Aan Esther Ouwehand

Beste Esther,

Er zijn mensen die twijfelen aan jouw integriteit.

Deze keer niet omdat je weigert om dierenrechtenextremisten die boeren en hun gezinnen gijzelen te veroordelen wegens hun criminele gedrag.

Nee, je sprak je afschuw uit over het feit dat de Utrechtse politie met maar liefst zes auto’s uitrukte omdat restaurant Waku Waku weigerde te controleren op de coronapas.

Daarbij zou sprake zijn van cliëntelisme.

Even wat feiten.

Waku Waku is een veganistisch restaurant.

Eén van de eigenaren van Waku Waku, Naphassa Parinussa, was lijstduwer van jouw Partij voor de Dieren bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

Dierendag 2021Dierendag 2021

De andere eigenaar van Waku Waku, Floris Beukers, is ook PvdD’er, exploiteerde onder meer jarenlang meerdere zonnebankstudio’s in Brabant en presenteert zichzelf als een succesvol ‘serial entrepreneur’.

Waku Waku is niet bepaald een voor haar bestaan knokkend buurtrestaurantje met twee tafeltjes en acht stoelen, maar naar eigen zeggen “het grootste vegan restaurant van Europa” (vandaar zeker uitsluitend een Engelstalige kaart).

De eigenaren van Waku Waku wisten niet hoe snel ze na het begin van de ophef over hun sluiting een crowdfunding-campagne moesten beginnen.

Ze schreven: “We trillen, huilen en zoeken steun bij ons team. Maar we staan. En een ding staat vast: het WAKU WAKU hart bonkt en zal blijven bonken. Wij gaan nergens heen. Wij gaan op zoek naar een plek in de nieuwe wereld, die al in opbouw is. Een wereld, vrij van discriminatie en tirannie. Een wereld waarin niemand wordt gedwongen een inbreuk te maken op hun lichamelijke integriteit. Waarin iedereen welkom is. Maar daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Want financieel zijn we uitgekleed. Steun ons. Elk gebaar, hoe klein ook, zal dankbaar worden ontvangen. Met heel ons hart, dank jullie wel.”

Bol 7-daagseBol 7-daagse

Die campagne liep mede naar aanleiding van jouw tweet over “disproportionele symptoombestrijding van de huidige pandemie” en “politiek van de valse prioriteiten” de hele middag al lekker.

En explodeerde doordat je ook nog eens bij Op1 ging zitten om het voor je partijgenoten op te nemen.

Vanochtend vroeg ging de teller door de 200.000 euro.

Belastingvrij.

Wat ik daarvan denk?

Ik denk dat jij levenslang gratis quinoa mag komen kauwen bij je partijgenoten.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Omdat je verder alles al hebt.

PS2. Crowdfunding is top!