Aan Esther Voet

 Computer algemeen

Hoi Esther!

Jij bent nog hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad toch?

Nou zijn er weken waarin ik het NIW niet lees (zo’n 52 per jaar), dus misschien is het een overbodige vraag en hebben jullie ‘m al behandeld, maar ik stel ‘m toch maar even.

Ik zag een tweet van het Amerikaanse Anne Frank Center. Daarin staat een tekening van het Vrijheidsbeeld in een hijab. En eentje waarin in het beeld ‘jullie’ chanoekia is verwerkt. Met daarbij de volgende tekst van het Anne Frank Center: “We embrace both. We embrace diversity”.

Ofwel, de zelfbenoemde gedachtengoednabestaanden van ‘onze’ Anne Frank in Amerika omarmen de islamitische onderdrukkingsdoek.

Nu kan ik daar wel weer van alles van vinden, maar ik heb ook weekend.

Dus ik vraag het effe aan jou.

Hoe moeten we dit zien, snoes?

Dikke kus!

JanD

12 thoughts on “Aan Esther Voet

 1. Met echt alle oprechte Respekt voor mvr Esther Voet, wil toch even iets copy past’en en het laten lezen zoals die Anne Frank Beweging zichzelf manifesteert en na het lezen zult jij Jan best begrijpen waarom die tweet. (zelfs wanneer deze twee fake zou zijn past hij nog in de filosofie van deze mooie Anne Frank Beweging)
  #gedachtengoed;
  “Anne Frank Center for Mutual Respect, the U.S. national organization in the worldwide network of Anne Frank organizations, addresses civil and human rights across America. Through educational programs and grassroots organizing, the Anne Frank Center for Mutual Respect calls out prejudice, counters discrimination and advocates for the kinder and fairer world of which Anne Frank dreamed.
  As a Jewish voice for social justice, Anne Frank Center for Mutual Respect is dedicated to Tikkun Olam, repairing the world. For us, that means advocating on behalf of all communities, Jewish and non-Jewish alike. We fight hatred of refugees and immigrants, Antisemitism, sexism, racism, Islamophobia, homophobia, transphobia, bias against the differently abled and any other hate that runs counter to American promise of freedom. ”
  Hey ik heb eigenlijk ook weekend, שָׁלוֹם
  Ps: Deze beweging is de Tegenhanger van de arrogant bijna fascistische glimlach (die glimlach van jij bent een minder mens volgens de islam). Een glimlach die ook wel Rutteneren wordt genoemd.

 2. Tja, als je überhaupt al denkt dat een kandelaar en een stoffen symbool, die de onderwerping en minderwaardigheid van de vrouw aan de man moet uit- en benadrukken, hetzelfde zijn… dan zit er er een steekje bij je los. Als je dan bedenkt dat genoemde stoffen misogyne symbool rondom ‘Het standbeeld van de vrijheid’ gedeponeerd is dan is er niets wat het Amerikaanse ‘Anne Frank Centrum’ ervan kan weerhouden om evenzo hard te claimen dat ook Klu Klux Klan dan wel Nazi-uniformen onder de noemer ‘diversiteit’ valt. Maar het is juist het feit dat het Amerikaanse ‘Anne Frank Centrum’ zeer selectief in totalitaire en racistische ideologieën shopt dat verraad dat er iets heel erg scheef zit in de perceptie van deze ongetwijfeld zeer linkse mensen. Neem daarin nog eens mee dat de islam, de oorsprong van de hijab en haar betekenis, qua Jodenhaat, exclusiviteit (de islamitische übermensch versus de niet-islamitische untermensch), de uitsluiting van en de doodstraf voor homoseksuelen, enzovoort, zich gemakkelijk laat vergelijken met het nazisme dan kun je niets anders dan diepe plaatsvervangende schaamte voelen voor zoveel schaamteloze idiotie en boosheid omwille van de misleiding door het Amerikaanse ‘Anne Frank Centrum’.

