere naam krijgt, wat niet verdwijnt. Er is geen Nederlandse traditie van een moorkop, een feest of iets dergelijks, dus we hoeven daar helemaal niet moeilijk over te doe…”

Op dat moment onderbrak je hem (eindelijk!) en vroeg je: “Maar dit was zo bedreigend, hebben jouw medewerkers als zo bedreigend ervaren, dat je uiteindelijk… de politie erbij is gehaald en je hebt besloten je winkel te sluiten voor vandaag.”

Waarop hij antwoordde: “Ja, je kan beter voorkomen dan genezen en ik heb geen zin in gezeik. En ik denk eerder aan mijn mensen dan aan de winkel.”

Toen wist je het hè, Eva?

Dat je er was ingeluisd, bedoel ik.

Heel erg platgeslagen was er dus één gastje geweest dat een moorkop bestelde, dat wat ging zeuren toen-ie geen moorkop kreeg en dat vervolgens de winkel verliet. Zonder ook maar één medewerker te intimideren.

Dat was geen bedreiging, dat was een ontevreden klant.

Ik mag toch aannemen dat je die geweldige redactieploeg van je vandaag ongenadig op z’n flikker geeft omdat ze hier zijn ingetuind?

En verder wil ik bakker Jurgen Verwoerd uit Monster op deze plek van harte gelukwensen.

Enerzijds omdat hij vanaf vandaag heel wat linksdraaiende vrouwtjes met uitgroei en mannen met linnen tassen in de zaak krijgt die hem troostend aan omzet helpen.

Anderzijds omdat hij op zeker dit jaar de Chris Klomp Bokaal voor Beste Acteerwerk in de categorie Bedreigingen gaat winnen.

En voorts ben ik van mening dat mensen die boos zijn op winkels die, soms zelfs pro-actief, buigen voor boze negerts niet moeten zeiken, maar er gewoon helemaal niks meer moeten kopen.

Laat ze maar voelen dat deugen geld kost.

Er is prima te leven zonder de HEMA.

Groet,

JanD

PS. Wil je bewijs? Hier heb je bewijs ->

UPDATE Een weet je wat Jurgen Verwoerd gewoon verkoopt, Eva? Eén keer raden 🙂

Je las dit ‘Briefje van Jan’ gratis. Dat mag. Wat ook mag? Een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

Bol.com Algemeen

23 thoughts on “Aan Eva Jinek

 1. Zou het een kenmerk zijn van een welvaarts- en beschavingssysteem dat naar het einde loopt? Politici en bestuurders leiden ons niet doelgericht en op basis van inhoud de toekomst in. En de media houden zich alsmaar bezig met geneuzel en gebabbel. Neuzelaars en babbelaars bevolken dus de praatmedia. Hot topic dus “talkshowoorlog”.

  Ik hoop bid dat er niet op afzienbare termijn een crisistijd aanbreekt waarin we ons wanhopig afvragen: hoe haalden we het in ons hoofd om ons daarmee bezig te houden? Hadden we niks anders te doen eigenlijk?

 2. Vraag Eva gelijk even waarom we nog steeds Blanke Vla hebben? En waarom ze in Duitsland helemaal niet klagen over de naam van het rijbewijs…Führerschein….. Wat een onzin…!

 3. Ach Niels.., aftakeling van het Romeinse Rijk heeft bijna 300 jaren (180 tot 476) geduurd.. , Het Oost Romeinse en het Heiligen Roomse Rijk sukkelde noch vele eeuwen daarna door..
  Het zal onze tijd wel duren tot de Chinezen echt voor de deur staan..
  Sluipende volksverhuizingen en kleinschalige sociale confrontaties zijn voorlopig de toekomst, zitten we trouwens al midden in al wordt dat op de Nldse tv angstvallig verzwegen.

 4. @ Niels: Ik zie even geen reageer knop, dus ik doe het maar zo.

  Beschavingen komen meestal ten val op het moment dat de heersende elite meer bezig is met zichzelf dan het welzijn van hun land en volk, en wanneer dat volk dat ook doorheeft en de druk van bovenaf te zwaar vind worden. En als dan de invasie van barbaren van buitenaf plaatsvindt die het heersende regime ten val brengt gaat de bevolking juichen ipv in verzet komen. En als de nieuwe heersers ook nog eens lagere lasten brengen is de oversteek makkelijk gemaakt. De Germanen die het West-Romeinse Rijk ten val brachten waren eigenlijk best wel welkom bij de lokale bevolking, waren ze eindelijk af van het gekonkel en hoge belastingdruk uit Rome. Hetzelfde gold voor de Arabieren die de Oostromeinse en Perzische rijken omverliepen. En ze beschermden de kleine Oosterse kerken ook nog eens tegen de religieuze overdraagzaamheid uit Constantinopel. Hetzelfde gold weer later toen de Ottomaanse Turken de Balkan onder de voet liepen. Kennelijk was je 1e zoontje afstaan aan de Sultan niet zo erg als belasting betalen en gekonkel van het Byzantijnse hof. En ook in Nederland kwam de roemruchte Republiek in 1795 na een eeuw van verval ten val toen het revolutionaire Franse leger binnentrok met gejuich van de bevolking terwijl de Oranjes en kompanen met de staart tussen de benen naar Engeland vertrokken. In de moderne tijd hoeven de barbaren niet eens meer het land te veroveren. In Rusland klapte het Tsaren regime in mekaar zonder veroverd te worden door een buitenlandse mogendheid, en het communistische regime klapte in mekaar zonder oorlog, hoewel het Westen wel een soort van rol als barbaren van buitenaf die een aantrekkelijker alternatief boden fungeerden. McDonalds als de nieuwe barbaarse invasie ipv de NAVO.

  Het patroon blijft iedere keer hetzelfde, hoewel de poppetjes en spel wel anders zijn. Oude elite vergeet dat ze er ook voor het volk moeten zijn, raakt verwikkeld in politieke machtspelletjes en de waan van de dag, de belastingdruk neemt alleen maar toe, de buitengrenzen worden verwaarloosd. En zodra de barbaren aan de buitengrenzen staan mist het rijk de oude veerkracht omdat volk en elite van elkaar zijn losgeslagen en het volk niet langer wil vechten voor de elite, gevolg, het rijk klapt in mekaar. Een nieuwe elite neemt het over, die aanvankelijk wel de zaakjes op orde heeft, maar onvermijdelijk zet het verval ook hier in. Het zal interessant worden om te zien wie of wat de barbaren van buitenaf zullen worden die hier het heersende regime ten val zullen brengen. Democratie heeft in theorie wel de veerkracht om de ene elite door een andere te laten vervangen, maar gezien de politiek samenklontering van het zogenaamde midden en het cordon sanitaire richting de anderen zie ik het niet snel gebeuren.

 5. Een roomkop, moorkop, chocolade bol of wat dan ook, het is het allemaal niet want het is en blèft gewóón nun sjekladebol van de Groot uit Den Bosch. Houdoe!

 6. HEMA was toch al twintig keer eerder geboycot? Zo prima kunnen mensen kennelijk niet zonder. Hopelijk wordt niet de formule van de rookworst gewijzigd, het Malieveld zal te klein zijn.

 7. Die nep-bestorming van het KOZP congres in Den Haag in november moet ook nog ontmaskerd. Voor je het weet staat die ‘bestorming’ in onze geschiedenisboeken.

 8. Je vraagt he idd af waar dit eindigt?! En ook hoe t nou moet met Moordrecht en alle andere plaatsen met bv Zwart(e) of Wit(te) in de naam, blanke vla, zwart-op-wit, wit- en bruin brood en mag ik ook Moriaantje zo zwart als roet niet meer zingen? Paaseitjes worden verrassingseitjes (Hema), kerstbomen worden versierbomen! Wat is het volgende? Dag 👋🏻 Nederland, overdemocratisch land!

 9. Strontziek wordt je van al die enge, hele enge, zeer enge linkse mensen, laat ze lekker allemaal een vluchteling liefst 2 vluchtelingen in huis nemen, want die zijn zo zielig en geef ze dan lekker een moorkop bij de koffie.
  Maar ja zo links zijn ze nou ook weer niet, zijn wel links maar niet helemaal gek

 10. Al die politiek correcte “praatprogramma’s,je word er kotsmisselijk van,of het nu de WDD is met zijne heiligheid M.van Nieuwkerk,OP1 met al die neuzelende koppeltjes of die “boobs” Jinek!gewoon niet meer kijken naar dat vuilnis op de televisie,d’r is al genoeg rotzooi op die kijkkast!

 11. Waarom denken jullie dat de HEMA uit de gratie is?
  Het was een van de eerste grote zaken die door de knieën ging over gedoe met zwarte Piet.
  Vrijwillig. Daarna verdwenen meer traditionele Hollandse dingetjes, een voor een.
  Geen Pasen en Kerst en Pinksteren meer.
  Juist de ‘Nederlanders’ maakten Hema tot wat het was. De laatste 10 jaar heeft men die trouwe klant tegen zich in het harnas gejaagd.
  U bent een de nodige miljoenen kwijt meneer Boekhoorn en zoals u nu doet, niets, gaat het nog meer geld kosten.

 12. Het is te erg voor worden wat van ons wordt afgepakt. Ooit begonnen als actie tegen zwarte piet. En nu gaan deze personen met hun aktie steeds een stapje verder tot alle culturen in Nederland zijn verdwenen. Ik ben zelf een voorstander om het niet Nederlandse suikerfeest van naam te veranderen. Hoezo de naam leggen op suiker. Hoeveel actie neemt de media en artsen om juist zomin mogelijk suiker in producten te stoppen. We hebben veel te dikke mensen wordt geroepen, diabetes, en wat voor gezondsheidsproblemen er al niet door ontstaat. Dus een andere benaming voor Suikerfeest.

Comments are closed.