 3. Je moet het maar bedenken een vrijheidsbeeld welke verhuld wordt in onvrijheid.
  Slordig dat Azijnman zijn e-mailadres in beeld is gekomen, Jan doe er wat an.
  Met vriendelijke groet The Glitterhouse.

 4. Even ter verduidelijking, Azijnman verscheen bij mij in beeld met zijn mailadres,
  het veld voor een bericht stond nog leeg en heb deze dus ingevuld.
  Ik hoop dat dit een eenmalig incident is en heb geen gebruik gemaakt van dit adres.
  Vandaar dat het tweede bericht niet van Azijnman afkomstig is!
  Hiermee hoop ik dat dit probleem zich niet vaker zal voordoen, ook ik waardeer mijn privacy, ik neem aan dat Azijnman mijn actie zal begrijpen.
  Met vriendelijke groet, The Glitterhouse.

 5. Ja hoor Glitterhouse en ik ben opgegroeid met de Griffel en de Lei, dus dit kan gebeuren bij zo een computeranalfabeet als ik.
  Ik groet U allen en blijf van het goede in U allen uitgaan.

 6. Toch wel opmerkelijk: als er een Jodin wordt benaderd komt , komen de koekjes in eens aan met juwelen, goud ….
  Dag Jan !

 7. Ik begrijp Jan, dat je geen belangstelling hebt voor hetgeen het NIW te melden heeft.
  Dat mag hoor, maar het NIW ( uit de 19e eeuw ) brengt nieuws voor degenen die interesse hebben voor Joods Nederland, je weet wel, het volksdeel dat in de afgelopen eeuwen heeft bijgedragen op alle gebieden aan de opbouw en opbloei van ons land.
  Het volksdeel dat is uitgemoord, op een haar na.
  @Jan: Ik heb er buitengewoon veel spijt van dat ik geld heb gestopt in je project en voor mij kan je verder de muizenhuig krijgen.
  Mij zul je hier niet meer zien. Ja, boos.

 8. @Winston: Anne Frank kan zich niet omdraaien in haar graf, want dat heeft zij niet.
  Misschien een massagraf in Bergen Belsen ….
  Zelfs Winston Citroen zou dat moeten weten.
  Bah.

 9. Jan, je hebt een prima relatie met het NIW, maar je zegt dat je 52 weken per jaar hun uitgaven niet leest.
  Daaruit leid ik af dat je uit je nek lult.
  Zie mijn vervolg.

 10. Als je wél het NIW ( en verwant Joods/Nederlands nieuws zou lezen zou je beter op de hoogte zijn van, los van je prima relatie !
  1) Het wel en wee van de NEDERLANDSE Joden en
  2) Het wel en wee van de bevolking van de staat Israël en dus weten dat:
  3) De niet- Joodse bewoners van bovengenoemde staat in alle opzichten zijn vertegenwoordigd:
  In de Volksvertegenwoordiging, en verder in alle facetten van de samenleving.
  Maar dat wordt nooit in de Nederlandse pers verteld,
  4) Nooit en te nimmer wordt in de Nederlandse pers verteld dat de Staat Israël een dusdanig goed gezondheidsststeem heeft dat zelfs Arabieren zich laten behandelen in Israël, wel eens gehoord van het Hadassah Hospital ?
  5) Wel eens gehoord van het feit dat de Israëlische producten op het gebied van medische apparatuur /veiligheidssystemen’/die poortjes bij het OV
  6) Israël is heel ver in het vervaardigen van medicijnen met betrekking tot hart en vaatziekten/ etc etc.
  7) Tenslotte: Verdiep je eens in http://www.water-gen.nl
  8 ) Mijn boosheid zwakt iets af, maar is niet weg.
  9 ) Besef nu eindelijk eens de inbreng van de Joden vanaf de 17e eeuw in ons land, daar hebben wij heel veel aan te danken, maar dat is iets wat tegenwoordig wordt ondergesneeuwd.
  10) Nou Jan, toch plezier in The Caribbean….

Comments are closed.